top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Narvik et stort steg mot EHL etter en ny kvalik-seier

Fredag kveld i Nordkraft Arena og den tredje hjemmematchen på rad for nordlendingene som på nytt slo et EHL-lag, denne gang Ringerike med 4-3 og har nå tatt et stort steg i kampen om opprykket til EHL

Kvalik-thrilleren fortsetter og fredagens kamp stod mellom Narvik og Ringerike, sistnevnte lag som står med to strake tap foran dette oppgjøret og var på en måte litt tvunget til å vinne for å ikke havne i uføre.

Og det var Ringerike som åpnet kampen best med Lukas Loob trygg med et flott skudd bak en litt overrasket Daniel Ingvaldsen i Narvik-målet og da stod klokka bare på 2.20 av den første perioden. Etter en forsvarsfeil øker Ringerike ledelsen ved Douglas Byrkjeland bare 37 sekunder senere før bror Benjamin Byrkjeland kunne sette pucken i det åpne målet for Narvik etter drøye 7 minutter. Ingen flere scoringer i den første perioden og 1-2 til Ringerike.

Den andre perioden var Narvik sin periode der hvor storscorer William Magnusson skaper balanse i regnskapet med 2-2 og et nydelig powerplay mål etter drøye 4 minutter. Men Ringerike svarer lynkjapt tilbake og scorer rett i fra dropp og bruker kun 7 sekunder på å sette 3-2 til bortelaget ved Jussi Tammela.

Men Narvik har William Magnusson og han er også toneangivende i denne kampen som i mange andre kamper denne sesongen, han gjør det alt selv, setter pucken på backhand etter en kontring og skaper på nytt balanse i regnskapet etter drøye 8 minutter spilt. Ringreven Johan Ceder gir Narvik ledelsen for første gang i kampen i spill mot fem mot tre etter 13 minutter og sender hjemmelaget til pause med 4-3 ledelse.

I den tredje perioden er det som ventet Ringerike som jager scoring og har et skudd i stolpen tidlig i perioden som den største sjansen innledningsvis. Hønefoss-laget har også flere muligheter i powerplay uten at det gir noen nevneverdig resultater og som i forrige kamp mot Comet at man sliter med å komme med gode avslutninger på mål.

På tampen av kampen tar man ut keeper men uten at man får skapt noen sjanser og det er Narvik som vinner kampen 4-3 og tar med det et stort steg mot EHL. Dette er noe som de kan avgjøre selv borte mot Comet tirsdag 26. mars i Halden Ishall.

Skytterkongen William Magnusson er veldig fornøyd med laginnsatsen i dagens match mot Ringerike.

- Jeg er fornøyd for vi spiller veldig bra i dag. Det var veldig jevnt selv om vi var litt dårlig i starten men vi kommer ut i den andre perioden og spiller vårt spill, da vinner vi. Stemningen i laget er kjempebra men vi skal fokusere på neste match også for vi må vinne en match til for at det skal være klart for at vi skal kunne rykke opp, sier Magnusson etter matchen i Nordkraft Arena.

Han fortsetter:

- Vi får være litt glad i dag men i morgen er det nye tak og fokus på neste match.

- Hvilke muligheter har dere mot Comet?

- Det blir en tøff match der hvor de har fått tilbake Pelle Hedlund som er en bra spiller og dem vant jo forrige match. Det blir spennende og vi må spille på topp da også ellers taper vi, sånn er det.

Han passer også på å fremheve også keeper Daniel Ingvaldsen som har stått meget godt i kvaliken og har 90,9% så langt.

- Uten han hadde vi tapt kamper, det er det ikke noen tvil om. Vi har jo vunnet alle med han i målet de siste tre matchene, en veldig god keeper, påpeker Magnusson om lagkameraten.

Selv stortrives svensken i Narvik som også gjenspeiler de gode resultatene han lever er på isen. I EHL-kvaliken står han med 7 poeng på 4 matcher og det klikker bra med rekkekameratene Rasmus Koskinen og Noah Andersson.

- Det har virkelig vært en morsom sesong i Narvik - alt er bra her. Leilighet, jobben, trenerne, styreleder, ja alt er... jeg er kjempefornøyd faktisk. Og det virkelig trykk på tribuna også, det var nok fullsatt i dag så det er veldig kult når fansen pusher på, avslutter han.

Narvik kan nå avgjøre det hele selv med å vinne over Comet borte førstkommende tirsdag den 26. mars.

Før den tid skal Comet spille en viktig kamp mot Grüner til søndag, den også hjemme i Halden Ishall.