top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Skien-treneren forsterker Tromsø - kona godkjente overgangen

I dag ble det klart at Skien-trener Filip Nilsson forsterker Tromsø for neste sesong, men måtte gå noen runder med kona før hun ga sitt ja

Foto: H4Y / OCN


Skien IHK har valgt å melde seg for spill i 3. divisjon denne sesongen etter en tung sesong i fjorårssesongen i 2. divisjon der hvor laget blant annet ble rammet av covid-19 og flere avlyste kamper. Laget vant kun en kamp mot nettopp Tromsø i serieåpningen med 7-2 men ble for øvrig forbigått resultatmessig med store sifre gjennom sesongen. Filip Nilsson har spilt i Skien IHK i over 10 år hvor tre av dem som spillende assistenttrener før han tok over hovedrollen etter bare to seriekamper forrige sesong. Den erfarne svensken gjorde 18 mål og 32 assist med 50 poeng for Skien i 2. divisjon tilbake i 19/20-sesongen hvor Skien endte på 2. plass bak Bergen men kvaliken ble som kjent stoppet som følge av pandemien.


34-åringen har også spilt for Tønsberg i 1. divisjon senest i 20/21-sesongen før han avsluttet sist med Skien i 2. divisjon forrige sesong. Nå er den svenske treneren klar for spill for Tromsø denne sesongen og forsterker dermed laget offensivt og ikke minst med rutine i det unge laget. Men Nilsson måtte gå noen runder på hjemmebane før kona ga grønt lys.


- Ja, kona godkjente så det gikk i orden., humrer Nilsson og sier videre: - Men de har noe bra på gang der oppe og jeg synes det er kult at dem tok kontakt med meg. Det er et ungt lag så jeg kan være med å bidra med litt rutine, dette synes jeg er spennende.

34-åringen skal hovedsakelig spille de aller fleste kampene utover sesongen og kampene avvikles noe annerledes enn tidligere der hvor de alle kampene går som dobbeltkamper i helgene for de lagene som ligger over Polarsirkelen.


- Det er ikke så lett for dem å få tak i spillere så det er bare kult å kunne hjelpe til og så er det planen at jeg skal være med på de fleste kampene, forteller svensken og fortsetter:


- Det skal bli kult å få en litt nytenning etter den sesongen som har vært, jeg har kanskje et eller to år igjen på et greit nivå så da må man benytte sjansen.


Interessant 2. divisjon - gleder seg til "Battle of the North"

Fremst av alt gleder Nilsson seg til å spille 2. divisjon denne sesongen som han mener er mer interessant enn noen gang og ikke minst kampene i "Battle of the North" mellom Tromsø og Narvik 2 denne sesongen i oktober og i januar.


- Framfor alt Ski ser interessante ut, Kongsvinger må sees som store favoritter, så tenker jeg Narvik 2 og Tønsberg er litt outsidere og vi Tromsø skal være med å kjempe i toppen der. Furuset 2 og Kristiansand vet jeg ingenting om, forteller Nilsson

- Hva tenker du om "Battle of the North"?


- Jeg tenker at det er positivt for hockeyen at man får spredt det nordover og at det er muligheten for at man kan etablere flere lag der oppe. Vi må tenke på framtiden og Bodø burde også hatt et lag. Så klart det blir interessant med et "Norrlands-derby" så det blir sikkert litt ekstra action. Det blir moro å kunne få lov til å være med på det, forteller 34-åringen til Hockey4You.


- Det at det er så interessant serie og hva Tromsø har på gang, trigget meg til å bli med på dette, avslutter han.


Kampene i "Battle of the North":

Narvik 2 - Tromsø 22.10.22 kl. 19.00

Narvik 2 - Tromsø 23.10.22 kl. 10.00

Tromsø - Narvik 2 14.01.22 kl. 15.00

Tromsø - Narvik 2 15.01.22 kl. 12.45Statistikk Filip Nilsson:


Comments


bottom of page