top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ny svensk trener på plass i Hasle-Løren - Jan Asplund (66) skal lede klubben med blanke ark

Det blir større endringer i Hasle-Løren til høsten der hvor klubben får en ny hovedtrener som skal innføre ny treningskultur i klubben. Valget har falt på 66-årige Jan Asplund fra Gävle som skal lede klubben de neste to årene

Fotomontasje: H4Y


For etter at trenerparet André Sørvik og Magnus Færøy ga seg med den jobben etter kvalik-kampene på Gjøvik, har klubben lett etter ny trener. En liste på tre trenere har det vært og valget har nå til slutt falt på 66-åringen Jan "Janne" Asplund som har lang erfaring i bakgrunnen av norsk ishockey.


Asplund har blant annet jobbet på NTG i Bærum i 6 år helt tilbake i 2006 hvor han jobbet med spillere som Mats Zuccarello, Andreas Øksnes, Fredrik Lystad Jacobsen, Henrik Ødegaard og Mikael Haga. Han jobbet også tett med Sune Bergman i Frisk-perioden og den siste jobben han hadde var U20-trener for Manglerud i 20/21-sesongen.


Nå er 66-åringen klar for nye oppgaver i Hasle-Løren som nå gjør en såkalt gjenoppbygging av laget og innfører en ny treningskultur i klubben.


- Det var interessant synes jeg at dem skulle prøve å endre litt kultur og hele den biten. Jeg har jo holdt på med ishockey i hele mitt liv på alle nivåer med blant annet spillerutvikling på NTG, sier Asplund til Hockey4You.


For det er nettopp det Hasle-Løren nå vil prøve seg på å kunne tilby plasser på A-laget til unge, sultne spillere som ikke tar plass på det aller øverste nivået.


- Klubben har jo et mål om å slippe kvalik nedover og få inn en treningskultur og utvikle spillere, fremfor alt unge spillere som går ut av Wang og NTG og som ikke når opp til Eliteserien, sier han.


Han fortsetter:


- Det er mange av dem som vil satse videre og vi ønsker å skape et miljø der slik at de kan satse videre. Det finnes ikke så mange steder for dem å spille når dem blir førsteårs seniorer så det tror jeg kan bli en interessant utfordring rett og slett.


Asplund er en svært erfaren hockeymann med lang fartstid innenfor hockeyen gjennom mange ulike roller. Allikevel må høydepunktet være når han tok 3 SM-gull som spiller på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet med laget sitt Brynäs. Allikevel har det blitt mye Oslo på 66-åringen som har familie bosatt der og derav kjenner han også Hasle-Løren litt fra før av.


- Ja, littegrann kjenner jeg vel til dem. Etter som jeg har barn og barnebarn som bor i Oslo så er jeg mye i Norge. Jeg har fulgt norsk hockey siden jeg jobbet på NTG og har ganske bra koll, sier han.


Annerledes trener enn hva man har hatt før

Hasle-Løren har brukt god tid på å lete etter ny trener som skal legge om treningskulturen i klubben og sikre seg unge spillere ved å gi dem istid på seniornivå. Styreleder Magnus Færøy er fornøyd med å få Asplund på plass i Hasle de neste to årene og er spent på fortsettelsen i forlengelsen av denne ansettelsen.


- Han har jo et bra nettverk i Oslo og omegn der hvor han har et veldig godt rykte. Jeg tror han kan bidra med rutine og en ny måte å jobbe på. Han er en helt annerledes trener enn det vi har hatt tidligere og vi tror jo det kan være bra, sier Færøy.


- Man begynner litt på blanke ark her?


- Ja, vi gjør jo på en måte det da. Det blir jo nye Hasle-Løren egentlig, det blir lite som henger igjen fra gammelt av og at det blir fokus på bra treningskultur med kontinuitet og utvikling. En av grunnene til at vi valgte Jan (Asplund) er fordi han har en lang erfaring med å trene og utvikle unge spillere, i tillegg bra pedagogisk og bra tilnærming for å lære bort, forklarer Færøy.Comments


bottom of page