top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Philip Larsson bytter beite - går til Grüner

Poeng-garantisten i Hasle-Løren har valgt å melde overgang fra høsten av, denne gang til Grünerløkka og Grüner som også skal spille 1. divisjon fra neste sesong

Foto: H4Y / OCN


En av Hasle-Lørens aller viktigste spillere, Philip Larsson, har valgt å bytte beite i Oslo og går til Grüner foran neste sesong. Larsson var en av de rødkleddes aller viktigste spillere og hadde 30 mål og 23 assist med totalt 53 poeng og havnet på 6. plass i poengligaen i 1. divisjon. Dette på tross av at Hasle-Løren havnet sist på tabellen med 4 seire og nedrykkskvalik.


- Så klart etter den sesongen som man har hatt så er det okey med litt nytenkning. Nå jinxer jeg helt sikkert men sjansen til å spille i et topplag er hyggelig for meg som ikke har gjort det i min tid i Norge, forteller Larsson til Hockey4You.


For han kom til Norge første gang i 18/19-sesongen hvor det ble to sesonger i Tønsberg med henholdsvis 62 og 54 poeng der hvor klubben havnet på respektive 7. plass og 8. plass. Deretter gikk han til Hasle-Løren og hvor han har vært i klubben de siste tre sesongene hvor klubben har kjempet på den nedre del av tabellen.


I den siste sesongen spilte han i rekke med Rasmus Forsberg og Rolf Thomas Aastad hvor gutta havnet på 5, 6 og 7. plass i den total poengligaen i 1. divisjon. Larsson med hele 30 mål var helt i toppen sammen med Lukas Fransson og David Hallström.


- Ja, men det er bare takk på grunn av Forsberg og Rolf, ellers hadde jeg havnet på 10 mål, humrer Larsson.


- Men vi kan vel forvente en like bra sesong neste år?


- Som jeg tenkte om man spiller i et topplag så kan man kanskje få 7-8 mål i tomt bur, så det kan jo bli noen ekstramål der, ikke sant? spør Larsson retorisk med et smil.


En god sesong til tross for den svenske høyreskytteren, kom tapene løpende på bånd for klubben. Det påvirket motivasjonen til flere spillere inkludert Larsson selv.


- Ja, det tok veldig på motivasjonen faktisk men det kommer jo en sommer så det forsvinner til slutt og så kommer den tilbake etter en stund.


Nå gleder 29-åringen seg til å fortsette karrieren i Grüner.


- Ja, det skal bli interessant og trivelig. Jeg har ikke kjempegreie på hvem som skal være igjen eller ikke i Grüner men jeg håper jo på at det kan bli et bra lag, sier han.


Og draktnummer 20 som han har bært i de øvrige klubbene han har spilt, har han hatt siden hadde gode minner fra da han spilte i HockeyAllsvenskan med BIK Karlskoga for over 10 år tilbake. Men det har han ikke med i kontrakta til Grüner og gjort krav på.


- Nei, det har jeg helt glemt faktisk, det er helt utrolig at jeg ikke har tenkt på det, humrer Larsson


- Blir det kanskje drakt nummer 2 på deg i steden?


- Det kommer aldri til å skje, jeg skal aldri ha en draktnummer under 10, ler den svenske spilleren før han fortsetter:


- Det er ikke kjempeviktig for man går ikke rundt og ser på sin egen rygg akkurat. Jeg vet ikke, det har vel bare blitt sånn. Det er ikke farlig om jeg får 20 i ryggen men jeg dør ikke om jeg får noe annet heller, avslutter han.Statistikk Philip Larsson:


Comments


bottom of page