top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Storscoreren forlater Narvik - spillere og trenere permitteres

Oppdatert: 1. jan. 2022

På selveste nyttårsaften ble det klart at storscoreren Darby Llewellyn forlater Narvik til fordel for Halmstad Hammers HC i HockeyEttan, nå blir klubbens spillere og trenere permittert

Foto: H4Y / OCN


En real nyttårsbombe gikk av i Narvik når en av lagets beste spillere har forlatt klubben etter 19 kamper. Darby Llewellyn ble i dag presentert som en ny forsterkning til Halmstad Hammers i HockeyEttan i Sverige. Det svenske laget har slitt tungt så langt i HockeyEttan men har hatt en opptur de siste tre kampene. De betegner overgangen som en nyttårskaramell til sine supportere.


Sportssjef André Lysenstøen forteller om at overgangen er helt udramatisk for Narvik og som følge av nedstengingen av 1. divisjon så ønsker de Llewellyn lykke til videre i sin nye klubb.


- Darby har fungert bra for oss på isen men utenfor isen har det ikke vært en like god match. Det ble som i sjakk at vi strakte ut henda og ble enig om å avslutte arbeidsforholdet. Det viktigste for oss oppe i det her er at han var vår dyreste spiller og vi spiller ikke kamper, vi kan heller ikke permittere han. Det er fortsatt usikkert når 1. divisjon starter opp igjen og vi har muligheter til å kunne erstatte Darby når den tiden er inne, forteller Lysenstøen til Hockey4You.


For det er nå klart at Narvik permitterer spillere og trener fra mandag 3. januar som følge av inntektsbortfall, at man ikke spiller kamper eller har mulighet til å trene. De ansatte fikk varsel før jul og blir permittert hvis ikke det skjer drastiske endringer i forhold til ligaen.

- Jeg skal i møte med Norge Ishockeyforbund mandag 3. januar om situasjonen men jeg forventer ikke noe mer opplysninger av den grunn men mer status om hva som skjer videre. Det er selvfølgelig en kjedelig situasjon og vi må jo permittere - vi forbereder oss på en knalltøff vår. Det er jo også tøft for næringslivet generelt og sponsorene til Narvik, vi har jo heller ikke noe kompensasjon for publikum så alle de faktorene der slår hardt inn på økonomien, fortsetter sportssjefen.


- Hvordan er økonomien i Narvik nå?


- Den er grei men det er derfor vi permitterer da for i fjor så tapte klubben ekstremt mye penger på at man ikke permitterte forrige sesong. Klubben lønnet spillere i tre måneder som kostet dem mye penger og dette er penger man aldri får tilbake igjen.

Selv syntes jeg det var fantastisk gjort av klubben ovenfor spillerne men man har ikke den muligheten i år, hvis klubben skal overleve så må man drifte den som ved vanlig bedriftsøkonomi.


Carnbäck skal tilbake til Narvik

Narvik og Lillehammer har en samarbeidsavtale som flere andre klubber i Fjordkraft-ligaen og 1. divisjons utvilsomt beste spiller har fått reise og prøvd seg fram i Lillehammer som en deal mellom klubbene fram til 1. divisjon åpner opp igjen. Det er noen nord-norske bekymrede sjeler som frykter at også Carnbäck kan være tapt for klubben hvis Lillehammer skulle ønske at spilleren fortsatte hos dem, det avfeier Lysenstøen tvert.

- Han skal tilbake når vi starter igjen, det har vi en avtale med Lillehammer på. Om det skulle bli en endring på det så må dem kjøpe han ut for en ganske stor pengesum. Vi har en avtale om at han skal tilbake igjen etter første kampen i januar men hvis han kan holde seg i gang på Lillehammer så lenge som mulig så synes jeg det er positivt.


- Hvilken dialog har dere hatt med andre klubber som dere kunne ha sendt spillere til?


- Vi har jo et samarbeid med Lillehammer og jeg hadde håpa dem kunne ha tatt i mot flere spillere, det må jeg være ærlig på men det må vi respektere at dem har en stor tropp. Vi har også hatt interesse fra andre klubber i Fjordkraft men på grunn av den situasjonen vi er i så har det vært vanskelig å låne ut spillere til andre klubber med risiko at du kan miste dem. Å låne ut spillere til Manglerud og Grüner når vi mest sannsynlig skal konkurrere mot dem om to måneder så føles ikke det så veldig bra da ovenfor sponsorer og sånn. Det hadde selvfølgelig vært positivt for spillerne men for klubben Narvik så er det vanskelig fram til vi vet mer hva som skjer i forhold til kvalifisering.


Sportssjefen i Narvik er fornøyd med det arbeidet som Norges Ishockeyforbund har gjort så langt i forhold til å kunne få myndighetene til å åpne opp for 1. divisjon.


- Jeg føler at dem jobber veldig hardt og de har jo gått i sammen med andre særforbund for å sette press på myndighetene til å åpne eller gå tilbake til den gamle toppidrettsregelen hvor det var Eliteserie og 1. divisjon. Tenker man Stabæk og Brann i fotball, og så kaller man dem amatører så tror jeg du sårer en del flere enn i hockeymiljøet. I håndballen så driver flere klubber ganske profesjonelt i 1. divisjon hvor blant annet den tidligere landslagstreneren Robert Hedin trener Nøtterøy.


Ljung tilbake fra operasjon - viktig brikke inn mot kvalik

Det som også er klart er at keeperen Arvid Ljung er tilbake og klar for spill etter en operasjon i kneet.


- Sånn sett så kom denne ufrivillige pausen beleilig for oss, Arvid (Ljung) er tilbake på is på nyåret etter en helt uproblematisk operasjon, sier sportssjefen.

Og det med keeperplassen er en viktig brikke for klubben inn i mot en eventuell kvalik hvor de mest sannsynlig skal møte Manglerud og Grüner etter resultatene i Fjordkraft-ligaen i romjulen. Lysenstøen fremhever de to lagenes styrker på keeperplassen men mener det er vanskelig å spå på forhånd hvor Narvik står i forhold.


- Det blir en knalltøff kvalifisering med tanke på at begge laga har toppkeepere. Det er veldig uvanlig at to lag har så bra keepere på dem plassene der. Papillon i Grüner har jo vært outstanding hele tida synes jeg og Haugen/Furseth har hatt mange gode matcher. Det er litt vanskelig å si hvor vi er i forhold til dem men vi har et bra lag til å kunne møte de i en kvalik. Jeg synes ikke vi er noe dårligere enn dem på papiret eller i spill men de har spilt defensivt stort sett hele sesongen mens vi har rullet på med fire rekker og spilt offensivt, så får vi se da men det er mange faktorer som spiller inn.


- Er det en dialog dere har inn mot forbundet at dere skal spille en kvalik på like vilkår som de øvrige lagene?


- Ja, det har vi sagt til forbundet veldig tydelig at vi er avhengig av å komme i gang. Hvis vi skal stå 6-8 uker midt i sesongen uten å få trent ordentlig hockey med duellspill så føles det vanskelig å gjøre hockeyen på like vilkår. Sånn kan det ikke være og det har vi kommunisert til dem, avslutter Lysenstøen til Hockey4You.


Nedstengningen er foreløpig bestemt å vare til 11. januar og det er høyst usikkert om hva som vil skje videre etter denne datoen.

Comments


bottom of page