top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Oppsummering av 1. divisjon i julepausen - Narvik bedre enn forventet, Comet kjempefornøyd

Oppdatert: 20. jan. 2022

Selv om lagene har fått en julepause litt tidligere enn planlagt, har vi snakket med samtlige lag for å kunne høre hvordan de ser på sesongen så langt etter cirka halvveis spilt serie. Vi har i denne reportasjen snakket med de fire øverste lagene i 1. divisjon

Foto: H4Y / OCN


Det har vært noen overraskelser og noen skuffelser så langt i 1. divisjon denne sesongen. Som ventet har Narvik vært gode, egentlig veldig gode for divisjonen og har kun Fjordkraft-ligaen i blikket og har ikke sett seg tilbake. De har tapt kun en kamp hjemme mot Lørenskog og det nord-norske toget er mer enn klar for å skifte plass med et av lagene på nedre halvdel i Fjordkraft-ligaen. Spørsmålet er om laget får et automatisk opprykk som følge av at serien ikke åpner igjen eller om de må ut i kvalifisering til opprykk. Comet har nok gjort det litt bedre enn forventet mye hjulpet av de tre seirene de fikk mot Lørenskog som gjør at de innehar 2. plassen i serien. Ellers er det som forventet en krig rundt 4. plassen mellom Nidaros og Gjøvik som skal bli spennende å følge utover. Hasle-Løren startet sesongen dårlig og har gjort omrokkeringer i trenerteamet. Nicklas Hudd har gått ut og fortsetter som sportssjef i klubben og inn har 28-åringen André Sørvik overtatt roret og danner trenerteam sammen med Magnus Færøy. Responsen kom lynraskt fra spillerne og Hasle-Løren har tatt 14 av 27 poeng på de siste 9 kampene sine og er i en god formstigning inn mot slutten av serien.

Haugesund har slitt med mye skader og sykdom i tillegg til at de har hatt en tynn tropp, noe som har påvirket resultatene i stor grad, på tross av dette har nok både resultatene og plassering i ligaen skuffet hjemmesupporterne hvis man sammenligner med ambisjonene og tidligere resultater.


Narvik:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

1

Narvik

19

18

1

53

135

32


Powerplay

Penalty Kill

36,1 % (Nr. 1 i ligaen)

84,3 % (Nr. 2 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Nils Carnbäck 19 16 32 48 Darby Llewellyn 19 18 18 36 Johan Ceder 17 11 22 32 Jeppe Meyer 19 13 18 31 Douglas Byrkjeland 16 11 16 27


Overrasket over de yngre norske spillerne i laget

Sportssjef André Lysenstøen har hatt mer enn nok å gjøre når han så og si har byttet ut hele stallen fra forrige sesong og inn har blant annet Narvik-ynglingen Johan Ceder kommet tilbake etter fem sesonger i HockeyEttan. Ceder har tidligere spilt i Narvik i fire sesonger og er den spilleren som har gjort mest poeng i Arctic Eagles gjennom tidene. Han mener at sesongen kanskje har gått som forventet men at det har vært litt lettere enn man hadde trodd på forhånd.

"Jeg må innrømme det at jeg er veldig overrasket over de yngre norske spillerne i laget"

- Ja, jeg visste at vi skulle være bra men kanskje ikke så mye bedre enn de andre lagene men vårt mål er å komme til kvalik og det er der det gjelder lissom. Har man en dårlig dag der så er det lissom litt kjørt, sier Ceder.

31-åringen fra Haparanda i Nord-Sverige sier til Hockey4You at han ikke har så mye "koll" på de andre lagene i ligaen men derimot er han positivt overrasket over de unge norske spillerne i Narvik og trekker spesielt frem Eirik Hafstad Johansen og Connor Klees.


- Ja, jeg må innrømme det at jeg er veldig overrasket over de yngre norske spillerne i laget. Det finnes jo flere i laget men Eirik (Hafstad Johansen) backen, han er riktig bra synes jeg og så synes jeg faktisk Connor Klees, han synes kanskje ikke så mye men han jobber bra og gjør det han skal, forteller den svenske forwarden.


