top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ringerike brøt seiersrekken til Lørenskog og vant med 5-3

En spillemessig jevn kamp mellom lagene der hvor Ringerike klarte å bryte seiersrekken til Lørenskog i kveld etter å ha slått de 5-3 i Schjongshallen

Foto: H4Y / OCN


Kampen åpnet friskt med tre mål innen de første fem minuttene etter at Dennis Ryttar og Vegard Faret hadde gitt hjemmelaget ledelsen med 2-0 før Lørenskog svarte like etter med med Edvard Gjøs som gjenvant pucken bak mål og reduserte til 2-1. Senere skulle hjemmelaget score ytterligere en gang til før perioden var omme ved Kenneth Pappalardo Gulbrandsen slik at stillingen stod 3-1 etter den første perioden.


Men Lørenskogs sitt powerplay skulle bli utslagsgivende i den andre perioden der hvor Espen Hermanrud scorer etter 6:04 etter at David Åslin satt utvist for Ringerike. Men det skulle ikke gå mer enn drøye 40 sekunder før Ringerike slo tilbake nok en gang hvor nettopp David Åslin gjør opp regnskapet og setter 4-2 i matchen. Lørenskog var fullt spillemessig på høyde med Ringerike i kampen og Fredrik Pedersen scorer mål i powerplay etter skudd fra blå opp i krysset, utagbart for keeper på tampen av perioden. 4-3 til hjemmelaget etter to perioder.


Reid Petryk scorer tidlig i den tredje perioden for Ringerike til 5-3 og laget i fra Hønefoss klarer å ro det hele i land med en seier i den første kampen i kvaliken.


- Det var litt kaosaktig. Synes vi starter bra og har egentlig kontroll på matchen. Vi spiller vårt spill, vi får pucken forbi deres aggressive press, så får vi mye utvisninger og taper litt momentum og stresser litt unødvendig, sier Ringerikes Dennis Ryttar og legger til:


- Jeg synes vi gjorde nok til å vinne i dag og så får vi steppe opp på lørdag.


Og Lørenskog var fullt på høyde med Fjordkraft-liga laget gjennom kampen og det kunne ha fort ha gått begge veier. Ryttar er enig i at Lørenskog på ingen måte er et dårlig lag.


- Dem er bra coachet, unge og skøyter mye. De presser og er strukturert, det er ingen skam å spille resultatmessig mot Lørenskog, synes jeg. Men enda så viser vi litt styrke og vinne på i en parantes på en dårlig dag.


Glemte skøytene til kamp

En som opplevde litt drama før kampstart var Magnus Menkerud som hadde glemt skøytene sine hjemme og materialforvalteren måtte snu på vei til Hønefoss for å hente dem. Dem skøytene var på plass i hallen etter halvspilt første periode og i mellomtiden måtte Menkerud låne skøytene til Fabian Hast.

Først benektet hovedpersonen hardnakket med et glimt i øyet ovenfor Hockey4You at det hadde skjedd men måtte til slutt krype til korset.


- Du glemte skøytene i dag?


- Nei, svarer Menkerud kontant.


- Vi har kilder og bilder?


- Det var noe galt med dem, sier han med et glimt i øyet.


- Vi har hørt rykter om at den bota blir ganske stor?


- Jeg skal gå å smiske litt så vi får se, ler Menkerud.


- Hvordan er det mulig til en sånn kamp?


- Det lurer jeg også på. Jeg er ikke typen til å glemme ting så det var typisk at det skulle være den kampen her, sier han


Men det ordnet seg for Menkerud han fikk også kjenne på hvordan det var å møte et lag i fra Fjordkraft-ligaen.

- Det er klart at vi merker jo at det er et nivå opp., Det går litt fortere og vi fikk kjenne på det i starten. Det er klart det når man har spilt i en lavere divisjon i et helt år så er jo det en overraskelse uansett hvor mye du forbereder deg. Men jeg synes vi kommer fint inn i matchen og det kunne likså godt ha vært vi som hadde vunnet det her, sier 19-åringen til Hockey4You.


Som nevnt var Lørenskog spillemessig godt med utover matchen og var på høyde med Ringerike i en kamp som vippet litt i tillegg til at Lørenskog vinner skuddene med 31-23.


- Ja, absolutt. Jeg synes likså godt vi kunne ha vunnet den kampen her. Både tempo og kvaliteter er på akkurat det samme nivået så dette kunne ha gått begge veier, sier Menkerud.


I den andre kampen vinner Grüner 6-2 over Comet og det er Lørenskog som tar i mot Grüner i Lørenskog Ishall på lørdag.


Comments


bottom of page