top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Strömstad Hockey Classic i Halden - håper å kunne sette utsolgt-lapp på døra

Oppdatert: 11. aug. 2022

Det er solgt mye forhåndsbilletter til Strömstad Hockey Classic men det er i følge rapportene plass til flere folk i Halden Ishall når SHL-lagene møtes til dyst de neste tre dagene

Foto: H4Y / OCN Markedssjef Sindre Hov Johnsen er fornøyd med forhåndssalget men tar gjerne i mot flere folk i Halden Ishall


Siden 2014 har Daniel Olofsson arrangert det som heter Strömstad Hockey Classic som startet med en match mellom Färjestad og Växjö i Lionshov Ishall. Etter det har oppkjøringsturneringen blitt utvidet til å gjelde både Frölunda og Olofssons favorittlag Leksand. Det norske landslaget har også fått lov til å være med i 2016 når de tapte 4-3 mot Färjestad og et tap mot Frölunda med 3-1. Tilbake i 2022 fikk hallen fra 1967 rett over svenskegrensa en ammoniakklekkasje og Comet var ikke vanskelige å be når henvendelsen kom som en reserveløsning for turneringen.

Sammen med Comet håper arrangørene at man kan fylle Halden Ishall med sin kapasitet på over 2000 tilskuere, som er over dobbelte av hva Lionshov tar med sin kapasitet på 900 ståplasser.


- Vi har en kjempemulighet til å vise fram Comet som klubb, ishallen vår som vi er veldig fornøyd med og at vi får vist fram Halden, sier markedssjef Sindre Hov Johnsen.


I tillegg har Expressen kjøpt rettighetene for å sende kampene live de neste 4 årene og bidrar med en sum til vinneren på 150 000 svenske kroner. - Ja, de kommer hit med en fullproduksjon tv-sending med samme teamene som lager SHL-sendingene, skal ha TV-studio i hjørnet her og kommer med en svær buss på lik linje med en vanlig tv-sending. Samtidig er det et massivt oppbud fra mediene som vi ikke er vant til ellers så vi får jo alle øyne på oss slik at vi kan få vist oss fram fra vår beste side, sier Johnsen.

Comet vil være teknisk arrangør og står for billettsalg, kiosk og arenaverter. I tillegg til gode reklame for klubben vil de også sitte igjen med en hyggelig inntekt fra arrangementet.


- Ja, vi har en mulighet til å tjene et ganske godt beløp på dette her. I tillegg til positiv merkevarebygging så kan vi se et fin resultat i kroner og øre avhengig av hvor mange billetter som blir solgt.


Stor interesse for kampene

At Halden Ishall på mange måter appellerer til flere folk er det ingen tvil om, for eksempel lørdagskampen mellom Färjestad - Frölunda er det forhåndsolgt allerede 1100 billetter som er mer en kapasiteten til Lionshov i Strömstad. Og erfaringsmessig mener markedssjefen at folk flest kjøper billetter i døra slik at det er en hyggelig risiko for at det kan bli en utsolgt-lapp i billettluka.

- Vi har så langt regnet rundt 50/50 mellom svensker og nordmenn som har kjøpt billetter så vi får en del besøk fra andre siden av grensen. Haldenserne er glad i å kjøpe billett i døra noe vi så i play-in matchene i fjor hvor over 80% av billettsalget kom på den måten så vi har trua på at matchene blir godt besøkt - men det hadde vært mer behagelig å vite det på forhånd selvsagt, humrer markedssjefen.


- Er dette noe dere ønsker å utvikle videre senere hvis dette blir en suksess?


- Først og fremst så vil vi fremheve det Daniel Olofsson har gjort med Strömstad Hockey Classic og det hører hjemme der. Det er mer enn bare hockey der hvor dem bor på Laholmen, har golf-turnering, padel - rett og slett en teambuilding som de lagene ønsker å delta på, sier 21-åringen og fortsetter: - Og Olofsson fokuserer også på at de lagene skal trives i Strömstad generelt men samtidig er vi åpne for at man kanskje kunne ha øka til seks lag hvor vi har den ene halvparten. Det er litt avhengig av hvor bra det går her og det hadde vært kult om det hadde blitt en tradisjon i Halden Ishall, avslutter Johnsen til Hockey4You.


Kampoppsettet er følgende:


Torsdag 11. august kl. 19.00 Leksand - Färjestad

Fredag 12. august kl. 19.00 Frölunda - Leksand

Lørdag 13 august kl. 16.00 Färjestad - Frölunda


Comments


bottom of page