top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Skal bygge laget rundt Austin Cangelosi

Det er ingen tvil om at den største overgangen hittil i Fjordkraft-ligaen, har skjedd i Fredrikstad med amerikaneren Austin Cangelosi.

Foto: Jon Anders Johansen


Sportssjef Darren Treolar er naturligvis svært fornøyd med signeringen og mener at Cangelosi må forvente å ha et stort press på seg til å levere i Fredrikstad.

- Definitivt er det forventninger til han når han har produsert så mye de to sesongene han har vært i Norge. Når jeg har snakket med han i kontraktsforhandlingene så fikk jeg et meget godt inntrykk og liker han veldig godt som person, dette er absolutt en spiller vi ønsker å bygge laget rundt, sier Treloar til Hockey4You.


26- åringen fra New Jersey har vært to omganger i Lillehammer og gjort sine saker veldig bra med 81 poeng på 71 kamper fordelt på 42 mål og 39 assist. Spiller for tiden "korona-hockey" i EIHL med Nottingham Panthers og har i skrivende stund gjort 12 poeng på 12 kamper.

“Dette er absolutt en spiller vi ønsker å bygge laget rundt”

Foto: Jon Anders Johansen

En som er enig i at Stjernen har fått en topp spiller er TV2's hockeykommentator Heine Aarum. - Stjernen har absolutt fått en topp spiller og en bra målscorer, rett og slett en "sniper", forteller Aarum til Hockey4You.

Han legger også til at det også er bra at de får en spiller som kjenner norsk hockey fra før med 1,5 sesong i bagasjen hos Lillehammer.


Hockeykommentatoren mener at Cangelosi i utgangspunktet er en spiller som fort kunne gått inn i bedre ligaer i både Sveits og Tyskland og sammenligner spilleren på 1,71 cm med Spartas tidligere spiller Dion Knelsen.


- Slik det ser ut nå så bør Stjernen kunne ha en målsetting om å kjempe med Vålerenga om topp 4 bak Stavanger, Storhamar og Frisk Asker men det er jo ingen garanti for at de er helt der oppe om de andre lagene også henter bra importer, forteller Aarum videre.

Men at de nå ser ut til å få det beste laget på papiret på veldig mange år, det er det ingen tvil om, avslutter han.


Lav hvilepuls

En som har lav hvilepuls er sportssjef i Stjernen, Darren Treloar, som signerte 5 nye spillere til Stjernen bare i april og ligger godt an i forhold til lagbyggingen. Først ut var storvokste 23-årige forwarden Benjamin Byrkjeland som har 4 sesonger i Narvik bak seg. - Han er en liten uslipt diamant som er veldig seriøs i sitt spill, har dog kanskje ikke spilt i det beste laget men jeg synes hans innstilling er helt super, sier Treloar.

Deretter signerte Stjernen overraskende nok backen Ole Einar Egeland Andersen fra Storhamar. Sportssjefen innrømmer at de nok var litt heldig med å signere backen men at også rett timing hadde noe å si.

- Her tror jeg vi kan få en stor overraskelse i Andersen som er en moderne spillende back som er utrolig bra på skøyter, bra skudd og viser at han kan ta steget i Fjordkraft-ligaen og kan fort bli en topp-back som jeg har stor tro på, forteller Treloar.


Bare to dager senere så signerte Stjernen nevnte Cangelosi før man fortsatte videre med den svært erfarne forwarden Filip Gunnarsson fra Vålerenga med sine 361 kamper i Fjordkraft-ligaen.

Deretter signerte man trønderen Håkon Imset Stormli fra Lillehammer. - Jeg tror Stormli har mye mer å hente, han har fine ferdigheter på skøyter og god teknikk med pucken, avslutter Treloar til Hockey4You.


Vi har satt sammen 40 mål med Austin Cangelosi i Lillehammer-drakta i videoen under. Video er hentet fra TV2.


Comments


bottom of page