top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Storscoreren returnerer til Norge, denne gang for Narvik Hockey

Han herjet i norsk 1. divisjon sist da han spilte i Nidaros, nå er William Magnusson klar for å banke inn mål for Narvik Hockey

Foto: SJ Photo


Det jobbes hardt i kulissene i nord og denne gang har sportssjef Martin Persson fått fatt på den tidligere storscoreren til Nidaros, William Magnusson, til Narvik Hockey for neste sesong. Magnusson endte på 3. plass i poengligaen i 1. divisjon i 21/22-sesongen etter å ha gjort 25 mål og 30 assist med 55 poeng for Nidaros.


Etter sesongen gikk ferden videre til hjembyen Umeå og hockeyklubben Tegs SK der hvor kjæresten gikk siste året på skole før det blir et nytt langdistanseforhold når Magnusson nå flytter opp til Nord-Norge til neste sesong.

- Det er en bra klubb har jeg hørt, det skal bli kult å komme tilbake til Norge for jeg synes det var morsom hockey der og jeg tror Narvik passer meg perfekt, sier den svenske storscoreren til Hockey4You.


Han er fullt klar over at det blir langt opp i Nord-Norge og er forberedt på mye reising. Samtidig gleder han seg veldig til å komme tilbake til norsk 1. divisjon.


- Jeg synes den er veldig kul å spille i, det er jo som HockeyEttan i Sverige. Det er jo litt morsommere hockey i Norge etter som det litt mindre rinker og det blir litt lettere å gjøre mål, sier han.


Magnusson prøvde også å hoppe på et lite eventyr i Tyskland i desember i den tyske klubben EC Harzer Falken i Regionliga som er tysk 5. nivå men det ble med bare én kamp for 23-åringen som returnerte til Sverige etter bare 10 dager. Oppholdet ble ikke som han trodde og nivået var for lavt, tilnærmet det han kaller for "Beer-league".

- Det var vel ikke helt riktig det nivået som jeg trodde skulle være der. Det var synd for alt var veldig bra der og profesjonelt ellers men det var dårlig nivå på hockeyen faktisk. Man vil jo framover med hockeyen og ikke ta fem steg tilbake, så det var ingenting for meg det der, sier han om det korte oppholdet.


Men nå har altså 23-åringen valgt å spille for Narvik neste sesong og han forteller om at han forhørte seg med kompiser som hadde spilt der tidligere og bare fått gode tilbakemeldinger.


- Ja, dem har bare snakket bra om klubben og når jeg spilte i Nidaros så synes jeg dem var veldig profesjonelle i alt det dem gjorde i Narvik så det kjennes som et sted i riktig retning i Norge. Dem viker som å være det mest profesjonelle laget i divisjonen, forteller han.


Og det blir også drakt nummer 71 i Narvik ifølge Magnusson.


- Ja, jeg hadde det samme nummeret sist jeg var i Norge og det gikk jo veldig bra så jeg tenker at jeg fortsetter med det, avslutter han med et smil.


En matchvinner har landet i Narvik

Sportssjef Martin Persson er veldig fornøyd med den svenske signeringen sin og forteller også at han prøvde å hente spilleren rundt juletider etter oppholdet i Tyskland. Nå fikk han endelig avtalen i havn og gleder seg til å se Magnusson i Narvik-drakt neste sesong.


- Han skal hjelpe oss å vinne hockeymatcher, hvor mange poeng han gjør er ikke så viktig egentlig. Men klart han er jo en matchvinner og vil være tungen på vektskåla når det skal avgjøres, sier Narviks sportssjef som er godt i gang med lagbygget i klubben.


- Så supporterne har noe å glede seg til framover?


- Ja, dette er bare begynnelsen. Vi har mange kroker ute kan man vel si så vi sitter ikke å ser på at andre signerer, sier han og fortsetter:


- Dem kan stole på at vi kommer til å få et bra lag.


Persson mener at Magnusson har naturlig nok har gode offensive kvaliteter med bra størrelse.


- Han er velskolert taktisk gjennom at han kommer fra Björklövens organisasjon og har spilt på den høyeste juniorligaen i Sverige. Han kan bli forbanna også har jeg sett, kanskje en liten terrier hvor han kan dele ut litt taklinger da og da, humrer Persson som forteller at det er en fordel at han vært i ligaen før og vet hva han går til.


Alle bilder: SJ Photo


Statistikk William Magnusson:


Comments


bottom of page