top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Syv strake seire for Lørenskog etter 3-1 over Comet

Lørenskog kunne notere seg for den syvende strake seieren etter kveldens 3-1 seier over Comet i Lørenskog Ishall

Foto: H4Y / OCN


For Comet kom til Romerike for å revansjere tapet mot Bergen fra dagen før men visste også innerst inne at det kom til å bli et knalltøft oppgjør der hvor hjemmelaget ikke hadde sluppet inn mål på fem kamper og hadde seks strake i sekken. Og Lørenskog sjokkåpnet med to scoringer før det hadde gått tre minutter. Først med skudd fra trønderen Anders Jonassen og deretter Marcus Ekberg på styring. Comet kom riktignok tilbake med en scoring av Håkon Vaglen som gjorde at Theo Rooseboom de Vries måtte se en puck bak seg for første gang på over tre kamper.

Så skulle det merkelige skje. Først får Lørenskog to minutters utvisning som gjør at Comet får et powerplay, etter noe spill havner pucken bak Comet-målet hvor keeper Zurawski stopper pucken. Hugo Enock må rundt keeperen for å få tak i pucken og blir presset av Kristoffer Pihlqvist som vinner pucken og passer ut til Marcus Ekberg som setter pucken i det tilnærmet tomme Comet-målet. En merkelig scoring og en gavepakke til hjemmelaget som sørger for at perioden ender 3-1 til Lørenskog.


I andre periode kunne man se at det ble en noe røffere match og duellene ble skarpere. Ingen virkelig store målsjanser til noen av lagene og keeperne holdt puckene unna. Perioden ebber ut med ingen mål til noen av lagene.

Et skår i glede riktignok for Comet var at Daniel Trnavský måtte gå av isen med det som så ut som en kneskade. 28-åringen lå lenge på isen og så ut til å ha det skikkelig vondt og kom ikke tilbake i kampen. Comet-ledelsen var tause om alvorlighetsgraden av skaden og hadde ingen informasjon å gi rundt omstendighetene etter kampen, dessverre kan det se ut til at skadelisten til haldenserne blir større etter at både Jørgen Grøndahl og Calle Behm er ute fra før med sine skader.


I den tredje perioden hadde begge lag en rekke powerplay-muligheter uten at man klarte å omsette de sjansene til mål. Nok en gang ble det en resultatløs periode slik at sluttresultatet ble 3-1 til Lørenskog og med det så er de fem poeng foran Comet på tabellen med en kamp mindre spilt.


På tross av tapet så mener den svenske backen Hugo Enock at laget var bedre enn den forrige kampen mot Bergen på hjemmebane.

- Som lag er det et steg i riktig retning, vi kommer sammen som et lag i dag og det får vi se på som positivt. Vi kriger mye mer i dag synes jeg og gjør det mer som en enhet, sier Enock etter kampen.


Den rappe backen er enig i at Lørenskog er veldig vanskelig lag å møte og fremhever både godt defensivt spill og god keeper når han skal beskrive tapet for de rødkledde.


- Det var tøft, dem jobber hardt som de fleste lag gjør i denne serien men dem hadde nok litt mer skills samtidig som de jobber veldig hardt. Vi må prøve å få inn pucken for vi har sjanser men dem har en bra målvakt og et sterkt forsvar som vi må forsøke å knekke, sier Enock til Hockey4You.


Trønderen Anders Jonassen kom fra Manglerud tidligere i sesongen og forsterker Lørenskog-laget og hadde i tillegg en scoring i dagens kamp. Han er fornøyd med tilværelsen i det å være i et topplag i 1. divisjon.

- Altså jeg kom jo hit for å spille og da startet vi borte mot Nidaros som var to ganske tøffe kamper der. I tillegg hadde vi to tøffe kamper hjemme mot Narvik. Men så møtte vi tre lag vi visste vi skulle slå og det klarte vi ganske greit og holdt nullen i fem av dem kampene. Nøkkelen er selvfølgelig det at spillestilen begynner å sitte i ryggmargen til gutta og vi stoler på planen til Niklas (Andresen red. anm.) og Espen (Olsen Lie red. anm.) og er lojal til den, sier Jonassen etter kampen.


Han fortsetter:


- Vi vet at resultatene vil komme, vi har såpass kvaliteter fremover at er vi strukturert bakover så kommer målene framover også.


- Dette laget mistet en del spillere før sesongen, har man overrasket seg litt sjøl?


- Ja, det var en del spillere som forsvant samtidig så er det ganske ungt lag og gjerne det som følger med et ungt lag er en fryktelig stå-på vilje og treningsvilje i hverdagen. Og kanskje etter rufsete seks kamper i starten så merker man at når man begynner å få inn den seniorhockeyen i gruppa at resultatene kommer etter det, fortsetter han.


- Hvordan vil du betegne kampen i dag?

- Vi snakker om at Comet er et bra lag og vi vet at de er et par hakk opp enn de tre lagene vi har møtt før. Vi går ut med en innstilling om at det blir en krigermatch og vi vet at Comet liker å fyre opp litt men vi snakker om å være lojal til vår gameplan, holde hodet kaldt i situasjonene og vinner fortjent 3-1, avslutter trønderen.

Comments


bottom of page