top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Strömstad Hockey Classic med suksess i Halden

Med opp i mot 3600 tilskuere over tre dager i Halden sier arrangørene seg godt fornøyde med oppkjøringsturneringen, nå kan den fort utvides til å gjelde flere lag og at Halden kan bli medarrangør i fremtiden

Foto: H4Y / OCN Daniel Olofsson (t.v.) og Sindre Hov Johnsen (t.h.) var veldig fornøyde etter at den siste kampen ble avsluttet i Halden Ishall


Over tre dager møttes SHL-klubbene Leksand, Frölunda og Färjestad til dyst i oppkjøringskamper med stor suksess for arrangørene. Arrangementet ble for anledningen flyttet til Halden Ishall som følge av utfordringer i Lionshov Ishall i Strömstad, det gjorde at SHC-generalen Daniel Olofsson henvendte seg til Comet for et samarbeid. Comet lot seg ikke be to ganger og stilte både ansatte, frivillige og ishall til rådighet for Strömstad Hockey Classic til det som ble et vellykket arrangement med flere tusen besøkende på en av de varmeste dagene Halden har hatt hittil i år.


- Det har vært veldig godkjent og en morsom helg som viser at vi kan arrangere sånne her kamper også og det er veldig kult. Lagene har vært fornøyde og ikke minst Daniel Olofsson er fornøyd, sier markedssjef Sindre Hov Johnsen til Hockey4You rett etter at Färjestad vant på straffer over Frölunda i den siste kampen.Den helt unge og ferske markedssjefen som la opp som spiller for å forfølge den sivile jobbkarrieren på heltid, har bortimot jobbet "døgnet rundt" for Comet og arrangørene med alle utfordringer som tilhører underveis i prosessen.

- Det er første gang jeg er med på å arrangere hockeykamp jeg også, før har jeg bare spilt sjøl, jeg har lært ekstremt mye den helga her. Kunne kanskje vært med å arrangert en Comet-kamp en gang men ilddåpen ble disse SHL-lagene og det var mye god læring - veldig bratt læringskurve og så håper jeg vi kan få til lignende på forsesongen neste sesong, sier 21-åringen.


- Det her ga kanskje en mersmak på å fortsette fremover?


- Jaja, nå vet vi hvordan vi skal arrangere sånt her og det er ekstremt kult.


God inntekt for Comet

Strömstad Hockey Classic ble arrangert for 9. året på rad og Olofsson har sakte men sikkert bygd seg opp et kjent merkevare i den svenske turistbyen som også har blitt populært for de svenske storklubbene. Med seg på laget har Olofsson hatt med seg gode og lojale sponsorer i en årrekke samt at driften har basert seg på billettinntekter. Nå drypper det også gode penger på Comet.


- Vi har ikke fått regna på det ennå men vi tjener penger på det. Så det er et sekssifret beløp som vi ikke har budsjettert med så det er veldig positivt, sier Johnsen.

Selv om pokalen var delt ut og den siste kampen var spilt var det ikke over for Daniel Olofsson av den grunn. Når Hockey4You treffer han etter kampen var det hektisk telefonvirksomhet om dommere som skulle serveres mat og ikke minst få spillere over til ventende barn til autografskriving, allikevel fikk vi noen ord med den sindige svensken og han benyttet muligheten til å lovprise Comet som arrangør.


"Jeg har vanskelig å sette ord på det her nå for det har akkurat avsluttet men dem har vært helt fantastiske"

- Comet er helt fantastiske. De har tatt i mot oss med åpne armer og gjort det "hur, hur bra som helst". Det har vært veldig profesjonelt og jeg er så fornøyd med det her, jeg har vanskelig å sette ord på det her nå for det har akkurat avsluttet men dem har vært helt fantastiske, sier Olofsson.


Åpen for et fremtidig samarbeid med Comet

Etter det Hockey4You har fått opplyst har også en rekke andre SHL-klubber meldt sin interesse til å kunne delta på Strömstad Hockey Classic og SHC-general Olofsson bekrefter de samme opplysningene etter kampen i går.


- Ja, det er det. Det er litt morsomt da, de som vi har nå kommer alltid til å bli invitert så får vi se hva som skjer neste år om vi skal utvide det. Vi har jo sett at det har fungert veldig, veldig bra her i Halden, sier Olofsson.


- Er det noe du har lyst til å se nærmere på i forhold til å bruke Comet og Halden Ishall i fremtiden?


- Jeg har lyst, absolutt. Men jeg har lyst til å ha med Lions Hockey også etter som det er min moderklubb men det må gå an å utvikle det på to steder og gjøre det litt større, Men det må fortsatt ha samme kvalitet og ikke bare slår oss på brystet med det her.

For med 1612 tilskuere i den siste kampen mellom Färjestad og Frölunda så satte Strömstad Hockey Classic en soleklart publikumsrekord etter som hallen i Skee bare er tillatt med 600 tilskuere fra tidligere. Og nå skal partene sette seg ned for å evaluere både arrangementet og se på et mulig fremtidig samarbeid.


- Vi får sette oss ned å snakke sammen ordentlig å se om vi kan få til det her og det tror jeg. Det viser seg her at det fungerer veldig bra her i Halden i alle fall, forteller Olofsson.


For lagene har det vært mer enn bare hockey og det har SHC-arrangør Olofsson vært veldig opptatt av. I Strömstad ligger lagene på Scandic Laholmen, spiller golfturnering, padel eller har vært på båttur til Koster.


- Vi vil jo forberede lagene så bra som mulig for deres sesong. Det betyr at det er gruppeaktiviteter, ha det hyggelig og moro. Det er golf, padel og hyggelige middager. I tillegg har det vært et fantastisk vær slik at man har tatt båtturer til Koster og slike ting så det blitt litt mer enn en hockeyturnering og det er det vi vil være.


- Hvordan har tilbakemeldingene fra SHL-klubbene vært?


- Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Det er som sagt niende året på rad og sikkert kjørt åtte av dem med samme lag så jeg håper at dem er fornøyde eller så hadde dem ikke kommet tilbake hit. Eller dem er fornøyde og vi er fornøyde for vi har det moro sammen, avslutter Daniel Olofsson til Hockey4You som allerede er i gang med å tenke på neste års 10-års jubileum for Strömstad Hockey Classic.Commentaires


bottom of page