top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Stjernen-tap etter en marerittstart: - Vi skal vende det her

Stjernen-trener Fredrik Johansson er klar på at de røde skal vende serien etter å ha tapt nytt i kveldens kamp hjemme mot Sparta med 3-4, det etter en marerittstart for de rødkledde hvor de slapp inn 3 mål på åtte minutter

Foto: Kjetil Olsen Vethe


Stjernen med to tunge fravær i Alex Dostie og J.J. Piccinich skulle prøve å revansjere tapet i Sparta Amfi fra to dager før og utligne kvartfinaleserien med 1-1 i kamper.


Det er Sparta som åpner kampen best og får etablert et press i Stjernens sone og etter drøye to minutter er det Marcus Fagerudd som nylig forlenget sitt oppholdt il 25/26-sesongen hos sarpingene, som åpner dagens målkonto med 1-0 til bortelaget etter pasning fra Eirik Børresen.

Like etter skyter Stjernens Håkon Imset Stormli i tverrliggeren og ned i isen foran mål der hvor de fleste tror pucken er inne, dommeren sjekker video og dømmer ingen mål til Stjernen.


Etter drøye seks minutter skal Sparta utnytte et overtall etter at Brendan Ellis sitter utvist for roughing. En pasning på tvers i slottet av Håvard Salsten så er det Parker Bowles som noe heldig via skinna til Stjernens keeper, setter 2-0 til gjestene til ellevill jubel for bortesupporterne.


Sparta skulle fortsette og dumper pucken inn i Stjernens sone der hvor Eirik Børresen skyter på Jesper Eliasson, pucken sklir mellom beina og det er Magnus Nilsen som pirker pucken inn i målet, 3-0 til Sparta i Stjernehallen etter 8 minutter spilt og coach Fredrik Johansson tok timout for Stjernen.


Perioden ebber ut og Sparta leder 3-0 til pause i tillegg til skuddene 16-11.


Stjernen svarer tilbake med raske to scoringer

Etter 5:23 av den andre perioden reduserer Stjernen til 1-3 etter at Filip Gunnarsson dribler seg forbi to mann i Spartas sone og serverer Stian Nybraaten Hansen pucken på åpent mål noe som tente hjemmelagets håp om å kunne komme tilbake i matchen.


Og for et drama det ble. Spartas Miihkali Teppo blir utvist for å blokkert pucken for lenge i rundvantet og Stjernen svarer kontant i overtallsspillet der hvor Austin Cangelosi står bak Spartas mål og sender en pasning ut til Ole Einar Egeland Andersen som skyter på direkten og vips så var det match igjen og 2-3 på lystavla.


Flere mål skulle det bli og denne gang er det bortelaget som har powerplay etter at Austin Cangelosi satt utvist for roughing så er det Kristian Jakobsson som scorer på sin signaturscoring med direkteskudd til venstre for keeper, dermed stod det 2-4 etter halvveis og som blir resultatet til periodepause. Skudd 11-10 til hjemmelaget.


I den tredje perioden er det Stjernen som åpner best og produserer store sjanser løpende bånd uten at pucken går forbi Tobias Normann i Sparta-målet. Den største muligheten er det Stian Nybraaten Hansen som står for etter tre minutter men pucken går like utenfor målet til Sparta og fortsatt 2-4 på resultattavla.


Klokka tikket i vei for hjemmelaget uten at de fikk noen mål på sine utallige sjanser og tok ut keeper for å spille med en mann mer med tre minutter igjen å spille. Og denne gang får man belønning for strevet ved en scoring av Stian Kalterud Nystuen med 31 sekunder igjen kampen. Men det er for sent for Stjernen og de taper 3-4 i dette derbyoppgjøret foran 1968 tilskuere i Stjernehallen. Skuddene i siste periode vinner Stjernen hele 15-1.


Måtte stoppe blødningen med tidlig timeout

- Det var veldig tungt, vi kan ikke begynne å ligge under med tre mål etter åtte minutter. Vi tar en timeout og vil stoppe blødningen littegrann og noe vi gjør men vi må begynne å konkurrere. Det gjør vi i den andre og den tredje perioden. Vi vinner skudda med 15-1 i den siste perioden og det tar vi med oss, sier Stjernen-coach Fredrik Johansson etter 3-4 tapet.


Videre mener han at Stjernen ikke er utslått på noe som helst måte.


- Vi må være litt mer desperate både foran offensiv og defensiv kasse, vi er definitivt ikke trøtte på noe vis og vi er heller ikke utslåtte men det er 2-0 til dem og sånn er det, sier han.

Han var overhodet ikke fornøyd med prestasjonene etter de første minuttene og så seg nødt til å ta en timeout etter 0-3 og 8 minutter spilt.


- Først og fremst så må vi begynne å konkurrere, for det andre så måtte vi komme tilbake og stoppe blødningen og snakket om hva vi har pratet om og hva vi skulle gjøre. Det er ikke bra at man får ta en så tidlig timeout i første periode på hjemmebane, det liker ikke jeg å gjøre.


- Men dere klarer ikke å score på alle mulighetene dere får i kampen heller?


- Nei, det er det jeg mener med desperasjonen. Vi må ta vare på de mulighetene for det er ikke sikkert vi får så mange muligheter. Men vi får fokusere på det her i morgen og se hva vi kan gjøre bedre på tirsdag, sier Stjernen-treneren.


- Ser du fortsatt mulighet til å kunne snu dette mot Sparta?


- Ja, herregud. Klart vi kan det, vi skal vende det her. Forrige sesong vendte man mot Lillehammer så skal vi klare å vende mot Sparta. Det er jevnt i alle matcher og de tre siste kampene er det et mål som skiller - det kan gå i hvilket hold som helst, det er jeg ikke urolig for, sier en engasjert Johansson over spørsmålet.


- Men da må dere vinne på tirsdag?


- Ellers så vinner vi på torsdag, avslutter han.


Slutter å spille etter god ledelse

En god Eirik Børresen i dag synes det var moro å slå Stjernen på nytt og synes bortelaget kriget godt kampen gjennom selv om Stjernen kom tilbake i matchen.


- Vi slipper oss litt ned når vi leder 3-0, så kommer Stjernen litt mer inn i matchen men vi kjemper med nebb og klør og klarer å dra det i land til slutt, sier han til Hockey4You etter kampen.


- Tre mål etter åtte minutter, kanskje litt overraskende at det fløt så bra?


- Ja, det er ingen som forventer det i det hele tatt. Men vi slutter litt å spille men det er noe som vi må tenke på og ha i bakhodet at vi må fortsette å spille selv om vi har en god ledelse. Det er ting vi kan gjøre bedre men vi kommer til å titte på det i morra på video og forhåpentligvis forbedre litt småtteri til tirsdag, forteller Børresen.


Og Stjernen kommer tilbake i matchen og presser stort gjennom den siste perioden, men det er et Sparta-lag som forsvarer seg godt og får rodd i land seieren med 4-3.


- Det bølger jo litt fram og tilbake, Stjernen har jo mye puck og press periodevis. Men jeg synes vi klarer å stå i mot bra også med oppfordrende spill og kjemper hardt i egen sone, sier Børresen.


Ny kamp og den tredje i kvartfinaleserien er på tirsdag i Sparta Amfi kl. 19.00.


Alle foto: Kjetil Olsen Vethe

Comments


bottom of page