top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Spiller i Oilers med stolthet - sikret klubbens første U20 NM-gull

Finalen på Jordal var spennende i tre minutter, deretter satte Stavanger Oilers inn giret og feide all motstand av banen og unggutta sikret seg klubbens aller første U20 NM-gull

Foto: H4Y / OCN


Lagene hadde kun møtt hverandre to ganger tidligere denne sesongen i de innledende rundene hvor Oilers vant med kalassifrene 12-1 og 7-0 mot det unge Lørenskog-laget. I U20-finalen var det samme laget forsterket med seks spillere fra A-laget og det var ventet et betydelig jevnere oppgjør denne gangen.


Men det skulle det absolutt ikke bli noe av det i denne kampen. Oilers spiller en god første periode og scorer også det første målet ved Sander Husebø etter 9:03. Samme mann dobler ledelsen i powerplay etter drøye 16 minutter og det stod dermed 2-0 til Oilers etter den første perioden av denne U20-finalen.


I den andre perioden skulle det bli spenning i kampen igjen etter at Lørenskog ved Mathias Dehli reduserte til 1-2 etter tre minutter. Men herfra og ut skulle alt dreie seg om laget fra vest som kjørte over Lørenskog som et godtstog.I løpet av en ni minutters periode scorer Oilers hele fire ganger der hvor Lørenskog prøver å ta timeout for å begrense skadene med det hjalp ikke. Oilers virket selvsikre i alle spillets faser i tillegg til en god Jens Hoekstra tok unna de sjansene som kom fra de rødkledde.


I den siste perioden blir det en transportetappe for begge lagene der hvor lufta hadde gått ut av ballongen for gutta i Lørenskog mens Oilers ventet på at klokka skulle tikke ned til null. Når sluttsignalet gikk kunne Oilers-leiren slippe jubelen løs og klubben tok sitt første NM-gull for U20 noensinne.


Og høydepunktet ble naturligvis å ta i mot gullmedaljene, løfte pokalen og ikke minst synge med Oilers sin hymne "Hjemmakamp" som ljomet over høyttaleranlegget på Jordal Amfi.


Tapte finalen i fjor - scoret to og sikret gullet i år

Sander Husebø hadde et bittert tap mot Vålerenga på Hønefoss fra fjorårssesongen i tankene og var ekstra glad for å kunne være med å bidra til NM-gull denne sesongen, sin siste mulighet på U20-nivå. Og han forventet en mye tøffere motstand i finaleutgaven av Lørenskog enn det de hadde møtt tidligere.


- Vi spilte mot de i serien før jul, da mistet de 8 mann eller noe til A-laget. Men nå visste vi at de hadde henta ned alle de og at det var et helt annet lag vi møtte. Så vi måtte gå ut i hundre for å ta i havn dette her, sier Husebø til Hockey4You etter jubelscenene i Jordal Amfi.

"Det er ubeskrivelig deilig!"

For samme mann var også toneangivende i semifinalen mot Manglerud Star og scoret kampens eneste mål, i dag bidro han sterkt med sine to mål i den første perioden.


- Det første målet så prøvde vi på et trekk men så lykkes vi ikke helt med det så gjorde vi en annen variant i stedet og jeg fikk satt den mellom beina på Knutsen. Det var herlig, sier en kjempeglad 19-åring.


Og toget rullet på i den andre perioden hvor siddisene avgjorde kampen på sine ni magiske minutter hvor de setter fire mål bak Magnus Knutsen i Lørenskog-målet og perioderesultatet til hele 6-1.


- Når vi leder der og får en tre-fire raske mål så gir det kun energi og Lørenskog mister gjerne litt energi og da synes jeg vi klarer å ro det i havn på slutten, sier han.


- Hva blir det snakket om foran den siste perioden når dere leder med fem mål?


- Vi ble enige om å bare spille ut perioden, gjøre ting veldig enkelt og ikke finne på noe og bare holde nullen rett og slett. Og det klarte vi jo og lykkes veldig bra med det.Og så kunne man ble vitne til elleville scener i Jordal Amfi når sluttsignalet gikk og klubben tok sitt historiske NM-gull for U20.


- Det var ubeskrivelig deilig! Vi tapte på en sur måte mot Vålerenga i fjor så det var ekstremt deilig i dag, sier Husebø kontant.


Husebø har hatt en veldig god sesong for U20-laget denne sesongen og står bokført med 68 poeng på 29 seriekamper. I tillegg trener og spiller han kamper med A-laget og står oppført med 13 kamper hvor han blant annet scoret sin første scoring for Oilers mot Lillehammer på hjemmebane i Fjordkraft-ligaen i desember, foran 3777 tilskuere i DnB Arena.


- Min hverdag er preget av A-lags treninger og U20-treninger så og si hver dag. Så jeg er på en måte en del av to lag sånn som jeg har gjort det i år. Det har vært en bra gjeng i år på U20 hvor vi har kommet tett sammen og jobbet knallhardt hver dag, både morgen og kveld. Det er nok liten del av suksessen det også at treningshverdagen er såpass bra, slår han fast.


- Regner med at du er stolt av å være en del av dette og være i Oilers?


- Ja, det er jeg absolutt, sier Stavanger-gutten med et stor smil.Comments


bottom of page