top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Skuffet over svak 1. divisjons-motstand

Norges U20-trener Anders Gjøse var skuffet over den svake motstanden 1. divisjonslagene stilte opp med mot laget hans i Varner Arena denne helgen

Foto: Henriette Bergan Mjøs / Etteflettefoto


U20-trener for Norge, Anders Gjøse, fikk prøvd ut flere spillere når han kjørte fire fulle rekker mot 1. divisjonslagene Lørenskog og Nidaros forrige helg. Dette som et ledd i oppkjøringen til U20-VM som starter i Varner Arena 11. desember.


- Resultatmessig så var det bra men ut i fra forventningene vi la til grunn før helgen så synes jeg vi skal ha de tre seirene også, sier Gjøse.


For det norske U20-landslaget vant komfortabelt 7-2 over Lørenskog, 5-3 og 9-3 mot Nidaros over to kamper men siddisen var skuffet over den svake motstanden laget hans fikk i kampene.

- Jeg hadde forventa litt mer motstand for å være helt ærlig. Nidaros var tynne og få folk men på tross av det så synes jeg at våre gutter gjennomfører bra. Spesielt i dag (søndag red. anm.) når vi får den starten vi gjør, hvor vi holder kvaliteten i spillet og intensiteten oppe i 3 x 20, litt ineffektiv men vi kunne fort ha doblet antall mål ut i fra sjanser. Gutta har gjennomført veldig bra i helga synes jeg hvor de er veldig proffe og ambisiøse så det gleder oss, forteller Anders Gjøse til Hockey4You.


- Så du er skuffa over Nidaros som skal være et topplag i 1. divisjon denne sesongen?


- Ja, det er forventa topp 2 og spille kval som jeg forstår, så ut i fra det så hadde jeg forventa mer motstand så får de sjøl svare på om de er skuffa eller ikke men jeg har i allefall sett for meg at det skulle være bedre.

- Men er det kanskje et kvalitetstegn at dette U20-laget er ganske bra også?


- Ja, definitivt spiller også det inn men jeg hadde allikevel forventet litt mer. Men så klart når de er såpass få folk også og ikke kan gå på 4 rekker - vi spiller på en utrolig høy intensitet, det går fort i spillet vårt så selv om de er rutinerte så er det jo kraftkrevende å spille i mot så de blir nok litt preget av at de er få også, utdyper landslagstreneren.


I den siste kampen stod også Jordan George over kampen med en liten skade i tillegg til at Nidaros hadde Johan Tørre Selnes og Sander Vedul-Kjelsås selv på U20-landslaget så stilte trønderne med en redusert tropp i kampene.


VM på hjemmebane - ambisjon om å rykke opp

Norges Ishockeyforbund har fått oppgaven med å arrangere ishockey-VM for U20-landslaget og valget har falt på Varner Arena i Asker og kampene pågår i perioden 11-17 desember. Der vil Norge møte Kazakhstan, Danmark, Frankrike, Ungarn og Slovenia i kampen om å rykke opp til øverste nivå.

- Vi har ikke sett noe særlig av de motstanderne heller men vår klare ambisjon er å rykke opp, det er det ingen tvil om. Nå begynner vi å få et ganske bra inntrykk av det laget her, teamet rundt er meget bra så vi har et ganske bra utgangspunkt, forteller landslagssjefen.


- Hva gjør Anders Gjøse nå fram mot VM?


- Nå skal jeg reise litt rundt og følge litt spillere og bli kjent med de klubbene, vi har veldig mange som er ute i Sverige nå blant annet, det blir en rundtur, følge opp og sikre at hverdagen er bra i tillegg til å skaffe noen gode linker rundt i miljøene til spillerne og selvfølgelig se masse kamper, avslutter Anders Gjøse til Hockey4You.


Se hele intervjuet med Anders Gjøse i videoen under:


Comments


bottom of page