top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

OL-kvalifiseringen: Danmark vant en vanskelig kamp

Det ble med 4-3 for Danmark over Slovenia i dagens første kamp i OL-kvalifiseringen på Jordal Amfi. Danskene slapp med skrekken på slutten av kampen

Danmark tok raskt kommando i kampen og tok ledelsen allerede etter 02:17 av kampen etter at Anze Kopitar satt utvist. Målscorer og den som skulle være toneangivende for kampen var Nikolaj Ehlers. Det danske laget dominerte kampen fullstendig i første periode. Det var synlig at etter rapportene at Slovenia kun hadde hatt tre treninger sammen med fullt lag før de kampen i kveld. Flere spillere kom rett fra klubbene og noen hadde vært i karantene. Det danske laget gikk raskt opp i både to og tremåls-ledelse før perioden var omme og de fleste trodde nok at den danske laget var godt på vei til å vinne kampen enkelt.

Det ble en frisk åpning i den andre perioden ved at Slovenia fikk en scoring med AHL-proffen Jan Drozg allerede etter 49 sekunder. Danmark svarte raskt med 1-4 med Nikolaj Ehlers sin andre scoring i kampen. I den andre perioden kom Slovenia mye bedre ut og holdt tritt med danskene i mye større grad enn i forrige periode. Begge lag hadde store sjanser med skudd i stolpene ved flere anledninger. Perioden ebbet ut med 1-1 og med skuddene 10-6 til Danmark. I den tredje og den siste perioden var det Slovenia som tok fullstendig over kampen. Med to danske utvisninger fik det slovenske laget overtaket i kampen og i powerplay kunne Jan Urbas sette pucken i nota bak Sebastian Dahm. Et heltent slovensk lag fortsatte presset i tredje periode og Miha Verlich kunne gi det slovenske laget håp når han scoret med 2,5 min igjen av kampen. Man tok ut keeperen med Danmark slapp med skrekken og holdt unna til en 4-3 seier. SKuddene i tredje periode ble hele 14-3 til Slovakia og vant dermed skuddene med 23-21.

Målscorer Jan Drozg mener at førsteperioden kostet dem kampen for Slovenia.

- Danmark kom veldig sterkt ut mot oss, særlig i første periode. Det var selvfølgelig vår feil men i andre og tredje periode klarte vi å komme sterkere tilbake i kampen og jeg mener at vi var det beste laget i de to periodene, forteller 22-åringen og fortsetter: Til neste kamp så må vi først og fremst begynne å spille fra første sekund, når vi ser tilbake på kampen i dag så er det hardt å komme tilbake i kampen. Spiller vi som vi gjorde i de to siste periodene mot Danmark så tror jeg vi har mulighet til å slå Norge i den enste kampen.

Peter Regin for Danmark mener at danskene kjempet godt selv om de kom litt bakpå i slutten av matchen.

- De fikk et momentum ved de to utvisningene men jeg synes vi kjempet godt og det viktigste var å vinne kampen, forteller han.