top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Rekordkampen i DnB Arena: - Damehockeyen vant i dag

Det var Stavanger Oilers som kunne gå av med seieren for andre gang på to dager, denne gang foran et rekordstort publikum i DnB Arena i Bambusa-ligaen. 1610 tilskuere så Oilers vinne 2-1 over serieleder Hasle-Løren

Foto: H4Y / OCN


Det var invitert og pyntet til fest i DnB Arena for anledningen og gjennom dørene kom det 1610 tilskuere, noe som er rekord i Bambusa-liga sammenheng. Rekorden fra Hockey Classic på 1340 tilskuere rakk bare å bli en drøy uke gammel før Stavanger fikk til et arrangement som gikk inn som et minneverdig øyeblikk i norsk damehockeyhistorie.


Og det var et toppkamp med stor T mellom rivalene der hvor Oilers søkte revansje fra finaletapet fra forrige sesong og som kampen fra dagen før var det også her veldig jevnt mellom lagene. I tillegg til at det virket som lagene var noe preget av omgivelsene så var det i tillegg mye å spille om. Hasle-laget kunne fortsatt ha en armlengdes avstand til Oilers ved seier og Oilers kunne på den andre siden tette igjen den luken de fikk når de tapte tre kamper på rad.

Før kampen kunne ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, holdt en tale før kampen og i tillegg til at man utførte en seremoniell dropp av pucken til stor applaus for de fremmøtte.


Det var Hasle-Løren som skulle starte kampen best ved at Miriam Toet-Uddveg skjøt overraskende på keeper rett i fra dropp og mellom beina på Irja Risa, 1-0 til bortelaget etter drøye ti minutter. Med noen sekunder igjen av periuoden å spille taper Hasle-Løren en duell i egen sone og Oda Austefjord skyter i fra blå som går forbi Emilie Kristiansen som var noe uheldig ved denne situasjonen. Oilers med marginene på sin side går til pause med 1-1 og spillemessig det beste laget.

I den andre perioden malte Oilers-maskineriet Hasle-Løren i senk og produserte flere gode målsjanser uten å få uttelling, noe som har vært en utfordring for de svartkledde de siste kampene. Man vinner skuddene med hele 16-3 men perioden ender 0-0 og Oilers var best.


Den tredje perioden skulle bli langt jevnere enn de to første hvor begge lag produserte gode sjanser men det var også to gode keepere i spill som holdt burene rent. Man forstod tidlig at det var det neste målet i kampen som kunne fort bli det avgjørende. Målet skulle komme og det skjedde etter 14.27 ved kaptein Christina Furseth etter en retur fra Emilie Kristiansen så klarte hun å lirke pucken inn i målet til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Hasle-Løren hadde mer saft i beina på slutten av kampen etter å ha rullert på fire rekker kampen gjennom og fikk skapt et lite trykk mot Oilers helt på slutten en hva man gjorde på lørdag. Men de klarte ikke å utnytte sjansene sine og seieren gikk også denne gang til Oilers og med det er de kun tre poeng opp til Hasle-Løren på 1. plass.


Seier for norsk damehockey

Hasle-Løren trener Nicklas Hudd lot seg virkelig imponere av hjemmepublikummet i DnB Arena i ettermiddagens kamp samtidig som han var tankefull i forhold til hvordan det kunne ha vært hjemme i Oslo.


- Jeg synes damehockeyen vant i dag. Det var en veldig fin stemning der, bra trøkk kampen gjennom, lys og show. I tillegg var det en veldig underholdende kamp, en toppkamp verdig, sier Hudd etter kampen.


- Hva er det Hasle-Løren kan gjøre? Dere leder ligaen, vant NM-gull i fjor men trekker bare 50 tilskuere på kampene?


- Hehe, jeg har sagt det flere ganger at jeg ikke tror det er mulig å få flere folk dit. Tenk om vi hadde hatt 2-300 der, hvilken stemning det hadde vært i Løren Ishall som er en veldig intim hall. Vi må begynne å markedsføre oss bedre, jeg håper at det var flere som så kampen i dag, sier han.


For han mener det er flott at Stavanger klarte å lokke til seg flere enn bare familie og kjærester til kampen og peker også på Hockey Classic på Lillehammer som den andre kampen hvor man klarte å trekke lignende antall tilskuere.

