top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Unggutt imponerte i Nordkraft Arena, Narvik fortsatt på topp etter dobbeltseier

For det ble dobbeltseier for Narvik når regnskapet skulle gjøres opp etter møtene mot Gjøvik, i to kamper hvor unggutten Alexander Thomas fikk lov til å skinne for de blå på hjemmebane

Foto: H4Y / OCN


Det var duket for to tøffe oppgjør der hvor Gjøvik hadde mest å bevise etter fire strake tap og 1-13 i målforskjell i oppgjørene mot Nidaros helgen før. På lørdagen og helgens første kamp var det Narvik som skulle starte best og en god periode av hjemmelaget som resulterte at de kunne gå til pause med to måls ledelse. Men Gjøvik spilte seg opp i kampen og tok over initiativet og var best spillemessig på tross av at ynglingen Johan Ceder puttet et tidlig powerplay mål i andre periode, jobbet Gjøvik-laget utrettelig videre utover kampen. Det skulle betale seg i form av en scoring i siste halvdel av perioden med mål signert av Stian Hallstrøm.

I den tredje periode var Gjøvik det klart beste laget uten at man klarte å omsette sjanser til mål og Nils Høva får æren av å runde av kampen med sin første scoring for sesongen og 4-1 seier til vertene.


Robin Sakshaug valgte å spille for Gjøvik denne sesongen og var tilbake i Narvik etter overgangen fra nettopp hjemmelaget fra forrige sesong. Han kunne konstatere at Gjøvik gikk på sitt femte strake tap på lørdagen på tross av et spillemessig overtak.


- Jeg synes ikke vi starter noe bra, vi undervurderer dem. Dem presser hardt og vi tar dem ikke nok på alvor. Det tar oss ganske lang tid ut i matchen før vi merker det at vi må spille kjappere opp, jobbe hardere hjem og når vi ble mer samlet som et lag utover i matchen og spesielt i tredje så da ble det bedre, sier Sakshaug.

- Dere var jo det beste laget i de to siste periodene?


- Ja, i allefall i siste periode så var vi det. I andre så var vi på god vei i alle fall.


- Stor forskjell fra Nidaros-kampene?


- Ja, vi hadde en stor prat etter de matchene der for de var ikke bra. Det var litt av de samme problemene der som vi hadde i starten av denne matchen også men vi må bare jobbe hardere for hverandre og være med samlet og ofre seg. Vi er på riktig vei, det er vi, avslutter Gjøvik-backen.


Narvik-keeper banens beste

Fabian Plogås stod sin fjerde kamp for sesongen og markerte seg med 28 redninger og var banens beste etter at Gjøvik satte inn et stort press i den siste halvdelen av kampen. Da måtte hjemmelaget sette sin lit til sin sisteskanse som benyttet anledningen godt til å vise seg fram og var selv fornøyd med sin egen prestasjon etter kampen.


- Ja, er fornøyd med det og fornøyd med laget innsats alt i alt. Det var en veldig god lagseier også og jeg fikk god hjelp. Gjøvik er et lag som skyter mye har jeg merket nå, dem skyter på dem mulighetene dem har, de venter ikke og holder ikke på pucken så lenge som kanskje andre lag så jeg fikk en del å gjøre, sier keeperen til Hockey4You etter kampen i Nordkraft Arena.


Unggutten kjemper til daglig en kamp mot kanskje 1. divisjons aller beste keeper i Arvid Ljung men fortsatt ser han på det som en sunn konkurranse om plassen og har til nå fått muligheten i 4 av de 12 spilte kampene for klubben.


- Som vi får høre ganske ofte er at vi er to veldig gode keepere og jeg er innforstått med at Arvid (Ljung red. anm.) er en god keeper han også men det er jo konkurranse om plassene hver dag. Vi konkurrerer om arbeidsplasser her oppe, det er jo det, sier Plogås.


- Er du fornøyd så langt med de fire kampene du har spilt?


- Ja, veldig fornøyd så langt med de kampene jeg har fått. Har fått god tillit av Martin Persson og Steffen Fløholm i starten på den sesongen her.


Narvik det beste laget i søndagens kamp - Gjøvik med sitt sjette strake tap

Søndagens kamp skulle begynne slik det avsluttet med at Gjøvik fortsatte sitt gode spill men klarte ikke å omsette sjansene til mål. I stedet scorer Johan Ceder for hjemmelaget og tar fullstendig kontroll over kampen de to neste periodene. Men en god keeper i Daniel Ingvaldsen i Gjøvik-målet holder Gjøvik inne i kampen uten at man kan si at Narvik hadde noen grunn til å frykte. Hjemmelaget kontrollerer kampen inn til en 3-1 seier som burde ha vært mye større sett ut i fra antall sjanser.

22-årige Alexander Thomas fikk mye tillit av trener Martin Persson i begge kampene mot Gjøvik og var satt i førsterekka med Johan Ceder og Marcus Nordlund.


- Ja, det var ting som fløt i dag i forhold til å går. Hadde mange skudd i går som ikke satt så det var deilig på å få inn et mål i dag, sier Alexander Thomas.


Han kommer nettopp fra Gjøvik fra forrige sesong og hadde småpene 22 poeng på 29 matcher for laget forrige sesong og er glad for å kunne bli satset på i Narvik denne sesongen. Til nå har 22-åringen imponert litt med 9 poeng på de 12 første matchene og er godt i gang med målproduksjonen i Narvik-trøya.


- Det har gått ganske greit. Jeg føler at jeg kommer mer og mer inn i laget og får en viktigere rolle enn det jeg startet med så jeg er veldig fornøyd foreløpig. Det er en kul by å være i også, fansen her er veldig bra å ha bak ryggen når man spiller kamper så det er utrolig gøy å være her oppe, sier Thomas til Hockey4You.


Alle lagene har nå spilt 12 kamper hver og med Gjøviks 6. strake tap og Lørenskogs 6. strake seier har nå tabellen delt seg i to med Comet med 11 poengs forskjell fra 4. plass ned til Gjøvik på 5. plass. Narvik leder ligaen med 32 poeng foran Nidaros med 29 poeng.Se høydepunkter fra søndagens match og hele intervjuene med keeper Daniel Ingvaldsen og Narviks Alexander Thomas i videoen under:Comments


bottom of page