top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Mediakuben i Varner Arena på plass - skal være klar til landskampene

Omsider reiste kubemonsteret og selve hjertet i hallen seg, den vil angivelig få sin debut i landskampene i slutten av april

Foto: H4Y / OCN


Etter en rekke forsinkelser har omsider den sorte diamanten i Varner Arena reist seg og ligger godt an til å få sin debut i Meca Hockey Games i slutten av april. Frisk Askers daglige leder, Nicolay Sørensen, synes den nye mediakuben er et fantastisk syn når han ser den reiser seg i den nye arenaen.


- Det er mange faktorer som har spilt inn at det har vært forsinkelser som korona, generelle forsinkelser, båter som ikke har gått og containere som ikke har vært ledig er hovedforklaringen men nå er den her, sier Sørensen.


- Og hva synes du?


- Er helt fantastisk! Svær men det er ikke Norges største eller Europas største som det har versert på nettet men den er stor.


Mediakuben er 7 meter høy og 5,5 meter bred med 37,5 m2 flate på hver side og 154 m2 totalt. Det vil være en klokkedel i bunn og en reklamedel på toppen med skjermbilde i midten. Frisk Asker har vært opptatt av at formen på kuben skal være slik den er og ikke 8-kantet eller med runde hjørner, dette for å gi et større bilde i 16:9 format inntil 27,6 m2. I tillegg er oppløsningen på piksel 4,81 som skal gi et veldig godt bilde for publikum i arenaen.

- Det er jo hjertet i arenaen, der skal det være det man gjør med showet, drar med seg publikum, konkurranser og alt slike ting skal skje på kuben. Nå har vi jo vist med de arrangementene i arenaen på de kampene vi har hatt så har vi klart oss uten kuben også, det vi har av lyd og lys har jo fungert men det er klart at nå blir det noe helt noe annet så det blir jo på en måte en ny opplevelse, forteller den daglige lederen.


Asker kommune kjøper - Frisk Asker eier

Det er Asker kommune som har stått for innkjøpet av det audiovisuelle utstyret i hallen men det er gitt som et lån til Frisk Asker over avskrivningstiden. Selve kuben skal angivelig ha en kostnad på et sted mellom 6 til 7 millioner kroner mens totalpakken for alt av audiovisuell utstyr i hallen skal ligge på over 8 millioner kroner og vil være klubbens eiendom.

Den store skjermen i Askerhallen er tatt ned og gjenbrukt til blant annet LED-skjermer i hallen og i foajéen ved inngangen av hallen. Det er også satt opp en rekke 65 tommer skjermer i alle losjer og publikumsarealer hvor alt styres sentralt fra mediakuberommet sammen med lyd, lys og showlys.

Sørensen er forsiktig optimist på at kuben får sin debut når det norske landslaget tar i mot Danmark til dobbeltkamper 29. og 30. april.


- Vi har blitt veldig forsiktig her i Asker med å si at det er klart til kamp fordi vi føler at vi har sagt og trodd veldig mye om den kuben men nå er kuben inne i hallen, jeg skal ikke love noe men sjansen er stor for at den virker når det er landskamper her, humrer Sørensen til Hockey4You.


Det norske landslaget spiller altså oppkjøringskamper til VM mot Sverige i midten av april i DnB Arena og mot Danmark i slutten av april i Varner Arena. Sørensen gleder seg til å ta i mot landslaget for første gang på over 30 år i Asker etter at de har fått den nye arenaen på plass.


- Vi føler at det å arrangere en landskamp er en fjær i hatten for oss og vi er stolte av å huse landslaget, noe vi ikke har blitt bortskjemte med i Asker. Og så er det at vi får prøve oss på et internasjonalt arrangement og vi håper å gjøre det bra og kan vise hva vi kan tilby slik at vi kan være en aktuell kandidat neste gang også, forklarer Frisk-sjefen.

Mye som gjenstår - alt klart i september

Selv med mediakuben på plass, er det fortsatt mye arbeid som gjenstår men som nødvendigvis ikke er synlig for publikum. Den nye administrasjonsdelen er fortsatt ikke begynt på samt hjemmegarderobe og styrkerom mangler fortsatt innhold. Sørensen forklarer det at man har prioritert å starte med kampene i hallen først men håper å kunne flytte inn til nye kontorer i løpet av sommeren.


- Vi bestemte oss i desember for at vi skulle åpne 19. februar. Vi visste da at det var mye som ikke ville være på plass, kuben er en ting men det er en del andre ting også. Det som var viktig for oss var at det vi manglet bortsett fra kuben, skulle ikke publikum merke noe til. Men jeg kan jo fortelle at garderobeanlegget fortsatt ikke er klart og det har vært nødløsninger men når vi spiller kamper igjen i september så skal alt være klart, avslutter han.


Meca Hockey Games mellom Norge og Danmark arrangeres i Varner Arena fredag 29. april og lørdag 30. april. Billetter og annen nyttig info om arrangementet finner man her.


Hele intervjuet med Frisk Askers daglige leder, Nicolay Sørensen, ser man i videoen under:Comments


bottom of page