- Damehockey er ikke dårlige kamper, vi har et bra produkt. I dag var det flere fra A-landslaget på is, U18 og U16-landslaget også. Det var velig morsomt. Ja, vi tapte men opplevelsen var enorm. Ingen av jentene har spilt for så mange før og det er noe vi må ta med oss, understreker Hasle-treneren.


Men selv med dagens tap for Oilers var treneren derimot veldig fornøyd med gjennomføringen av dagens kamp i forhold til dagen før.


- På lørdag spilte vi kanskje sesongens dårligste kamp men i dag synes jeg vi var gode. Med litt mer marginer så kunne vi ha vunnet kampen men dem hadde en god keeper.


- Dere scorer bare et mål, hva er det som gjør at dere ikke klarer å putte mer?


- Jeg synes de spiller et veldig tøft forsvarsspill. Det var ikke enkelt, vi brukte for lang tid på å skyte. På lørdag merket jeg at Oilers var veldig sultne på å vinne men i dag var begge lag like gode, sier Hudd.


- All cred til publikum som stod og heiet i alle tre periodene

Etter tre strake tap så var Oilers-trener Marcus Forgaard veldig stolt over å kunne se at laget kunne omstille seg og slå serielederen to ganger på rad.

- Vi kommer fra en ganske tung helg og at vi greier å slå Hasle to av to kamper, at vi briljerer også i begge kampene, jeg er kanonfornøyd og stolt over jentene, sier Forgaard til Hockey4You.


- Hva har skjedd fra forrige helg til denne helgen?


- Som sagt så hadde vi en dårlig treningsuke tidligere, lite folk og dårlig forberedelser. Denne uken var knallbra fra dag én til disse kampene kom. Vi har på en måte hatt et bra teamwork gjennom hele uka som har gjort at vi har klart å briljere som vi gjorde nå i disse kampene, utdyper han.


- Uten å ta i fra Hasle-keeperen noen ting men dere sliter fortsatt med effektiviteten her?


- Ja, vi sliter med effektiviteten men det kommer. Totalt sett så er det noe vi jobber med hele veien, så lenge vi greier å sette to mål og slippe inn et mål så vinner vi kamper. Vi har bra trykk i angrepssonen som gjør at de blir slitne. Det gjelder mot alle lag der hvor vi har jækla mye skudd men har dårlig uttelling. Men dette kommer etter hvert, det er enda tidlig i sesongen, forklarer Oilers-treneren.


Og ikke minst var han fornøyd med å vinne kampen og lage god reklame for hjemmelaget foran et rekordstort publikum i DnB Arena.

- Fantastisk! Det betyr så utrolig mye for ikke bare denne kampen her men det betyr mye for damehockeyen at det faktisk folk som kommer og heier fram laget sitt. Det samme på Hockey Classic også så var det en fantastisk følelse. All cred til publikum som stod og heiet i alle tre periodene og så får vi håpe at det skjer flere ganger, avslutter treneren med et bredt glis.


Flott med en jevnere serie

Etter tre strake tap er kaptein Christina Furseth enig i at laget har et visst press på seg å vinne de fleste kampene når man ser på Oilers sin dominans 6-7 årene innenfor norsk kvinnehockey.


- Ja, absolutt så føler vi et press. Men jeg synes det bare er gøy at serien blir litt jevnere og hockeyen skal være vinn og tap. Jeg tror det er bra for kvinnehockeyen at det er jevnere i toppen også og at det ikke er som det har vært de tidligere årene. Det er mye mer gøy å vinne når det er jevnt, sier Furseth etter kampen i DnB Arena.


Og hun synes det var ekstra gøy å vinne over tidligere lagvenninner på Hasle-Løren.


- Det var gøy, det var to veldig jevne kamper. Det er jo de vi tapte for i finalen også så det var ekstra gøy å vise at vi kan slå de, sier hun.


- Blir man preget av stundens alvor med mye folk og mye å spille for?


- Ja, det vil jeg tro. Vi og Hasle har vært i toppen de siste årene så det er ikke unaturlig at det blir litt ekstra fighting, avslutter Furseth til Hockey4You.


Hasle-Løren leder ligaen med 33 poeng med Stavanger Oilers hakk i hæl med 30 poeng der hvor begge lag har spilt 13 kamper så langt.

コメント


bottom of page