top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Stavanger overkjørte Vålerenga med 9-1 i Bambusa-ligaen

Jevn første periode til tross, når Stavanger skrudde et par knepp opp i andre periode så rykket de i fra Vålerenga og vant kampen komfortabelt

Kveldens kamp var satt til Jordal Ungdomshall og det var hjemmelaget som kom best ut med en frisk start over reisebeina til Oilers-jentene. Det var 15-åringen Ella Morken som satte inn sin 9. scoring for Vålerenga denne sesongen i powerplay. Det etter at Sinja Paurat satt utvist for en trippingforseelse litt tidligere og overraskende ledet Vålerenga kampen 1-0, allikevel full fortjent etter den gode starten laget hadde.

Likevel skulle Oilers-jentene få en viktig psykologisk scoring rett før sluttsignalet for perioden der hvor toppscoreren i Bambusa-ligaen, Silje Gundersen, scoret i undertall med 20 sekunder igjen å spille - dermed 1-1 etter 1. periode.

I andre periode tok Stavanger Oilers over kampen anført av Ellen Olesdatter med sine to mål før det hadde gått 10 minutter og Oilers stoppet ikke før det stod 1-5 på tavla ved periodeslutt. Pia Løschbrandt satte to nye mål i tredje og fikk sitt hattrick og Oilers-toget rullet over Vålerenga-laget de siste to periodene slik at sluttresultatet endte med 9-1 til siddisene i den første av tre kamper denne helgen.

Etter kampen møtte vi en slagen assisterende kaptein Maren Jørgensen som selvfølgelig ikke var fornøyd med å tape med 8 mål mot siddisene.

- Det var ganske brutalt å spille, ikke så gøy og vi får ikke til så mye som et lag - det rakner ganske ned for oss og det er ikke bra, sier Jørgensen.

Lagene spilte ganske jevnt og Vålerenga ledet store deler av første periode men så skrudde Oilers opp tempoet og tok fullstendig over kampen fra andre periode og utover. - Ja, dem kommer ut i andre med en helt annen innstilling og vi er ikke med i det hele tatt, det er noe vi må jobbe mer med til i morgen. fortsetter 17-åringen.

Nora Pollestad var fornøyd med laginnsatsen og laget klarte å score mye mål mot Vålerenga.

- Jeg tror vi bare gikk ut og ikke fokuserte på kampen til å begynne med og vi fikk et ganske stort trykk fra Vålerenga med en gang, i andre og tredje periode så hentet vi oss inn ganske bra, forteller backen til Hockey4You.

Vålerenga og Stavanger møtes til nye oppgjør i dag og i morgen i Oslo.

Se høydepunkter og hele intervjuene med Maren Jørgensen og Nora Pollestad i videoen under: