top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Manglerud pådriver for å endre spilleformatet på kvaliken til 1. divisjon

Oppdatert: 8. feb.

Det som så ut til å bli en hockeyhelg i Ski Ishall mellom 4 lag som skulle kjempe om to ledige plasser i 1. divisjon den 8-10. mars, kan fortsatt bli endret om klubbene blir enige om noe annet


Foto: H4Y


For i utgangspunktet har Norges Ishockeyforbund satt premissene for at kvaliken til 1. divisjon skal arrangeres over en helg slik som man hadde det i Gjøvik Fjellhall forrige sesong. Der fikk det høyeste rangerte laget (Gjøvik red. anm.) tilbud om å arrangere en kvalikhelg hvor hvert lag møtes og spiller 3 kamper hver på fredag, lørdag og søndag.


Det er 5 lag som er aktuelle for kvaliken der hvor tre av dem allerede er klare. Både Ski, Hasle-Løren og Manglerud Star er sikret plasser i kvalik mens Kongsvinger og Tromsø skal kjempe om den siste ledige plassen. Tromsø ligger et poeng bak Kongsvinger med én kamp mer spilt og har igjen 6 kamper i serien mens Kongsvinger har igjen 7 kamper slik at det er fortatt er helt åpent om hvilken av disse lagene som går til kvalik.Manglerud ønsker derimot en endring i spilleformatet der hvor klubbene møter hverandre 6 ganger hjemme og borte, trolig med kamper annenhver dag. Det er en endring som kan være mulig etter regelverket hvis klubbene seg i mellom er enig.


- Jeg er veldig overbevist om at når det er flere kamper så er det positivt i form av produktet. Lagene i 2. divisjon er bedre enn noen gang og med de 1. divisjonslagene og få fulle hus er bare positivt for hockeyen, sier sportssjef Magnus Melbye i Manglerud Star.


En helg i Ski Ishall

Melbye er klar på at i stedet for at man skal måtte arrangere det i en trang Ski Ishall, at man kan generere mer publikum i de respektive hallene. I Ski derimot så ønsker de å arrangere kvaliken siden de med rette er det høyest rangerte laget.


- Vi er for en helg men er det slik at det blir en serie så er vi med på det også uten noen problem, sier trener Ulf Berglund til Hockey4You.- Men hvis det blir en helg så vil dere benytte dere av retten til å arrangere den i Ski Ishall?


- Det vil vi absolutt gjøre og får vi ikke arrangere så vil vi ha en serie.


- Men skjønner dere at man ikke har de samme fasilitetene som de andre klubbene og potensielt vil trekke et mye mindre publikum i utgangspunktet?


- Både ja og nei. Det enkleste svaret er at vi er det høyeste rangerte laget før kvaliken og så får man bare ta derfra. Er det Ski Ishall så er det Ski Ishall og er det Jordal Amfi så er det Jordal Amfi. Jeg hadde ikke lyst til å dra til Gjøvik i fjor heller men var jo tvunget til å dra dit, det finnes regler og da følger man det, forteller Berglund.


Kongsvinger sterkt i mot seriespill i kvaliken

Sportssjef Anders Angelbrandt i Kongsvinger som fortsatt er i en liten seiersrus etter den hyggelige borteseieren mot Manglerud sist helg, er klar og tydelig på at klubben ønsker at det skal arrangeres over en helg. De har lengst reisevei i forhold til alle lagene og vil bli ansett som et reiselag. Selv om de har det aller beste publikumsgrunnlaget ønsker han fortsatt at det skal avgjøres over en helg, helst hjemme i Kongshallen.


- En helg er det som er best for oss rent sportslig. Jeg skjønner at det er litt enklere for dem andre lagene som ligger nærme hverandre enn hva vi gjør, Angelbrandt.


Han forteller videre at de ønsker sterkt å arrangere kvaliken også med tanke på det potensielle publikumsgrunnlaget som ligger til grunn i Kongsvinger og ikke minst fasilitetene man kan tilby.- Vi kommer til å ligge veldig hardt på å få arrangere dette om vi kvalifiserer oss. Vi mener at vi har den beste arenaen for det, vi har de største garderobene, best publikum og et arrangement som har blitt rost opp i skyene av president Tage Pettersen. Vi skal prøve å gjøre alt vi kan for å kunne arrangere det her, sier han.


Han mener videre at det er flaut hvis kvaliken skal gå i Ski Ishall eller Løren Ishall.


- Jeg skjønner godt om man legger det i Manglerud, det er den klart beste hallen etter oss så at dem får spørsmålet før oss er jeg veldig klar over. Rent sportslig så gjør noe litt ut av det og ikke putt det i en jævla drittboks. Fader, det er en kvalik - la oss gjøre noe stort ut av det da, sier en sterk engasjert Angelbrandt.


Han fortsetter:


- Forbundet kan være med å hjelpe til å hause opp hockeyen også selv om det "bare" er kvalik til 1. divisjon så får dem faktisk være med å bidra til at det blir en fest da og ikke legge det til dritthaller. Unnskyld for ordvalgene, sier han.Men Angelbrandt påpeker at de forholder seg til det som har blitt sagt av Norges Ishockeyforbund inntil noe annet er besluttet. Det gjør også Hasle-Løren som ikke hadde anledning til å gi en utdypende kommentar i sakens anledning.


- Vi har ikke engasjert i noen endring, og forholder oss til en helg enda. Men Manglerud har kontaktet oss og spurt oss om noe annet, skriver styreleder Magnus Færøy på sms til Hockey4You.


Norges Ishockeyforbund har gitt samtlige klubber en frist til 13. februar med å melde seg på kvaliken og det er ventet at det blir tatt en avgjørelse kort tid etter.


Men tvisten er at Tromsø fortsatt har alle muligheter til å kunne kvalifisere seg til kvaliken ved å ta den berømte 2. plassen i 2. divisjon. Vinner de begge kampene mot Kråkene Moss hjemme mens Kongsvinger taper sin hjemmekamp mot Manglerud kommende helg, ligger det an til et megaoppgjør i blant annet kroneskampen mellom Kongsvinger og Tromsø den 17. februar med påfølgende kamp den 18. februar.


Skulle Tromsø kapre kvalikplassen vil det være helt uaktuelt med seriespill og det vil uansett lande på et helgespill på Østlandet. Spørsmålet er om Norges Ishockeyforbund kan vente så lenge med å ta den avgjørelsen, noe som de sannsynligvis ikke kommer til å gjøre.

Comments


bottom of page