top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros vant hockeythrilleren i Trondheim

En svært spennende kamp der hvor begge lag kjempet helt til siste slutt, endte med en 5-4 seier til hjemmelaget etter en fabelaktig scoring av Svein Petter Falk-Larssen i sudden death

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det var klart for den tredje kampen mellom Nidaros og Comet i kveld, og etter drøye 64 minutter kunne Nidaros juble for seier.


Og kampen mellom de to lagene hadde absolutt alt. Det var 1278 tilskuere på tribuna, det var store sjanser til begge lag, straffer, høy temperatur på isen og en del utvisninger. Skikkelig sluttspillshockey med andre ord.

Comet startet kampen best da Jørgen Grøndahl satte inn kveldens første mål 58 sekunder inn i første periode. Det tok ikke lange stunden før Nidaros svarte og det sto 1-1 på tavla. Det var Jordan George som signerte seg for Nidaros sitt første mål for dagen.


Drøye minuttet senere ga Herman Kopperud Comet ledelsen på nytt med 2-1 før Markus Persson utligna noen minutter etterpå.


17 minutter ut i perioden ga Anders Poulsen Comet ledelsen 3-2, et resultat som fikk stå til pause.


Det var ikke spilt mer enn 30 sekunder av midtperioden før Arttu Niskakangas økte Comets ledelse til 4-2. Gleden varte riktignok ikke lenge, for drøye to minutter senere reduserte Nidaros ved Lukas Tjore. Midtveis i perioden utligna Markus Persson for Nidaros på straffe og det sto 4-4 på tavla.


Det kom ingen scoringer i tredje periode, og det ble derfor klart for overtidsperiode i Leangen. 4.22 inn i perioden satte Svein Petter Falk-Larssen pucken bak Comets keeper Simon Zurawski etter et magisk forarbeid av Markus Persson. Og med det kunne Nidaros juble for seier nok en gang på hjemmebane.

Hvordan er det å sette inn det avgjørende målet i dag?


- Det er selvfølgelig veldig moro det. Det er jo det alle har lyst å gjøre, spesielt når vi er på overtid og det første målet vinner så er det ekstra deilig, smilte matchvinneren etter kampen.

- Hva syns du om kampen?


- Det er en veldig jevn kamp. Vi kommer vel dårligst ut i dag. Vi slipper inn første målet etter bare et par minutter. Men jeg syns vi henter oss bra opp. Hvis vi ser bort fra undertall og overtall så syns jeg vi styrer mye av spillet. Vi synes i hvert fall det er fortjent, forteller han.


- Men det er ikke avgjort enda?


- Det stemmer det. Nå har vi to kamper til å vinne en hockeykamp og det syns jeg er gode sjanser. Nå må vi bare nullstille oss og være mer sultne enn vi var i Halden sist.

- Comet er et bra lag. De har bedre budsjett og de har fylt opp stallen bedre enn det vi har. Vi syns favoritt-stempelet bør være på de, avslutter Falk-Larssen.


Kamp som lever sitt eget liv

Også Nidaros kaptein David Hallström var veldig fornøyd etter kampen.


- Det er en kamp som lever sitt eget liv. Det går mye frem og tilbake, Comet har mange farlige sjanser i tillegg til at de også har mange giftige spillere som vi vet kan score mål. Det var en veldig spennende kamp for de som møtte opp i dag, smilte Hallström etter kampen.


For på tribuna var det 1278 tilskuere og det var bra med liv i Leangen Arena.


- Det er jo de på tribuna som er rekke nummer fem for oss i dag. Vi fikk den energien på slutten fra publikum så de hjalp oss å vinne denne kampen, skrøt Hallström av de oppmøtte.


Nå venter en tøff bortekamp mot Comet i Halden onsdag, før en eventuell femte kamp spilles i Leangen fredag.


- Det er tøft å spille nede i Halden. Kan vi fortsette på det vi gjør i dag så tror jeg vi kan gjøre det bra i Halden, men vi vet at Comet er et bra lag så det blir ingen lett match, avslutter Hallström.


Stor skuffelse

Comet hadde, som nevnt tidligere, en 4-2 ledelse over Nidaros og hadde alle muligheter for å avslutte kampen med seier. Slik gikk det ikke, og det var Comets Håkon Vaglen tydelig skuffa over.

- Jeg er skuffa selvfølgelig, det er tungt. Nå må vi bare nullstille oss og prøve igjen. Det er ikke så mye annet å gjøre. Jeg syns vi taper ufortjent i dag, forteller han etter kampen.


- Jeg syns vi gjør en bra match, en god figur. Jeg syns vi har de i kne hele matchen, men på en eller annen merkelig måte så får de 4-4. Sløvt av oss å slippe til straffeslag i powerplay. Vi har muligheter til å avgjøre i sudden, det har de også. Til slutt så er det de som avgjør, sier han.


Det er ny kamp i Halden Ishall på onsdag kl. 19.00


Alle foto: Sofie Alexandra Kitterød

Comments


bottom of page