top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Patrick Eriksson forlater Ringerike til fordel for Tønsberg

I dag ble det klart at Ringerike-spilleren Patrick Eriksson har valgt å signere for Tønsberg Vikings i 2. divisjon for neste sesong

Arkivfoto: Jon Anders Johansen


Den tidligere Sparta og Ringerike-spilleren har valgt å returnere til sin tidligere klubb Tønsberg Vikings for neste sesong. I følge hovedpersonen selv ble valget tatt på bakgrunn av manglende motivasjon til å yte 100% som det kreves på nivået i Fjordkraft-ligaen.

Før Eriksson kom til Ringerike så spilte han tre sesonger i Sparta men var i samme periode preget av mye skader, noe som gjorde at han mistet lysten til å spille hockey og var nær ved å legge opp som spiller.


- Jeg har vel egentlig lagt skøytene på hylla mange ganger de siste årene, det har egentlig med motivasjon og tid at jeg ikke klarer å spille på så høyt nivå lengre. Da passer det egentlig bra sånn som det er nå å kunne spille i Tønsberg for jeg kommer ikke til å kunne være med 100% der heller og det er Tønsberg klar over og innforstått med.


Ringerike ønsket Eriksson sine tjenester videre i Hønefoss også neste sesong og det har i følge 31-åringen vært gode samtaler mellom han og klubben underveis.


- Jeg har pratet mye med Ringerike men jeg føler at det ikke blir rettferdig ovenfor verken meg selv, spillere, sponsorer eller Ringerike hvis jeg skulle ha fortsatt videre. Jeg er ikke mentalt der nå til å kunne fortsette slik som det kreves på dette nivået.


Men 31-åringen har sikret seg en klausul i kontrakten at han kan gå til Ringerike når som helst hvis forutsetningene skulle forandre seg under sesongen. Forwarden jobber til daglig i Hønefoss i ukedagene og utelukker ikke at han vil komme innom Schjongshallen i ny og ne for å kunne se hjemmekamper.

At det ble Tønsberg denne gang er ikke helt tilfeldig siden kjæresten hans bor der og at Eriksson har en forkjærlighet til byen.


- Det er vel at jeg har en kjæreste som bor i Tønsberg og jeg har alltid vært her på sommeren og det er vel et sted jeg har sagt at jeg kommer til å bosette meg når jeg blir gammel hvis man kan si at man fortsatt er ung, sier Eriksson med et smil.


For 31-åringen er godt kjent i Tønsberg fra før av siden han debuterte for klubben tilbake i 2009 og spilte deretter 193 seriekamper for klubben med solide 172 mål, 144 assist og 316 poeng i seriesammenheng.


- Det er jo her jeg på en måte startet i Norge og fått mange gode venner både på og utenfor hockeyen og i tillegg så har jeg tenkt å bosette meg her da en gang i framtiden så da passet dette bra for meg nå, avslutter Patrick Eriksson til Hockey4You.Comments


bottom of page