Ligaen fikk en ufrivillig lengre pause enn planlagt og Ceder forteller at han er på vei hjem til Sverige for å feire jul med familien. En biltur som tar 6-7 timer fra Narvik og ned til Luleå. Det er foreløpig uvisst når ligaen starter opp igjen men i utgangspunktet blir første kampen til Narvik den 15. januar mot Haugesund.


Comet:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

2

Comet

21

15

6

42

96

82


Powerplay

Penalty Kill

22,3 % (Nr. 4 i ligaen)

77,3 % (Nr. 5 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Christian Hägg 16 8 21 29 Herman Kopperud 21 12 16 28 Tobias Björklund 19 8 19 27 Ugnius Cizas 19 5 22 27 Paulius Gintautas 21 17 9 26


Kjempefornøyd resultatmessig

Comet har vist seg å være laget som skal være med helt der oppe etter litt varierende resultater. Mye på grunn av at de startet sesongen med en relativ tynn stall men sportssjef Martin Engebretsen har fått fylt på med Hägg, Bjørnson, Björklund, Olofsson og sist nå inn med Jonatan Wiik fra Grüner. De startet sesongen bra med 7 seire på de 8 første kampene før de gikk på tre strake tap. Deretter fikk de 7 strake seire med tre sterke kamper mot Lørenskog som gjør at de nå ligger på andre plass i ligaen og i god posisjon i forhold til kvalik.

Trener Fredrik Glader er fornøyd med hvordan sesongen har gått så langt for de grønne og roser flere av spillerne i laget for sin innsats.


- Sesongen har vært både og vil jeg si. Ser vi hvordan vi startet sesongen i august så var vi vel 13-14 spillere og har fylt på etter hvert. Så vet jeg at den måten jeg vil at vi skal spille hockey på krever litt kontinuitet og tid å jobbe med, så forventningene hvis man ser rent resultatmessig så er man kjempefornøyd - det er ingen snakk om det for det er en godkjent høst i allefall, forteller Glader til Hockey4You.


"Vi har også jobbet med et kravbilde i gruppa når det kommer til trening, forberedelser, profesjonalisme og alle de delene er blitt tatt veldig godt i mot"

Men som trener så ser han også feilene og mener det er fortsatt ting å jobbe med i Halden-laget, allikevel roser han spillergruppa for å ta til seg det han som trener tilfører laget.

- Prestasjonsmessig så har vi hatt våre plumper og litt ujevnhet fram til og med første Narvik-kampen borte men det har rettet seg ut littegrann og jeg tror at mange i laget har begynt å forstå vår måte å spille på. Vi har også jobbet med et kravbilde i gruppa når det kommer til trening, forberedelser, profesjonalisme og alle de delene er blitt tatt veldig godt i mot, det er ikke bare det som skjer på isen som vi har utviklet oss men jeg synes det er en helhet som en gruppe i forhold til et kravbilde til trening, profesjonalisme og detaljer i spillet, forklarer Comet-treneren og fortsetter:


- Det er sikkert mye nytt for mange spillere men det gikk litt fortere enn jeg trodde å få folk til å tilpasse seg det.


En supporters øyne er kanskje ikke alltid en treners øyne

Det har vært store variasjoner rent resultatmessig hvor de tapte 11-1 mot Narvik borte til å slå Haugesund hjemme med 11-6. Den 44-årige treneren innrømmer at det er litt sammensatt at resultatene har variert i så stor grad men peker først og fremst på nytt spillesystem i klubben som gjør at det tar tid å bygge den defensive biten.


- Det er ikke til å stikke under en stol at vi har en utrolig sterk offensiv og det er klart at når man bygger noe så kan man ikke ha 100 % defensiv og 100 % offensiv spesielt når man holder på å tilpasse seg til et system som kanskje er eller skiller seg definitivt ut fra hva man har spilt tidligere. Da blir det ofte til at man må ta fra den ene delen til den andre så mange ganger så har vårt offensiv reddet oss, vi har lagt mye krutt i det defensive på de bitene som kanskje ikke måles i mål, poeng og skudd men da kanskje i andre måleverdier. Når vi har hatt en helhet i det så har vi vært utrolig bra og det er der vi vil finne en jevnhet i prestasjonene i fortsatt ha en bra offensiv men også en bra defensiv.

