top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nevala ikke returnert til Gjøvik etter juleferie, spiller ikke kveldens kamp

Toppspillereren Lauri Nevala har uteblitt fra Gjøvik-troppen etter å ha vært hjemme på juleferie i Finland, det er nå usikkert om den finske spilleren returnerer til Gjøvik Hockey

Foto: H4Y / OCN


Den finske toppspilleren Lauri Nevala har ikke returnert som avtalt til Gjøvik i romjulen etter at 22-åringen hadde vært hjemme på juleferie. Som Hockey4You har skrevet tidligere, skal det være en intern misnøye i klubben som angivelig har resultert til at Nevala har blitt hjemme i Finland. Tre markante spillere har allerede forlatt klubben. Først ut forlot Isac Enmarker klubben til fordel for Bergen. Den svenske 21-åringen gjorde 29 poeng på 30 kamper forrige sesong for Gjøvik. Deretter forsvant William Halldén i begynnelsen av desember etter det som skal vært en misnøye med klubben, Halldén var hentet inn som en av klubbens toppspiller etter å ha produsert 37 poeng på 31 kamper forrige sesong for daværende bunnlaget Furuset. Like etter forsvant også Christopher van Doorn fra klubben til fordel for Grüner i Fjordkraft-ligaen etter å ha produsert 29 poeng på 26 kamper for Gjøvik forrige sesong. Dog har det gått mye dårligere for unggutten denne sesongen og endte opp med kun 4 poeng på 17 kamper denne sesongen før overgangen til Grünerløkka.


Gjøvik bekrefter til Hockey4You at Nevala ikke spiller for klubben i dagens kamp mot Hasle-Løren kl. 19.00 i Løren Ishall.


- Det stemmer at han ikke er disponibel for kamp. Grunnen til det vil jeg ikke gå inn på men det er snakk om personlige årsaker til at han ikke spiller for klubben nå, sier Gjøviks sportssjef Patrik Bäärnhielm til Hockey4You i dag.


Nevala hadde også tilbud om å spille romjulskampene for Lillehammer der han blant annet har spilt 5 kamper for klubben så langt denne sesongen, men har altså ikke møtt opp i Gjøvik etter ferien og dermed ikke vært tilgjengelig for spill.


- Jeg kan ikke sin noe mer enn at det er en ansatt hos oss som av personlige årsaker ikke vil være på jobb, mer enn det kan jeg ikke kommentere. Jeg skulle absolutt ønske at han var på plass nå for det er viktige kamper foran oss, sier Bäärnhielm.


- Er han sykemeldt?

- Han er ikke sykemeldt.


- Hvordan vil du betegne denne situasjonen?


- Det er litt uavklart med dag til dag, vi håper han er med oss snart igjen. Vi trenger han her siste del av sesongen, han har kontrakt med oss og det har ikke vært aktuelt med at han skal til noen andre klubber - vi har ikke hørt fra noen som ønsker å ta over han, sier sportssjefen.


Overrasket over situasjonen

Hockey4You har over tid forsøkt å finne ut hva den angivelige misnøyen går ut på uten å ha fått bekreftet innholdet i den antatte misnøyen. Selv avviser Bäärnhielm at det er noe misnøye i spillergruppa selv om det nå ser ut til han kan miste sin fjerde spiller på kort tid.- Det er alltid slik at når man setter sammen en ny tropp med en ny trener som kanskje vurdere saker på en annerledes måte en hva jeg har gjort når jeg var trener, sånn er hockeylivet. Men klart i forsesongen så var jo alle tre i Enmarker, Halldén og Nevala spillere som skulle produsere mye poeng for oss.

- Er du overrasket over situasjonen klubben har havnet i forhold til dette?


- Ja, det er jeg vel egentlig. Det er ingenting vi så for oss eller et scenario hvor spillere ønsker å forlate klubben. Det skjer jo alltid at noen kanskje ikke får til ting sportslig sett som man hadde håpte på men som ofte så er det grunnlag av at en annen gjør det enda bedre.


- Er dere bekymret for å havne i en nedrykkskvalik?


- Ja, det er vi. Jeg synes både Bergen og Furuset har spilt bra og tatt poeng ganske jevnt utover sesongen så vi må steppe opp. Men jeg mener fortsatt at laget vårt på papiret i dag er bedre enn Hasle-Løren, så vi skal slå det laget i dag, sier sportssjefen.


Leter etter 2-3 importer for å forsterke laget

Gjøvik bekrefter også at de leter etter to til tre importer for å forsterke laget ut sesongen men at man så langt ikke har lykkes med å finne riktig spillere i jakten på erstattere etter blant annet Enmarker og Halldén.


- Det er ikke den letteste situasjonen akkurat nå. Vi har ikke klart å finne noen som passer inn i vår spillergruppe så langt, avslutter sportssjefen.Hockey4You har ikke lykkes å få kontakt med Lauri Nevala og spillerens agent ønsker ikke å kommentere saken.

Comments


bottom of page