top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Rosseli Olsen i Halden: - Litt spesielt å ha vært så lenge i samme klubb

Mats Rosseli Olsen er nå inne i sin 12. sesong for Frölunda og har for lengst blitt en "trotjänare" i klubben

Foto: H4Y / OCN


Frölunda starter oppkjøringen sin i Halden denne helgen etter en drøy uke hjemme på is møter de sine SHL-motstandere i Leksand og ikke minst dagens finale mot Färjestad i Strömstad Hockey Classic. Med på laget er Mats Rosseli Olsen som går på sine 12. sesong for Frölunda etter overgangen fra Vålerenga på tampen av 11/12-sesongen. Låneovergangen i 2011 som skulle vare i 4 kamper utviklet seg til et kjærlighetsforhold mellom spiller og klubb og siden den gang har det blitt 673 offisielle kamper for 31-åringen. Rosseli Olsen har vunnet SM-gull to ganger og Champions Hockey League fire ganger med Frölunda tillegg til at det har blitt 56 landskamper og åtte VM med flagget på brystet.


- Jeg tenker ikke så mye over det nå men det er morsomt å ha vært på samme sted så lenge og vært med på noen oppturer. Man føler kanskje at man får følelser for klubben enn om hvis man bytter mye så jeg blir mer og mer glad i klubben etter som tiden går - det er litt spesielt å ha vært så lenge i samme klubb, sier Rosseli Olsen etter seieren over Leksand i Strömstad Hockey Classic i går kveld.

Og han har også fått oppleve suksess med klubben etter å ha vunnet SM-gull både i 2016 og 2019 i tillegg til å løfte pokalen i Champions Hockey League hele fire ganger.


- Jeg kan bare si at jeg nyter det og prøver å nyte det mens jeg kan, i tillegg til å gjøre mitt beste og håpe at det blir flere fremganger. Det er derfor jeg er her også med å fortsette å gjøre det bra, være med i Europa og være et av de beste lagene i Sverige hele tiden, sier Rosseli Olsen.


Han er inne i sitt andre år av en tre-års kontrakt han signerte med klubben forrige sesong og har en høy status i klubben.


- Vi liker "Rosse" og han er en av våre kjernespillere. Han tilfører mye på mange plan, framfor alt karakter. Han er lojal, men ikke bare en grovarbeider. "Rosse" er viktig for oss og vi vil ha han med i fremtiden, uttalte sportssjef Fredrik Sjöstrom til klubbens hjemmeside når 3-års kontrakten med Frölunda var et faktum.


Selv tenker ikke 31-åringen over så mye at han har vært 11 år på ett og samme sted.


- Nei, egentlig ikke. Man tenker ikke noe særlig over det, jeg har tatt kontrakt for kontrakt og når man teller opp så har det blitt noen år men det bare går sin gang egentlig, sier forwarden.

Og han har vært i Halden Ishall og i byen før gjennom treningskamper med landslaget og at familien har hytte i området. Selv om det er litt kontraster fra å spille i Scandinavium så synes Rosseli Olsen at det er artig å besøke de mindre stedene.


- Ja, men treningskamper pleier å være i sånne litt mindre arenaer rundt omkring i Sverige så det er bare morsomt å komme til Norge. Det er langt i fra den verste hallen vi har spilt i lissom så det er ikke noe problem.


Med drøyt 1000 tilskuere på kampen i går så forstår landslagsspilleren at folk velger sine kamper og at dagens kamp mellom Färjestad og Frölunda har en større appell blant norske hockeysupportere.


- Ja, det er tre kamper så folk velger litt. Jeg tipper at det kommer mer mot Färjestad men på treningskamper pleier det ikke å være så mye folk så det var egentlig et greit oppmøte synes jeg.


- Det var første kampen deres, hvordan var det?


- Det er tidlig da, man er ikke i form og er inne i en treningsperiode. Vi startet på is med laget på onsdag i forrige uke sånn ordentlig, det er en tilvenningsfase. Vi må jo spille for å få den kamptreninga også så vi må ikke legge for mye i det. Man prøver alltid å gjøre sitt beste så klart men man kjenner at det er mye som man vet også kommer til å bli bedre før det starter på ordentlig, forteller Frölundas #51.

Selv føler Mats Rosseli Olsen at han ikke har vært bedre som spiller enn det han er nå, i tillegg til at han vært heldig med å unngå de store skadene opp gjennom årene.


- Sånn som det har gått de siste åra så har vel ikke spilt bedre enn jeg gjør nå når man ser på landslaget og sesongene i Frölunda, man sier jo at hockeyspillere er på sitt beste mellom 28-32 år så jeg får bare fortsette og se hvordan det går. På 3000 meter så har jeg aldri løpt så fort før så den fysiske formen er bra, sier han og fortsetter:


- Det man kjenner er at man må jobbe litt mer for å holde seg i form, det å bli flinkere til å høre på kroppen og hva man trenger. Jeg er ikke noe kostholdsfrik men man må være litt smart i tankegangen rundt de tingene der, avslutter Rosseli Olsen til Hockey4You.


Finalen i Strömstad Hockey Classic går i dag i Halden Ishall kl. 16.00 mellom Färjestad og Frölunda. Billetter kan kjøpes her


Statistikk Mats Rosseli Olsen:


Comments


bottom of page