Glader trekker frem flere gode prestasjoner av Comet denne sesongen hvor minst to av seirene mot Lørenskog står høyt på lista men trekker også frem Furuset-seieren hjemme med 4-3 som en annen kamp han vil huske veldig godt.


- Jeg merker ofte at mange mener når vi møter Furuset når vi er som vi er på tabellen og de er et bunnlag så skal det gå enkelt og vinne med 6-7 måls margin men sånn fungerer ikke ishockeyen. Jeg er også veldig fornøyd med Furuset hjemme hvor vi vinner 4-3 - jeg er superfornøyd med en sånn match prestasjonsmessig og samme sak gjelder når vi tapte borte mot Nidaros 6-2, jeg er mer fornøyd med den matchen enn den vi vinner dagen før med 7-6. Så er det noen individuelle prestasjoner som gjør at vi kanskje ikke kan hevde oss med Nidaros for dem gjøre en veldig god match. Som coach ser man seg ikke blind på resultatene, det er klart at resultat gir jo en trygghet i det vi arbeider med men vi må fortsatt se prestasjoner. Da kan vi se i en sånn match som for eksempel mot Nidaros hvor vi taper 6-2 at jeg kan se bra saker på tross av at vi taper som jeg tror vi kan ha nytte av i framtiden, så jeg ser nok litt annerledes enn supporteren på tribunen som ser kun at man tapte kampen - en supporters øyne er kanskje ikke alltid en treners øyne, fortsetter Fredrik Glader til Hockey4You.

Coachen mener det er flere spillere man kunne ta fram så langt i laget men nevner spesielt Paulius Gintautas, Tobias Skaarberg og Jesper Ekeberg som noen av lyspunktene så langt i sesongen men han skryter i tillegg av 4. rekka i laget som har tatt sin rolle i laget på en veldig god måte.


- For det norske hockeyfolket så er Paulius Gintautas en som er kjent for sin offensiv og han har en vanvittig bra offensiv men jeg synes han begynner å ta til seg de delene som vi jobber med uten puck og det defensive spillet. Så vet man at han er en offensiv spiller men jeg synes han tar små steg hele tiden og blir en bedre og bedre hockeyspiller for hver dag. Jeg synes også at Tobias Skaarberg er fantastisk bra, Jesper Ekeberg har et høyt nivå på tross av at redningsprosenten ikke alltid sier den sannheten. Han får jo avslutninger mot seg som vi skal hjelpe han med og i blant har ikke vi gjort det og da slipper man inn pucker som han ikke skulle ha gjort. Jeg synes også at vår 4. rekke med Holme, Hov Johnsen og Bjørnson gjør et fantastisk arbeid og kjøper sin rolle i laget. De er utrolig, utrolig nyttige spillere for oss og de er virkelig inne å kjører og jobber ræva av seg for at laget skal vinne og lykkes - dem har kanskje ikke mest spilletid av alle men de har sin spilletid, så gir dem 100 % og det er sånne ting som gjør en trener veldig glad å se, forteller Comet-treneren.


"Ja, ser man på han så er jo han en spiller som...altså han brenner for Comet det er ingen snakk om det"

Under samtalen med den sindige treneren kommer vi inn på flere andre spillere i laget hvor han også trekker fram unggutten Håkon Vaglen som signerte en 4-års kontrakt med klubben før sesongen og har et sterkt ønske om å rykke opp med sin moderklubb.

"Jeg signerer langtidskontrakt, fordi jeg har et brennende ønske om å rykke opp. Nå kommer det et generasjonsskifte, jeg ønsker å være en markant og tydelig leder i dette skiftet. Jeg skal sette standarden nå, og jobbe på, sa Vaglen til Comets hjemmeside i april."


