top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Narvik-problemene: Nedjusterer ambisjonene - går for topp 4

Etter at det ble kjent at Narvik har økonomiske problemer, nedjusterer klubben sin ambisjon om opprykk. Nå satser de å være blant topp 4 i 1. divisjon

Foto: Dan Kenneth Reinli


I går kom sjokkbeskjeden om at sportssjef André Lysenstøen måtte forlate sin stilling etter at Narvik Hockey har fått økonomiske problemer som følge av store reisekostnader og rot med momskompensasjon fra i fjor. Etter en sesong hvor klubben uttalte at de skulle være kortest mulig tid i 1. divisjon endte med at de røk ut av kvaliken med minst mulig margin og til det som nå i ettertid viser seg å være store kostnader for klubben. Såpass store at det nyvalgte styret har vært sitt ansvar bevisst og dratt i håndbrekket. Nå nedjusterer også klubben sine ambisjoner om opprykk og forteller at de satser nå å bli et topp 4 lag i 1. divisjon. Styreleder Jon Harr forteller om en knalltøff avslutning på sesongen og at det er styrets oppgave å ha en ryddig økonomi.


- Hvis man skal spille i norsk prestasjonsserie så må man ha ryddig økonomi fordi det er en av grunnkriteriene for å få lisens til å spille, det må man ha i orden, sier Harr og fortsetter videre:


- Dette er selvfølgelig kjempekjedelig. Vi må bare ta konsekvensen av at det var en fryktelig dyr avslutning på sesongen, det er hovedårsaken til at vi er bakpå økonomisk. André (Lysenstøen red anm.) har vært en fantastisk ressurs for Narvik Hockey, han har bygd mye som sportslig struktur, han har kommet med masse idéer og masse pågangsmot så han forlater noe som vi bærer videre. Han har tilført klubben masse og vi står ikke tomhendt igjen. Han har vel etterlatt oss en liten arv og noe positivt som vi er veldig takknemlige for.

Styrelederen er ikke enig i overskriften til Hockey4You om at Lysenstøen måtte gå på dagen for han forteller at klubben har prøvd å beholde sportssjefen sin uten hell.


- Vi har hatt dialog med André i noen uker og vi har prøvd å finne løsninger til å beholde han i klubben og det var den siste uka vi måtte si at det var vanskelig for oss. Det er ikke noen voldsomt dramatikk annet enn at vi synes dette er veldig trist, sier Harr.Samtidig melder også Harr at klubben nå nedjusterer sine ambisjoner om opprykk og går fra å være en solklar opprykkskandidat til å være en topp 4 klubb i 1. divisjon.


- Vi skal være en kvalik-klubb, det tenker jeg vi skal være. En topp 4 klubb, absolutt.


- Så dere har ikke ambisjoner om å rykke opp?


- Nei, vi har ambisjoner om å spille kvalik. I år hadde vi ambisjoner om å rykke opp og så klarte vi ikke det. Nå tenker jeg at vi skal jekke oss litt ned, ikke være så høy og mørk og si at målet er kvalik. Vi får se hva de andre lagene kommer med så får vi se hva vi kan matche med etter hvert men at vi skal få et bra lag, det bør du ikke være i tvil om.


- Hvordan betegner du den økonomiske situasjonen i Narvik Hockey?


- Vi har brukt for mye penger de tre første månedene, først og fremst på reise og må bremse det inn. Noe verre enn det er det ikke, så jobber vi med noen gode samarbeidspartnere som heier på oss. De har gitt signaler om at de vil være med oss videre fortsatt på et godt nivå og det er der vi er nå. Jeg sover godt om natta, avslutter styreleder Harr.bottom of page