top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Ung keeper signerte for Haugesund Seagulls

I går ble det klart at Jens August Giæver forlater Grüner til fordel for Haugesund i 1. divisjon. Hovedpersonen selv er fornøyd med valget samtidig som han er spent før dagens kamp mot Narvik

Foto: Finn Eriksen


For Giæver som er født og oppvokst i Asker, ønsket å spille i USA og NAHL med mål om å spille collegehockey. Covid-19 stoppet de planene da han ble nektet innreise i USA og når Grüner ringte for en korttidskontrakt så var han ikke vanskelig å be. Klubben måtte ha en 2. keeper på kort varsel på grunn av skader og Giæver ble backup til Quentin Papillon.

Med sesongen i gang så fikk Furuset i 1. divisjon et keeperproblem hvor begge sine ble skadet, og Giæver steppet inn som en del av samarbeidsavtalen mellom Grüner og Furuset.


18-åringen debuterte i 1. divisjon i dobbeltmøte borte mot Narvik hvor Furuset tapte 7-1 og 2-1 og i den siste kampen reddet han 41 skudd med redningsprosent på 95,3 %. Giæver skryter av spillergruppa til Furuset og forteller at han likte seg godt i det korte oppholdet.


- Det er en veldig fin gruppe, det virker som de har mye bedre ambisjoner enn det jeg har hørt tidligere. Det var spesielt kult å se i den andre kampen i Narvik at de faktisk kan spille jevnt med et av topplaga, hvis ikke det beste i 1. divisjon, sier Giæver til Hockey4You.


Keeperen forteller at han ønsker å spille kamper for å utvikle seg og gikk litt i tenkeboksen når Haugesund tok kontakt men at han valgte å ta den muligheten. Han forteller om å ha blitt veldig godt mottatt av klubben når ankom byen i går.


- Det var veldig bra egentlig. Materialforvalteren stod klar på flyplassen og hvor det bar rett til hallen for å pakke ut utstyr for så deretter videre til daglig leder som viste meg leiligheten jeg skal bo i, forteller 18-åringen.


Den unge keeperen legger ikke skjul på at han på et eller annet tidspunkt vil komme tilbake til Frisk og forteller varmt om oppveksten rundt laget, møtet med Niklas Dahlberg og samarbeidet med Fayen-Vestavik gjennom flere sesonger.


- Ja, jeg og Fayen har hatt noen timer på is sammen de siste tre årene.


- Hva synes du om det han har gjort?


- Jeg synes det er veldig kult, det er inspirerende for meg også i hvert fall nå over å se hvor bra han har blitt. Det hjelper meg til å ta mine avgjørelser hvor jeg kan for eksempel nå ta å dra til Haugesund for å spille kamper, utvikle meg her og så heller komme opp på et nivå senere, forteller Giæver.


Giæver er et NTG-produkt og gått gradene i Frisk opp gjennom årene og forteller hvor viktig det har vært å ha en keepertrener rundt seg.


- Jeg har jobbet mye med Peter Josefsson som nå er i Tingsryd og hadde han i årene på NTG og i Frisk i fem år før det. Veldig fornøyd med han og kan takke han for ganske mye av hvorfor jeg er her nå. Så når jeg snakker med klubber som er interessert så er det å ha en keepertrener vært en veldig viktig del for meg, fordi jeg vet hvor viktig det er å ha en som følger deg opp i hverdagen og som ser deg hver dag og kan rette på ting med en gang så du ikke legger deg til dårlige vaner.


Som sikkert flere andre unge norske keepere så ser 18-åringen opp til NHL-keeperne Henrik Lundqvist, Marc-André Fleury og Carey Price men også til Vidar Wold i yngre dager og Nicklas Dahlberg i senere tid som han har trent sammen med.


- Det er veldig kult, når du blitt tatt opp på benken og trene med han så er jo det barndomsdrømmen din på en måte.


- Blir man litt starstruck?


- De første treningene ble jeg nok det, lissom vite at han kan navnet mitt og sånn så det var litt kult, ler Giæver før han fortsetter:

- Etter hvert så ble det jo mer vanlig så da gikk det over men det er nok keepere på andre lag også som har han som forbilde.


- Men har du tatt til deg og lært noe i fra han?


- Ja, det vil jeg si. Når jeg har vært med på treningene med dem så har jeg lissom stått og sett på hva han gjør og forskjellige ting og jeg er helt sikker på at det er noe jeg bruker i dag.


Et av de største opplevelsene var det å sitte på benken med A-laget til Frisk hvor de spilte Champions Hockey League på hjemmebane mot Tappara i 2019. Da var Giæver 16 år og forteller om at det var et stort øyeblikk.


- Det var en kul opplevelse men det hadde nok vært større å bli med på en bortematch men det var en veldig kul opplevelse og man ble litt sånn...kjente at dette var mye større saker enn GET-ligaen. Det er kult å ha med seg og en veldig god erfaring, angrer bare litt på ikke spurte om å få drakta, avslutter Jens August Giæver med et smil til Hockey4You.


Unggutten debuterer høyst sannsynlig allerede i dag i hjemmekampene mot Narvik denne helgen og vil spille mot samme lag fire ganger med to forskjellige lag på en uke.


I tillegg har Haugesund i dag meddelt at de har signert kontrakt med den unge trønderen Christian Dahle-Øfsti. Backen kommer fra Nidaros U18.


Kveldens runde i 1. divisjon er:


Furuset - Comet

Hasle-Løren - Gjøvik

Lørenskog - Nidaros

Haugesund - Narvik

Comments


bottom of page