- Ja, ser man på han så er jo han en spiller som...altså han brenner for Comet det er ingen snakk om det. Han er jo en spiller som spiller i alle spilleformer som er uhørt nyttig og setter en høy pris på å gjøre forsvarsarbeidet og da er man glad at en sånn gutt kan gjøre hattrick i en match som han har gjort, forteller 44-åringen.


Laget med flest utvisningsminutter i ligaen

Halden-laget har flest utvisningsminutter av alle lag i 1. divisjon med sine 361 minutter, noe som er det nesten dobbelte av Gjøvik sine med 181 minutter som har minst i ligaen. Det er ikke coachen fornøyd med og forteller til Hoceky4You at det er noe man jobber med internt i laget.


- Jeg synes at det behøver ikke vi å ha, absolutt ikke. Vi tar aldeles for mye unødvendige utvisninger det er ingen snakk om det og det er noe vi prater om, jobber med, ser på video og har individuelle samtaler. Ser man på statistikken så visst tar Didrik Nøkleby Svendsen (nr. 1 i ligaen med 81 min. red anm.) mye utvisninger og i blant unødvendige utvisninger - det er ingen snakk om det. Samtidig så tror jeg han har eks. antall minutter som han får bare for at han bare er han også, man har fått en stempel over seg fra både motstanderne og de norske dommerne som gjør at han i blant må ta andre beslutninger om å være mer forsiktig men jeg vet at det er en spiller som spiller med stort hjerte, vil mye og har en fysikk som mange ganger er til hans fordel men i blant får han mye urettferdig behandling både fra motstandere og dommere.

- Det er jo ikke første klubben han er i og er den mest utviste spilleren samtidig som Sparta prøvde å utnytte fysikken hans ved å bruke han i powerplay blant annet. Er det noe man jobber med han spesielt?


- Absolutt, Didrik er en kjempebra person, en dyktig hockeyspiller og en kanon lagkamerat. Han er kanskje best i ligaen i powerplay i sin posisjon, det er ikke så mange som er så bra som han i den posisjonen. Vi jobber individuelt og har en kjempebra dialog med Didrik men det er klart at han har ikke alltid dømmingen i sin favør og noen ganger synes jeg han burde det også. Ja, han tar noen unødvendige utvisninger men innimellom så synes jeg han noen ganger blir urettferdig behandlet av dommerne.

Lørenskog:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

3

Lørenskog

19

12

7

38

87

56


Powerplay

Penalty Kill

23,1 % (Nr. 3 i ligaen)

77,3 % (Nr. 6 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Elias Hult 19 9 13 22 Sebastian Johansen 19 6 16 22 Simen Nielsen 16 4 15 19 Petter Grønstad 19 9 9 18 Lars Erik Francke-Enersen 17 10 7 17


Store forventninger - mest utenifra

Lørenskog har vært fjellstøtt i toppen av 1. divisjon de siste to sesongene og denne sesongen er ingen unntak. Men laget som de lå 20 poeng foran seg forrige sesong i Comet har overrasket og vunnet tre strake mot Lørenskog denne sesongen. Allikevel vil nok sjokktapet borte mot Gjøvik i serieåpningen og hjemmetapet mot Hasle-Løren være det man vil huske best for et lag som har store ambisjoner om opprykk. Dog skal det sies at Lørenskog har vært det eneste laget som har maktet å slå Narvik og det på bortebane, denne sesongen.

Hovedtrener Niklas Andresen påpeker at forventingene er store men at totalt sett at man er passe fornøyd så langt.


- Ja, vi er jo sånn passe fornøyd. Klart forventingene var jo store til oss men det var lissom forventningene utenifra som var størst. Det er en del nye spillere som skal inn i et nytt system med ny trener, det tar litt tid som oftest. Hadde ikke forventa personlig at ting kom til å "trylles fra start" så vi har jo vært alt fra fantastisk til langt under pari, personlig så synes jeg et er naturlig at det svinger litt når det er mye nytt, forteller Andresen til Hockey4You.


