top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Nidaros Hockey vil til Fjordkraft-ligaen innen 3 år: - Vi har fundamentet til å gjøre det

For trønderklubben har startet et helt nytt kapittel og lagt et grunnlag for å kunne rykke opp til det gode selskap. Med en solid og en positiv egenkapital i bunn så har man også fått inn en ny styreleder, man søker etter en ny daglig leder og har valgt å se etter en ny trener for A-laget.

Foto: Dan Kenneth Reinli


Et feilslått forsøk på å rykke opp for noen år siden kostet klubben nesten grunnlaget for videre drift, men Nidaros klarte å snu negativ egenkapital på kr 600 000,- til en positiv egenkapital og har de siste par årene sakte men sikkert bygd seg opp for å kunne rykke opp i den øverste divisjonen.

Man har fått inn langt flere sponsorer i klubben enn hva man har hatt tidligere, rekrutteringen i Trøndelag er god og man har beholdt en god stamme i laget.

Dessuten har man klart å beholde hjemmekjære kapteinen Sigve Bråthen som en hærfører for et opprykk.


Markedssjef Joakim Erbe er fornøyd med hva som skjer i Nidaros og er samtidig klar på klubbens sterke ønske om å rykke opp innen 3 år.

- Vi har hatt et par-tre år med fokus på å bygge et solid fundament og nå har vi det fundamentet til å kunne spille kvalik og for opprykk til Fjordkraft-ligaen, sier han.

Vi må begynne å bli litt offensive nå og kan ikke si at vi skal være i 1. divisjon til evig tid, nå har vi fundamentet på plass med nytt styre og god struktur i klubben og er klar for å kunne bygge et lag.


Se hele intervjuet med Joakim Erbe under


“Vi vil ha en trøndersk stamme i laget ”

Markedssjef Erbe fremhever også at de har fått inn en meget dyktig sportssjef i Martin Jansson som skal være med å bygge Nidaros til et Fjordkraft-liga lag. Nevnte Jansson kom i fjor til Nidaros fra å være spillerutvikler for juniorlaget til Frölunda til å bli spillerutvikler for Nidaros. Flere andre som Hockey4You har snakket med i hockeymiljøet i Trondheim fremhever 32-åringen fra Sverige og den jobben han har gjort så langt for klubben. I november sa han til Aftenposten at han drømte å starte og bygge noe nytt og at i Trondheim fantes det alle muligheter.

- Først og fremst så vil vi ha en trøndersk stamme i laget og vi mener at vi hadde en veldig bra stamme forrige sesong, så det første er å signere dem som vi anser stammen i laget, forteller Martin Jansson til Hockey4You.

Etter det skal vi krydre med noen navn utenfra - eventuelt trøndere som spiller i høyere liga eller nytt blod utenfra som ikke har spilt i 1. divisjon eller Norge før, forklarer han.


For Jansson så er det ikke så viktig om det er en import eller nordmann som skal inn i laget.

- Det skal være en rett spillerprofil som kommer inn i laget og en spiller med spisskompetanse trenger nødvendigvis ikke å være en import, det kan godt være en nordmann fra andre klubber eller høyere liga.


Hvordan er det å lokke spillere fra høyere liga ned til 1. divisjon?

- Det er klart at det er vanskelig men man må ikke glemme at Trondheim er en attraktiv by og det er en by med et stort potensial som gjør noe med norsk hockey.

Jeg tror at vi er attraktive for mange selv om vi ikke betaler lønn til spillere som kanskje andre gjør men vi jobber med utvikling og med det som kommer fremgangen oppover.


Samtidig legger han til at Nidaros hjelper spillere med å skaffe dem jobb og få til en bra hverdag utenfor isen.


Ny trener etter tre år med Ilya Dubkov

Ilya Dubkov ønsket å fortsette som trener i Nidaros og var overrasket over å ikke få fornyet kontrakt med Trondheims-klubben.

Til Aftenposten forteller Martin Jansson at Nidaros ønsket å bytte trener for at man skulle få en ny start, utvikle klubben og få inn nytt blod.

Hockey4You kjenner til at Nidaros har en liste med 4-5 navn som de ønsker å se som trener for klubben.

- Vi jobber etter en liste med flere navn og det skal være en rett profil som skal inn i klubben og jeg håper at det kan være klart innen kort tid men senest i august når vi går på is.

Jeg opplever at Trondheim og Nidaros er et attraktivt sted, vi fått henvendelser fra mange trenere som har lyst til å komme hit men igjen så skal den treneren passe til vår modell, forteller Jansson videre til Hockey4You.


Vi jobber etter en erstatter for Andreas Dahl

Tøft å erstatte tapet etter Andreas Dahl

Allerede i desember ble det klart at toppscoreren Andreas Dahl skrev under for Storhamar og forlater Nidaros etter sesongen.

- Ja, det blir tøft. Andreas har gjort det veldig bra for Nidaros og han kommer til å gjøre det veldig bra for Storhamar - vi jobber etter en erstatter for Dahl men vi må ikke glemme at det finnes spillere i troppen som har et potensial til å gjøre flere poeng også.

Men likevel skal vi erstatte Andreas med en nye poengspiller og en som kan matche Dahl eller enda bedre, avslutter sportssjefen.


Joakim Erbe forteller om den latente hockeyfeberen som er i Trondheim og tar fram en ubetydelig kamp mot Ringerike som et eksempel hvor det kom 2500 tilskuere 1. divisjon.

Og Erbe er tydelig på at man skal klare å fylle tribunen i Fjordkraft-ligaen etter at trønderhockeyen har vært sulteforet på topphockey etter mange år utenfor det gode selskap.


- Alle har vært på kamp i TIK-tida og det er en latent hockeyfeber som er veldig stor men man gidder ikke å se på dobbeltkamp mot Furuset når vi ligger på 6.plass og de på 9. plass i 1.divisjon - er nesten så jeg ikke gjør det sjøl engang, humrer markedssjefen.

Hvis vi rykker opp og spiller kamper tirsdag, torsdag og lørdag samt at vi klarer å stable et lag med trøndere og med litt importer så tror jeg vi fyller opp denne hallen veldig enkelt, det skal vi ha fokus på å gjøre også, forteller Erbe til slutt.


Alle foto: Dan Kenneth Reinli

コメント


bottom of page