top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Larsen-overgang blir advokatmat: - Ikke hørt noe fra Lørenskog

Oppdatert: 30. mai

Etter at Kenneth Larsen ble klar for Lørenskog, står Hasle-Løren igjen på bar bakke og måtte lese i media at hovedtreneren deres ble klar for en annen klubb. Nå blir saken advokatmat og Hasle-Løren krever nå en kompensasjon etter overgangen er et faktum


Foto: H4Y


Det var på lørdag at Hockey4You erfarte at Kenneth Larsen skulle bli en ny Lørenskog-trener og på søndag kom den endelige bekreftelsen at Larsen hadde signert en 2-års kontrakt med klubben i EHL.


- For meg passer det bra og mange av de menneskene som jeg har jobbet med før er der fortsatt så det virket som en bra og spennende mulighet, sa Kenneth Larsen til Hockey4You når overgangen ble klar.


Men Kenneth Larsen ble også ansatt som ny trener for Hasle-Løren som rykket ned til 2. divisjon den 30. april før han ble presentert som ny trener for Lørenskog den 26. mai. Nå slår Hasle-Løren tilbake etter at deres egen trener har valgt å skrive på en annen klubb mens han har hatt en gyldig kontrakt hos dem. Sportssjef Kanwar Singh forteller at man verken har hørt noe fra Kenneth Larsen eller Lørenskog i forbindelse med overgangen før man leste i Hockey4You på lørdag at Larsen angivelig skule være klar for EHL-laget.- Ja, vi har kun lest fra dere egentlig og har ikke hørt noe fra Lørenskog eller Kenneth (Larsen). Så egentlig hvis vi ikke hadde lest den artikkelen så hadde vi jo trodd at Kenneth skulle starte hos oss for den kontrakta vi har er reell, det er det ikke noe tvil om. Vi har fått den vurdert av en advokat og den er reell så her må Lørenskog kjøpe Kenneth Larsen, sier Kanwar Singh.


Han understreker at han ønsker Kenneth Larsen lykke til videre i Lørenskog og ønsker ikke å stå i veien for hans karrierevalg men reagerer allikevel på prosessen fra partene.


- Vi synes det er kult at vi kan tilby en trener som EHL-lag ønsker rett og slett men at det blir gjort på en riktig måte og at man ikke stjeler fra en mindre klubb, det er ikke bra, sier han.


"Så enten må Kenneth Larsen starte hos oss og så melder at han slutter eller så må Lørenskog kjøpe han ut fra og med nå"

Det som er faktum er at Kenneth Larsen nå står med signerte kontrakter i hver sin klubb og oppsigelsen skal være levert på lørdag men det er ikke avtalt noe utkjøp. Derfor er også Larsens rolle foreløpig uavklart.


- Altså, vi har jo kontrakt med han. Jeg klarer ikke å se noe som helst at det er en klausul eller noe, det er det ikke og vi har fått det bekreftet av en advokat og det er ikke noen klausul i den kontrakta. Så det er en prinsippsak da på akkurat det her for det er ikke snakk om å utvise skjønn eller noen ting men det er Lørenskog som ikke har gjort det. Det er vi som har kontaktet med dem, ikke de som har tatt kontakt med oss, sier Singh.


Han fortsetter:


- Så enten må Kenneth Larsen starte hos oss og så melder at han slutter eller så må Lørenskog kjøpe han ut fra og med nå.


- Har dere noen formening om hva dere ønsker i kompensasjon fra Lørenskog?


- Nei, det er såpass tidlig at vi har ikke avklart det. Det er vel snakk om 2-3 måneders oppsigelse. Vi har snakket litt med Norges Idrettsforbund også og de har meldt til oss at det skjer stadig vekk i norsk idrett at større klubber tråkker på de mindre klubbene og tar spillere og trenere. Jeg vet ikke hvor beløpet havner i kompensasjonen for å være helt ærlig.


Sjokkerende

For det var tilbake den 30. april at Hasle-Løren stolt kunne presentere Kenneth Larsen som sin nye trener i det som Hockey4You erfarer skal ha vært en betydelig investering for klubben med å slå tilbake i norsk ishockey etter nedrykket fra 1. divisjon i fjor, samtidig som han ble presentert for hele klubben både når det gjelder elite og bredde samt at de har en ny hall på trappene på Løren - klubben skal ha lagt mye prestisje i denne trenersigneringen. Derfor omtaler sportssjef Kanwar Singh overgangen som han leste i media som sjokkerende for dem.- Ut i fra informasjonen vi har fått er plutselig Kenneth Larsen Lørenskog-trener men det betyr ikke at den kontrakta vi har med han bare blir borte. Men vi ønsker han lykke til videre hvis han ender opp med å dra men hvis Lørenskog skal ha han så må vi ha penger for det. Men så klart, nå må vi uansett finne en erstatter og tenke litt fremover, forteller Singh.Det skal ha vært kontakt mellom klubbene men Lørenskog skal ha avvist alle krav fra Hasle-Løren vedrørende saken. Nå blir det neste steget å involvere advokater.


- Ja, vi ønsker jo det. Jeg vet ikke eksakt neste steg men det blir jo å snakke med advokater, forbundet, NIF (Norges Idrettsforbund) og Oslo Idrettskrets. Men det er jo en lang vei, sier sportssjefen.


- Hvilke tanker gjør det deg at det skjer dere?


- Det er jo fordi vi er en mindre klubb og Lørenskog tror at vi ikke kommer til å kjempe i mot, det er jo litt sant også fordi det går på ressurser. Vi har ikke all verden av fulltidsansatte, tid eller penger til å bruke på det her. Problemet er jo ikke at han drar dit men måten det blir gjort på, avslutter sportssjef Kanwar Singh i Hasle-Løren.


Lite snakkesalig i Lørenskog

I Lørenskog er man desto mindre snakkesalig om saken. Hockey4You har forsøkt å få en kommentar av styreleder Magne Gloppen men han ønsker ikke å kommentere saken.


Når Hockey4You snakket med Magne Gloppen på søndag når signeringen av Larsen var klar var klubben tydelig på at det ikke var snakk om et utkjøp av kontrakten men at det var et forhold mellom klubb og trener. Han sa da han følgende om kontraktssituasjonen til Hasle-Løren:- Han var jo tiltenkt en rolle i Hasle-Løren så både Kenneth og vi har vært opptatt av å gjøre det ryddig og fått avklart ting med dem før det er signert en kontrakt hos oss. Det er med respekt for Hasle-Løren så vi var veldig opptatt av at det skulle avklares først, det er et forhold mellom Kenneth (Larsen) og Hasle-Løren, sa Gloppen til Hockey4You på søndag 26. mai.


Kenneth Larsen hevder han har forsøkt å komme i kontakt med Hasle-Løren uten at de har besvart henvendelsene. Han mener det foreligger en oppsigelse av kontrakten som er på 2 måneder gjeldende fra 1. juni. Han skulle i utgangspunktet startet opp i Hasle-Løren den 1. juli.


- Jeg har prøvd å ringe daglig leder og prøvd å sende mail men ikke fått noen svar. Dem tar ikke telefonen, verken sportssjefen eller daglig leder så jeg får ikke pratet med dem, sier Larsen til Hockey4You.


Han forteller videre:


- Det er ganske klart for meg da og det er to måneders oppsigelse. Så dem får finne ut hva jeg skal gjøre for dem fra 1. juli, hvis dem vil at jeg skal jobbe der så må dem neste ta telefonen, avslutter han om saken.

Comments


bottom of page