"Er man ikke på så er de andre lagene like gode som deg med en gang"

- Men det har vel svinga fra start til slutt ved at man tapte mot Gjøvik borte til Hasle-Løren hjemme. Det er jo lag som man i utgangspunktet skal slå gitt deres ambisjoner?


- Første mot Gjøvik så er det vanskelig å si hva vi kunne ha gjort annerledes, vi kjørte over dem. Sist nå mot Hasle var jo absolutt ikke godkjent det var altfor dårlig, vi var ikke på og Hasle ville mer enn oss rett og slett. Noen ganger så er det at...er man ikke på så er de andre lagene like gode som deg med en gang. Når dem spiller som om dem har alt å vinne og vi går ut litt på ei skøyte og tror at ting løser seg av seg sjæl så er ikke nivåforskjellen så stor i den ligaen, utdyper Andresen.


- Men helt ærlig, dere slo jo det samme laget med 7 mål en måned tidligere, har det mentale så mye å si?


- Det er vanskelig å si altså, hver match lever jo sitt eget liv. Du ser jo gode lag i Fjordkraft-ligaen også som taper mot Grüner den ene dagen og feier over Storhamar den andre dagen så det er klart at sånn er jo hockeyen litt at hver match lever jo sitt eget liv. Vi har lissom ikke funnet den flytsonen da hvor du svever litt og utfordringene ikke føles like store hver gang - vi må lissom krige hver match føles det ut som.


- Vi du si at dette laget her er forberedt for til å kunne rykke opp til Fjordkraft-ligaen?


- Det er et vanskelig spørsmål. Klart vi har mye bra enkeltspillere og det viser vi jo nå når vi har tre spillere på lån i Manglerud og to i Grüner. Så det er et potensiale der men det er klart at det må funke sammen og alle de tinga der. Laget har et veldig bra toppnivå i allefall og de to matchene i Narvik var årsbeste. Vi viste jo der hva som er i oss og at vi har et bra lag. Så har vi ikke klart å følge opp det.

Lars Erik Francke-Enersen er den som har scoret flest mål for Lørenskog som back og Andresen er enig i at Lørenskog mangler de typiske spissene i laget som scorer mye mål.


- Vi har for mye like spillere i laget. Det er mye puckglade spillere og så har vi altfor lite folk som er direkte og som liker å gå på mål. Det er noe vi jobber med men det er vanskelig å få folk som ikke er vant til det til å begynne med det. Men det er klart at vi savner den spissen som scorer måla som de andre laga har veldig tydelige spillere av da, så Narvik har jo Llewellyn som banker inn mål og Comet har Gintautas som ikke minst banker inn mål for dem. Vi mangler lissom den målscoreren på det samme nivået, det gjør vi absolutt.


Narvik bedre enn forventet, Furuset viser kvalitet på tross av 8.plass

Lørenskog har og er veldig tydelig på at de ikke har de økonomiske ressursene som de andre klubbene i ligaen, på tross av det har de ambisjoner om å rykke opp til Fjordkraft-ligaen. Coach Andresen skjønner hvorfor det stilles spørsmål om dette når økonomi på en måte styrer litt hvordan et opprykk vil se ut.


- Jada, jeg tror folk glemmer det litt at vi er en klubb uten veldig store ressurser. Vi har det vi har og så er det klart at det kommer en del spillere tilbake som er sterke navn på papiret som har vært ute og kommer tilbake uten seg sjæl og lissom ikke har hatt den selvtilliten. Man skal ikke glemme det oppe i her at folk må finne seg sjæl litt og at det ofte tar litt tid. Det er en grunn til at de tar et steg tilbake og det fordi man føler at den veien man er på ikke funker og du får ikke ut det beste av deg sjæl. Det tar litt tid og det er mange som sliter at det ikke løsner helt, forteller coachen.

"Furuset har noen ordentlig bra vasse imports og de kommer til å ta poeng fra toppen"

For øvrig så mener han at ligaen har gått som forventet men at mulig Narvik er bedre enn forventet.


