top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog slipper spillere til Fjordkraft-ligaen. Trio til Manglerud - duo til Grüner

Som følge av at 1. divisjon ble nedstengt i forhold til de nye restriksjonene fra regjeringen har Lørenskog valgt å slippe noen spillere på lån til Manglerud og Grüner

Foto: H4Y / OCN (Lars Erik Francke-Enersen til Grüner på lån inntil videre)


Som følge av restriksjonene i øvrige ligaer unntatt Fjordkraft-ligaen og Bambusa-ligaen har Lørenskog valgt å slippe fem av sine spillere på lån til Manglerud og Grüner. Kevin Berg som nylig var på utlån i Vålerenga, går videre til de grønnkledde på Manglerud sammen med Petter Grønstad og Sebastian Johansen. Kevin Berg har gjort 13 poeng på 10 kamper, Grønstad har gjort 18 poeng på 19 kamper og Sebastian Johansen har 22 poeng på 19 kamper for Lørenskog. Trioen forsterker et hardt presset Manglerud-lag som har to seire på 25 kamper i serien. 1. divisjon er stengt for trening og kamper inntil 11. januar men en ny avgjørelse om evt. forlengelse eller avslutning kan komme før den tid.

Avtalen er ment med å gjøre Manglerud-troppen bredere og holde Lørenskog-spillerne i gang fram til deres eget lag kan spille og trene igjen.


- Ja, vi har vel avtalt at vi har dem inntil videre og så må vi ta en avgjørelse den 15. februar (overgangsfrist red. anm.) men hvis det er en sjans for at 1. divisjon starter igjen så må de tilbake igjen for da kan vi risikere å møte dem i kvalik, forteller coach Knut Jørgen Stubdal til Hockey4You.

- Hva var bakgrunnen for at dere valgte disse tre?


- Ja, det var vel de tre som vi syntes var interessante for oss da. Vi håper at dem kan forsterke laget vårt på kort sikt. Kevin Berg er en stabil og god back med bra skudd og bra overtallspiller så han får vi nok nytte av. Sebastian Johansen er en bra offensiv forward med fine ferdigheter og det trenger jo alle lag på en måte. Han kjenner Fjordkraft-ligaen og har tempoet inne. Det samme gjelder Petter Grønstad, som er en hardtarbeidende forward så vi får se om de kan hjelpe oss.


- Kommer dette å gjøre noen underverker for dere?


- Noen underverker tror jeg ikke det gjør faktisk for dem er jo omtrent som de spillerne vi har fra før, på samme nivå. Det har jo vist seg at det er ikke helt godt nok til å vinne så mange kamper men det gjør oss breiere i form av at vi har flere strenger å spille på, avslutter Stubdal.


Manglerud Star skal ha «back to back» møte med Stavanger i romjula og møter Frisk, Storhamar og Vålerenga innen 11. januar som er den foreløpige datoen for nedstengningen.


I Grüner har man hentet Simen Nielsen og Lars Erik Francke-Enersen som forsterkning inntil og om 1. divisjon vil åpne opp igjen. Nielsen står med 19 poeng på 16 kamper og Francke-Enersen har scoret flest med 10 mål og 17 poeng for Lørenskog denne sesongen. Grüner har ikke vunnet en kamp siden borteseieren mot Manglerud for to måneder siden.


- Det er to viktige kamper i romjula og framover så mangler vi litt folk for vi har noen skader og så er det for å ha en litt større bredde i stallen. Det er jo vinn-vinn og så får jo 1. divisjonsklubbene holdt spillerne sine i gang også, forteller daglig leder Trond-Erik Larsen i Grüner.

Han forteller at de har sett på det praktiske når de har tittet i 1. divisjon og at det ikke er like lett å se til og spørre Narvik og Nidaros for å kunne bosette spillere i Oslo med Grüners økonomi. Videre har de en samarbeidsavtale med Furuset hvor blant annet keeper Julius Avén har trent med laget. Dessuten har Grüner en ledig importplass og Larsen innrømmer at de er på utkikk etter en import men foreløpig ikke har funnet noen innenfor klubbens kostnadsramme.


- Det kan fort hende at vi ser etter en import i 1. divisjon eller hos Furuset, men det har vi ikke snakket med dem ennå. Primært er vi på utkikk etter en import som kan spille for oss resten av sesongen, sier han.


Og at det ble spillere fra Lørenskog har også en praktisk betydning for spillerne også i og med at de fortsatt kan han et fullverdig treningstilbud men et annet sted i byen.


- Det er enkelt for spillerne, om de drar til Lørenskog og trener og spiller kamper eller om de drar til Grünerhallen så er ikke det noen stor endring. Og så er det gode spillere også som vi ser kan bidra til vår tropp.


Larsen forteller videre at de er i dialog med flere klubber i 1. divisjon om deres spillere men at ingenting foreløpig er avklart.


Grüner har et dobbeltmøte med Ringerike i romjulen hvor mye avgjøres i forhold til hvem som spiller kvalik om å beholde plassen til neste sesong.


(Petter Grønstad blir å se i Manglerud på lån inntil videre)


Comments


bottom of page