top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Svenske signert for Bergen: - Kommer til å bli "skitkul"

Oppdatert: 21. jul. 2023

Marcus Leijonhufvud har i dag signert for Bergen og kommer senest fra Kalix HC i HockeyEttan

Foto: Photograph North / Oliver Åström


21-åringen Marcus Leijonhufvud som kommer fra Orust, en ferieøy utenfor Göteborg, er i dag klar for Bergen. Han er den andre nysigneringen til bergenserne etter at Max Freyschuss Nordin ble klar i går, også han i fra HockeyEttan.

Leijonhufvud har de siste sesongene spilt i Kalix HC i den nordre delen av HockeyEttan og endte med 13 poeng på 32 kamper for laget i fjor.


- Ja, det har vært bra å være der oppe og jeg trivdes veldig bra. Men den siste sesongen så kjente jeg at det ikke gikk helt som jeg hadde sett for meg og var klar for å prøve noe nytt nå, sier Leijonhufvud til Hockey4You.

Han har aldri vært i Bergen før og forteller videre at den største utfordringen blir å forstå "bergensnorsk" men gleder seg stort til å komme til byen. Han er kompis med keeper Albin Mörck fra tiden de spilte i Växjö J20 sammen og har bare gitt lovord om laget og byen som har bidratt til at han vender snuta vestover til høsten.


- Jeg syns det komme til å bli "skitkul". Jeg hadde muligheter til å fortsette i Sverige samtidig så kan det være kult å teste noe helt nytt, fortsetter han.


- Hva kan du si om 1. divisjon i Norge?- Jeg har hatt noen kompiser som har spilt i 1. divisjon i Norge og de forteller at det er en helt annen hockey der. En litt morsommere hockey å spille høres det ut som fra dem hvor det er litt mer offensivt, det tror jeg kan bli veldig bra, forteller den unge svensken.


Og den offensive hockeyen passer Leijonhufvud siden han selv beskriver seg som en offensiv spiller som like å gjøre mål. Til sammenligning kom Lukas Fransson i fra KRIF Hockey og gjorde 2 mål på 34 matcher i HockeyEttan, året etter ble han den som scoret flest mål i 1. divisjon med 30 mål på 35 matcher.


- Jeg mă jo si at jeg er en offensiv spiller som liker å gjøre mål. Det å hjelpe laget og tekker gjerne skudd, jeg elsker å vinne og konkurrere på isen, forteller svensken med det spesielle etternavnet.


Sportssjefen strålende fornøyd med signeringen - håper å finne gull i HockeyEttan

Bergens nye sportssjef og assisterende trener Philip Åman er strålende fornøyd med å signere Leijonhufvud og forventer at han tar en viktig rolle for de rødkledde.


- Han er en som passer perfekt inn i vår profil, han er ung, ambisiøs og vil fremover. Det er det vi trenger for vi må ha folk som kommer hit og kjører på i tillegg til at man er villig til å trene hardt. Han er jo svensk og når man kommer som import så må man spisse laget vårt og være en av de som skal produsere framover, det har vi stor tro at Marcus skal klare og denne signeringen føles godt, sier Åman.


Han har store planer om å fylle de siste tre importplassene med unge svensker fra HockeyEttan, derav to av importene skal være backer og en import til som skal være løper. På mange måter mener Åman at det er mulig å finne gull i den svenske ligaen så lenge man gir spillerne større roller og henviser til blant annet backen David Nilsson som ble poengkonge og Lukas Fransson som stod med 2 mål i KRIF Hockey før han gikk til Bergen og smalt inn 30 mål for laget i fjor, nest flest av alle i ligaen.- Vi skal bygge en treningskultur hvor vi trener hardt og bra, da kan vi ikke ha trøtte svensker som Philip Åman men da må man ha unge sultne gutter som vil framover. Litt som Lukas (Fransson) og David (Nilsson) i fjor så gjorde de mest sannsynlig sine beste sesonger begge to og nå har de fått et godt skudd framover i karrieren, sier han og fortsetter:


- Det er litt der vi er i dag og forhåpentligvis om noen få år så skal vi fighte i toppen og da må vi beholde de som er skikkelig gode som vi tror Max (Nordin) og Marcus (Leijonhufvud) kan bli, forteller Bergens sportssjef.


Og han røper at de er i samtaler med to-tre svensker og mener absolutt at det er mulig å finne gull blant spillerne i HockeyEttan og som kan gjøre det veldig bra i norsk ishockey.


- Det finnes mye gull i HockeyEttan, får man bare sjansen til å være offensive og kreative i tillegg til en større rolle enn hva man har hatt i HockeyEttan så vokser de fleste med den rollen, avslutter Bergens svenske sportssjef.


Alle foto Marcus Leijonhufvud: Photograph North / Oliver ÅströmStatistikk Marcus Leijonhufvud:Comments


bottom of page