- Dem er bedre enn resten av ligaen, det er en ærlig sak. Vi kan matche dem i enkeltmatcher, utenom det så er de bedre lag over tid - det er ikke noe tvil om. Bred tropp og veldig, veldig gode toppspillere og det koster penger rett og slett. All ære til Narvik, dem har truffet ekstremt bra på signeringene og dem har et sinnsykt bra kollektiv og det viser seg å være det beste laget i ligaen, det er ikke noe å skjule det altså.


- Blir du overrasket hvis dem ikke rykker opp?


- Av det jeg har sett så blir jeg det fordi dem er utrolig vonde å stoppe når dem kommer i en flytsone. Men klart en kvalik er ofte tøffere da fysisk, det smeller mer og det er høyere tempo fra lagene som kommer fra Fjordkraft-ligaen så det er vanskelig å spå sånne ting men kvaliteten de viser så blir jeg ikke overraska om de rykker opp.


Lørenskog-treneren mener Furuset har fått lite utbytte av de gode matchene de har hatt og er egentlig et bedre lag enn hva poengfangsten tilsier.


- De har blitt hardt straffet og jobbet i motbakke men de er vonde å spille i mot. Vi hadde jo en 5-0 ledelse sist og fikk ordentlig kjørt oss i siste periode der (Vant 5-3 red. anm.) og dem viser at dem har kvalitet. Dem har noen ordentlig bra vasse imports og de kommer til å ta poeng fra toppen det er jeg helt overbevist om, avslutter Andresen.


Nå som 1. divisjon foreløpig er stengt ned av NIHF og myndighetene fram til 11. januar har Lørenskog valgt å slippe fem spillere til Fjordkraft-ligaen. Kevin Berg, Petter Grønstad og Sebastian Johansen har gått til Manglerud Star samt at Simen Nielsen og Lars Erik Francke-Enersen har gått til Grüner inntil en avklaring om 1. divisjon foreligger.


Nidaros:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

4

Nidaros

21

10

11

31

91

91


Powerplay

Penalty Kill

15,8 % (Nr. 6 i ligaen)

77,1 % (Nr. 7 i ligaen)


Topp 5 poeng:

Navn K M A P Zebastian Bodini 21 17 19 36 David Hallström 19 12 23 35 William Magnusson 21 12 20 32 Markus Hermanstad 11 8 9 17 Ole Chr. Westad Larssen 21 6 9 15


Mye skader og frafall i laget

For Trondheims-laget har nok sesongen vært litt som forventet med unntak av et dundrende hjemmetap for Hasle-Løren som de rettet opp dagen etter, så har de kriget jevnt med Gjøvik som den hardeste konkurrenten til 4. plassen denne sesongen. Det er fortsatt helt åpent om hvem av de to lagene som kniper den siste kvalikplassen og begge lagene ser ut til å holde Hasle-Løren på en armlengdes avstand. Fortsatt kan mye forandre seg og Hasle-Løren har fått opp dampen etter en noe laber start.

Største utfordringen har vært alle skadene og sykdommene som har preget Nidaros, i tillegg har et par av spillerne fått noen lange suspensjoner. Daniel Hofstad fikk hele 9 kampers utestengelse for å dytte til dommeren i bortemøtet mot Narvik i november og har fortsatt 3 kamper igjen hvis 1. divisjon starter opp igjen. Dessuten har Emil Lyngstad akkurat sonet ferdig en 5 kampers karantene for en albuetakling.

Assisterende trener Kenneth Madsø i Nidaros er ikke helt fornøyd med hvordan sesongen har gått for trønderne og peker også ut alle skadene som et problem for laget.


"Matcher mot Gjøvik er matcher vi skal vinne, det er ikke noen tvil om det"

- Vi er ikke 100 % fornøyd, det er vi ikke. Har vel aldri opplevd lignende men vi har hatt ekstremt mye skader og frafall så langt. Vi har vel hatt minimum 5-6 spillere borte hver kamp og på det meste har vi hatt 13 spillere borte fra trening. Sånn sett kom den pausen litt greit i forhold til de som sliter med siste del av skadeavbrekket sitt, jeg regner med at vi er nesten fullt lag når vi starter opp igjen, forteller Kenneth Madsø.


