top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros slo tilbake, kjempet Comet i senk

Etter tap på lørdagen kom Nidaros sterkt tilbake og vant den andre kampen 5-2 og tok med seg fire poeng fra toppoppgjørene mot Comet

Foto: H4Y / OCN


I den andre kampen starter det som en kopi av lørdagens kamp der hvor Nidaros åpner kampen best uten at man kommer til de heteste målsjansene denne gangen i tillegg til at man hadde en god Zurawski i Comet-målet som har tatt noen steg opp fra de tapte Gjøvik-kampene. Perioden ender målløst der hvor hjemmelaget var litt bedre i spillet enn Comet.

Den andre perioden overtar Comet styringen i kampen og er klart det beste laget i store perioder. Det skal også betale seg i form av en scoring fra unggutten Oskar Hovland etter et stort press foran Nidaros-målet. Men herfra og utover snudde det fra vondt til verre for haldenserne. Nidaros kommer sterkt tilbake med tre kjappe scoringer på underkant av tre minutter hvor det hele starter med en utvisning på Andreas Laschitza. Jordan George setter pucken i nota i powerplay og følger opp med en ny scoring like etter et flott spill i forkant. I tillegg kommer Martin Fillingsnes alene med keeper og fører hjemmelaget opp i en 3-1 ledelse, da hadde det går 2,50 siden den første scoringen til hjemmelaget og de var i fyr og flamme.

Når Joachim Rostad setter pucken i målet i spill fire mot fem etter en feilpasning og forsvarstabbe av Comet, kunne man se frustrasjonen vokse betydelig hos bortelaget. Rett etter periodeslutt viste Leif Carlsson tydelig sin misnøye over kveldens dømming til dommerparet Jørgen Refseth og Petter Hegle. 4-1 til Nidaros etter to perioder.


I den tredje perioden kunne man se at frustrasjonen prege Comet-spillerne som ikke kom helt til de store sjansene. Det var Nidaros som var det beste laget og kontrollerte ledelsen til siste slutt på tross av at bortelaget vant skuddene 11-5. Riktignok får Comet et mål på tampen av kampen ved Daniel Trnavský men Nidaros setter pucken i det åpne målet etter at man tok ut keeper og fastsatte med det sluttresultatet til en fortjent 5-2 seier.


- Vi eier halve kampen og kjører over dem til tider, går litt fram og tilbake og noen dommeravgjørelser som er med å avgjøre. Dem setter sjansene sine og det gjør ikke vi, da vinner dem, sier Comet-back Ulrik Løvdal etter kampslutt til Hockey4You.


- Blir man preget av den frustrasjonen rundt dømmingen?


- Ja, selvfølgelig. En ting er at man blir preget men det er tungt også special teams begge veier, spesielt boxplay. Det er tungt å stå i det og selvfølgelig er det frustrasjon hvor man har masse muligheter men at man ikke setter den, sier Løvdal videre.

For 22-åringen understreker at han er fornøyd med hockeyen som Comet leverer i Trondheim denne helgen men at man ikke får betalt for de mulighetene man har.


- Dem har også en god keeper i Alexander (Johansson red. anm.) og vinner mye på det. Frustrasjonen blir en del av det når man har såpass store muligheter men at den ikke går inn.


- Men det er helt klart oppløftende de kampene her kontra de man så mot Gjøvik?


- Ja, spillemessig så er det det. Men hockeyen handler om å score mest mål og det gjør Nidaros i dag. Det er kanskje en klisjé å si men det er jo sånn det er. Men det mannskapet her er bra og jeg tror det kommer til å løsne framover, avslutter Løvdal.


Mål om flere poeng enn Comet

Med fire av seks poeng var målscorer Martin Fillingsnes smørblid etter å ha dratt i land den viktige seieren foran 921 tilskuere på søndag.


- Deilig, det var veldig viktige poeng. Vi hadde et mål denne helgen om å ta mer poeng enn Comet og det klarer vi så det er veldig bra. Vi spiller en mye bedre kamp i dag synes jeg enn hva vi gjorde i går, sier Fillingsnes.

- Hva utgjør forskjellen mellom lørdag og søndag?


- I dag så var det litt rot i starten men etter målet til Jordan (George red. anm.) der ser vi ut som et helt nytt lag. Da vinner vi hver duell, skater på, skyter og er mye bedre lag siste halvdelen av matchen. Vi scorer mål på de rette tidspunktene og er smartere i dag synes jeg. Undertall spiller knallbra, understreker Fillingsnes.


I likhet med Ulrik Løvdal og resten av Comet-gjengen så er heller ikke Fillingsnes fornøyd med dømmingen som ble prestert i kampen.


- Jeg synes dem tar litt vel mye. Dem kan legge lista litt høyere og la oss få spille i stedet for å blåse i stykker matchene for det blir så lite flyt i kampene. Det er ikke første gangen det er sånn her, jeg begynner å bli litt lei og trøtt av det men det er ikke noe vi kan få gjort så mye med, avslutter han.

En som høstet mye ros fra både medspillere og motspillere denne helgen er Nidaros sin keepersignering Alexander Johansson som registrerte 71 redninger med henholdsvis 97,6% og 93,9% på de to kampene. Selv er hovedpersonen av den litt mer beskjedne typen som fremhever laget fremfor sine egne prestasjoner.


- Ja, det går bra både for meg og laget synes jeg. Det kjenner som vi er på rett vei og at vi blir mer og mer som et lag så det synes jeg er positivt. Vært bra å komme hit til Trondheim og oppleve en ny by i tillegg til at det er bra gutter i laget og jeg har generelt et positivt inntrykk av klubben, sier Johansson.


- Det virker som du har tatt flere steg etter overgangen fra Gjøvik, hva synes du selv?


- Det er klart at jeg vil jo ta det neste steget og høyner meg enda mer. Men jeg får bra hjelp fra gutta og jeg vil jo vinne så mye som mulig, sier han.


- Virker som du er litt beskjeden når de fleste mener at du er den beste keeperen i ligaen, føler du at du er så god som man mener?


- Næh, det vet jeg ikke. Det får andre tro og tenke om, jeg vil bare vinne matcher så får andre kommentere det.


- Hvordan vil du si at det har gått for deg i denne helgen?


- Det har gått bra synes jeg, litt annerledes spill enn da vi møtte Gjøvik. Dem er litt mer offensive her så vi gir de litt flere muligheter men vi blir bedre og bedre på det også. Det var bra, mye å gjøre og mye skudd som jeg synes er kult, avslutter den sindige svensken.


Comments


bottom of page