• Forfatterens bildeRedaksjonen

Oilers slo tilbake etter tapsrekke, vant over serielederen med 2-0

Det var en meget jevn kamp der hvor Oilers var spillemessig det beste laget over sin rival Hasle-Løren

For det var et Oilers-lag som kom fra sjokktapene mot Lillehammer og to ganger mot Storhamar forrige helg som skulle ta i mot serielederen hjemme i Siddishallen lørdag kveld.

Hasle-Løren var ubeseiret på 11 kamper fra seriestart og kom til Stavanger med stor selvtillit. Og kampen skulle bli meget jevn mellom to gode lag og det virket som et helt annet Oilers-lag enn det man hadde sett helgen før.

Silje Gundersen var tilbake i laget etter sykdom og det var nettopp hun som skulle score det første målet i den andre perioden for hjemmelaget etter en overgang fra midtsonen der hvor hun satte pucken bak en god Emilie Kristiansen i Hasle-målet, som for øvrig hadde 37 redninger i kampen.

Oilers var spillemessig det beste laget og skapte de største sjansene selv om Hasle-laget var frempå ved flere anledninger. Men det var Oilers som fikk den psykologiske viktige scoringen i powerplay i starten av den tredje perioden signert av Nora Pollestad. 18-åringen hadde et skudd fra blå som Emilie Kristiansen først reddet men var noe uheldig og mistet pucken inn i målet, 2-0 til Oilers. Det var den vitamininnsprøytningen hjemmelaget fikk til å ta kontroll over resten av kampen. Hasle-Løren klarte ikke stå i mot Oilers-kollektivet som kjempet laget fra Oslo i senk, kampen endte sett over ett med en fortjent seier til Stavanger Oilers.

Silje Gundersen var tilbake med et mål i protokollen og var naturligvis fornøyd med å være tilbake i lagoppstillingen igjen etter tre kampers fravær.

- Jeg kjente det var tungt men det var digg å komme tilbake, lenge siden sist kamp men det var deilig, sier hun etter kampslutt i Siddishallen.

Hun måtte se på TV at laget hennes først tapte for Storhamar på fredag, deretter Hockey Classic mot Lillehammer på lørdag og borte mot Storhamar til søndag igjen.

- Åh, det kribla i beina. Jeg hadde så lyst til å reise men jeg var så dårlig at jeg ikke kunne det men derfor var det deilig å kunne få denne i dag, forteller Gundersen.

Kampen hadde på mange måter en nerve i seg og veldig jevnt mellom to gode lag, et typisk toppoppgjør. Det sier Gundersen seg enig i.

- Det er gøy å møte Hasle, det er alltid tøft. Det er ekstra deilig å kunne sette det første målet som gjør at det gir oss mer energi og når det andre kommer så er det bare helt fantastisk, avslutter hun.

I dag klokken 13.00 er det ventet å sette en ny publikumsrekord i Bambusa-ligaen når Oilers har jobbet for å fylle arenaen med publikum i dagens møte mot Hasle-Løren.