Den assisterende treneren påpeker også at de er fullt klar over at de har tapt for mange av de kampene som de i utgangspunktet skal vinne. Spesielt den lille krigen de har mot Gjøvik hvor de har vunnet to ganger og Nidaros en gang, fortsatt gjenstår det to kamper mellom de to lagene.


- Jeg vil si at vi er i stigende form men det er også litt forventet også siden vi innfører nytt spillesystem og det tar ikke tre dager og så fungerer det. Klart det er jo uvant når man spiller stikk i motsatt av det dem har gjort før, sier 30-åringen.


Krigen mot Gjøvik fortsetter - begge med topp 4 i sikte

Krigen mot Gjøvik var forventet før sesongen, kampene har vært tette og jevne både i treningskampene og i serien. Snodig nok hevder begge lag at de bør vinne over den andre ganske klart.


- Matcher mot Gjøvik er matcher vi skal vinne, det er ikke noen tvil om det.


- Dem sier det samme om dere?


- Ja, det gjør dem helt sikkert. Vi har jo ikke på noe måte bevist det da mot andre lag enn Gjøvik men vi skal være hakket vassere altså og det er jeg ikke redd for å si heller for det mener alle i og rundt klubben, sier Madsø før han fortsetter:


- Men Gjøvik er flinke til det dem er flinke til, dem har en bra målvakt som dem bygger spillet sitt rundt og det er bare å ta seg av hatten for det for dem lykkes jo.Og Madsø kommer raskt inn på Hasle-Løren også når vi snakker om de andre lagene. Nidaros gikk på et sjokktap 1-6 i deres første møte men rettet opp med en 8-4 seier dagen etter. I det tredje møtet fikk de karret til seg to poeng på sudden death etter å ha ligget under med 7 minutter igjen å spille.


- Jeg må si det at jeg finner ikke helt ut av det med Hasle-Løren. Det virker som vi styrer hver match men vi har jo tapt mye poeng mot dem også. Vi vant på sudden der men tapte stort hjemme.

Foto: SJ Photo


- Da var vel hele Trondheim i sjokk?


- Ja, jeg tror det var flere som var i sjokk. Men det beskriver litt hvordan sesongen vår har vært da, at vi er sårbare der hvor vi er i en prosess hvor vi endrer ganske mye og da vil jo resultatene svinge veldig.


Som forventet leverer poengmaskinen Zebastian Bodini for Nidaros og ligger som nr. 2 i poengligaen bak overlegne Nils Carnbäck i Narvik mens veteranen Davi Hallström også har gjort en bra sesong. Derimot trekker Madsø fram unggutten Johan Selnes som et lyspunkt og er topp 4 back i Nidaros på tross av at han kun er 18 år gammel.


- Vi har et ganske jevnt lag, kanskje ikke helt sånn poengmessig men vi har en ganske jevn spillergruppe. Men jeg synes det er morsomt at Selnes på en måte har tatt steget og har blitt og tatt rollen med å bli en ledende back for oss, det er gledelig. Han har vært tålmodig hele veien helt i fra enda yngre alder av og det får han igjen for nå. Han er på U20-landslaget og kommer fortsatt til å få mye tillit hos oss, forteller den assisterende treneren.

Før sesongen ble det også kjent at det solide selskapet TrønderEnergi kom inn på sponsorsiden i Nidaros og pryder draktene til trønderne som klubbens hovedsponsor og Madsø mener det er en stor tillitserklæring for klubben.


- Ja, at dem kom inn i klubben er ekstremt viktig. Å ha et så solid varemerke som TrønderEnergi med profesjonaliteten og alt det de innebærer, at dem går inn til oss er en tillitserklæring så vi må bare takke, bukke og gjøre alt vi kan for å beholde de, avslutter Madsø til Hockey4You.


Klubben har uttalt at målet er å rykke opp til Fjordkraft-ligaen innen 3 år.


Comments


bottom of page