top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Oskar Matushkin blir Narviks offensive våpen på backplass: - Trolig den beste backen i divisjonen

Oppdatert: 11. aug. 2023

Narvik med en storsignering på backplass når de henter Oskar Matushkin fra Nybro Vikings som rykket opp til HockeyAllsvenskan forrige sesong

Foto: H4Y / OCN


Det ble ingen Tobias Björklund for Narvik som Hockey4You tidligere har omtalt som høyaktuell for Narvik, den svenske backen valgte i stedet å gå til Forshaga og spill i hjembyen i HockeyEttan. Det førte til at Narvik og sportssjef Martin Persson måtte ut på backjakt og kan på dagens første istrening i Narvik presentere det de vil kalle for et scoop for 1. divisjon. 26-år gamle Oskar Matushkin kommer senest med spill i fra Nybro Vikings hvor de klarte den tøffe oppgaven med å rykke opp til HockeyAllsvenskan.


Persson mener de har signert det som trolig vil være 1. divisjons beste back.


- Ja, det kommer det til å være. Jeg tror helhetsmessig så er det her en bedre back enn Björklund, han skal være den backen som skal bære den backmessige offensiven hos oss, sier Persson.

Den artige historien rundt dette er at pappa Igor Matushkin er en gammel storspiller fra Boden på midten av 90-tallet der hvor sportssjefen som kommer nettopp fra Boden, som barn så opp til Matushkin. Persson var bare 5 år når Igor Matushkin ble hentet til klubben i hans hjerte og herjet i daværende 1. divisjon over to perioder på 90-tallet. Nå er altså sønnen klar for Narvik.


Svenske Matushkin kommer fra en skikkelig hockeyfamilie der hvor også broren Maksim Matushkin har slått seg stort opp og skal spille i tyske DEL til høsten. Han har erfaring fra blant annet KHL, tsjekkiske Extraliga og finske Liiga der hvor han blant annet vant Champions Hockey League med Tappara i fjor.


- Ja, nemlig. Og så kommer han fra en vinnerkultur der hvor han var med å gikk opp med Nybro i vinter og det veier tungt at man har vært med å vunnet noe ting for da vet han hva som kreves, sier sportssjefen.

Han er veldig fornøyd med at denne muligheten dukket opp og at han fikk tips om at han ikke skulle fortsette i Nybro og at overgangen har gått veldig fort.


- Han er jo skikkelig bra offensivt men også bra plasseringsmessig defensivt. Det er ikke noe fysisk back men det er ikke Erik Karlsson heller (Pittsburgh Penguins red. anm.) sier Persson.


Han fortsetter:


- I vår liga så vil jeg kalle det en liten bombe at han kommer til oss for det er en riktig kvalitetsback offensivt sett så det kommer til å gjøre oss mye bredere.


Det betyr at Narvik har fylt opp importkvota si og at Kalvis Ozols ikke er aktuell for Narvik i denne omgang men blir trolig boende i Narvik. Det store spørsmålet er om de fortsatt får med seg fjorårets kaptein Marcus Nordlund, der er Persson mindre snakkesalig selv om han ikke vil avskrive Nordlund helt i ei Narvik-drakt.


- Ja, men man må samtidig også respektere at det begynner å komme andre ting i livet som kanskje er viktigere og det er tidkrevendes når vi ønsker å være så seriøse som mulig her oppe og en seriøs treningshverdag så tar det tid, sier han.

Klubben har tidligere gått ut og dempet forventingene med å rykke opp, mye på bakgrunn av den økonomiske hverdagen som nå ligger til grunn og at klubben har et krav om å gå i pluss hengende over seg til nyttår. Samtidig viser lagbyggingen og ikke minst signeringen av coach Fredrik Glader at klubben mener alvor når det kommer til å kjempe i toppen i 1. divisjon. Sportssjef Persson understreker at de har kontroll over situasjonen og hans ønske er at klubben når så langt som mulig.


- Det er ikke til å stikke under en stol hvis man ser på i fjor hvor det ble avgang på trener og jeg måtte gjøre saker mer eller mindre på fritiden med jobb på siden, nå har vi en heltidsansatt hockeytrener så jeg kan ikke si at vi gjør noe på halvt hold. Vi har vært veldig nøye med å ikke bruke mer penger på sport enn hva vi har, sier Persson.


- Men dere er en seriøs utfordrer til tittelen?


- Jeg tenker at vi ligger litt i kulissene og så får Grüner gjerne ta på seg favorittstempelet sammen med Nidaros så smyger vi litt bak der, avslutter han.Statistikk Oskar Matushkin:


Kommentare


bottom of page