top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Nidaros videre til play-in etter en dramatisk avslutning

Før kampen mot Narvik i kveld så var det klart at Nidaros måtte vinne for å komme foran Gjøvik på tabellen og mulighet for play-in til kvalik, det gjorde trønderne med å slå seriemesterne 6-3 i kveldens kamp

Foto: SJ Photo


Og for en dramatikk det ble, Nidaros måtte vinne over Narvik for å fortsette sesongen etter at Gjøvik hadde gjort jobben tidligere på ettermiddagen og slått Haugesund med 11-4. Det satt nok spente Gjøvik-spillere og så på matchen som utfoldet seg i Leangen der hvor bortelaget tok tidlig ledelsen i kampen men til gjengjeld kom Nidaros sterkt tilbake med to kjappe mål på slutten av perioden. Allikevel så skulle nordlendingene komme tilbake med 2-2 og senere 3-3 i kampen slik at lagene fulgte hverandre hele veien fram til det gjenstod 6 minutter igjen av kampen. Da klarte Nidaros å rykke i fra etter scoringer fra Tord Brekke Fagerli og William Magnusson samt at Emil Nordberg satte pucken i åpen kasse til stor jubel foran 804 tilskuere i Trondheim.


- Det ble jo sagt før kampen at det var "game seven" for oss og at det var vinn eller forsvinn, rett og slett. Vi måtte legge igjen alt sammen ute på isen her i dag og gjøre de rette tingene og jobbe hardt, da er jeg helt overbevist over at vi det beste laget i ligaen, sier Erlend Engh Johnsen etter matchen.


31-åringen har spilt trønderhockey hele karrieren gjennom Rosenborg, Astor og Nidaros i to perioder og hadde to assist i kampen i kveld. Selv om man tok seg videre med et nødskrik så blir det ingen feiring av den grunn.


- Nei, jeg skal ut og spise middag med en kompis men ingen feiring nei, vi kunne sikkert hatt det men vi feirer ikke helt ennå, humrer Johnsen.

- Var det litt høye skuldre i dag?


- Man kunne kjenne litt på nervene i garderoben i dag ja men jeg følte ikke at det var noen som spilte med høye skuldre nei. Jeg vet at vi har et ungt lag men vi har en del seniorer som har vært med en stund som klarer på en måte si de rette tingene og finne roa i gruppa da.


- Det var vel gøy å vinne en så viktig match foran et ganske stort publikum også?


- Ja, det å vinne en sånn match foran så mye folk når det betyr så mye, det var to tøffe kamper med mye fysisk spill og taklinger så jeg tipper det var to veldig underholdende kamper, spesielt den i dag.


Det som er klart er at disse to lagene nettopp møtes i best av 5 kamper i Play-in til kvalik hvor Narvik har hjemmebanefordelen som best seedede laget. Det bekymrer ikke Johnsen nevneverdig og mener Nidaros har en fordel på Narvik etter seieren i kveld.


- Vi ser ikke på oss som underdogs, det gjør vi ikke. Jeg husker vi spilte mot dem i treningsmatchene i starten av sesongen, vi rota oss bort mot dem midt i sesongen borte men fant igjen tonen her i de to siste kampene. Det er vi som har momentet når vi kommer inn og skal spille mot dem borte - vi går for å vinne vi, alle tre, avslutter Erlend Engh Johnsen til Hockey4You.


Narvik møter Nidaros og Lørenskog møter Comet i best av 5 kamper. Spilledatoene er 1. mars, 3. mars, 5 mars, evt. 7. mars og 9. mars.


Resultatene mellom Narvik og Nidaros denne sesongen:


05.11.21 Narvik - Nidaros 4-1

06.11.21 Narvik - Nidaros 8-2

07.11.21 Narvik - Nidaros 12-2

26.02.22 Nidaros - Narvik 2-4

27.02.22 Nidaros - Narvik 6-3


Resultatene mellom Lørenskog og Comet denne sesongen:


07.11.21 Comet - Lørenskog 6-4

10.11.21 Lørenskog - Comet 3-5

17.11.21 Lørenskog - Comet 3-4 e.str.

23.02.22 Comet - Lørenskog 2-6

26.02.22 Lørenskog - Comet 5-4 e.sd.Alle foto: SJ Photo

コメント


bottom of page