top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog: - Oppfatter det ikke som en turbulens i klubben

Et nytt styre er på plass i Lørenskog og en del endringer i klubben blir det, men styreleder Magne Gloppen oppfatter det ikke som det er noen turbulens i Lørenskog

Foto: H4Y / OCN


Etter at Jørgen Grøndahl forlot Lørenskog til fordel for Comet kunne han fortelle at han opplevde det som en turbulens i Lørenskog etter sesongslutt. Flere spillere Hockey4You har snakket med bekrefter det samme. Turbulensen har gått ut på at den interne kommunikasjonen i klubben har vært fraværende og at spillere på utgående kontrakter ikke har hørt noe fra klubben inntil nylig. Det har medført til at flere spillere har meldt overgang til andre klubber mens andre spillere har ventet. Nytt styre ble valgt inn på årsmøte og Magne Gloppen er nå styreleder for klubben og har allerede varslet endringer.


Den første endringen er sportssjef Peter Messa som tidligere har vært sportssjef fra hockeyskolen og opp, nå blir sportssjef for kun U18, U20 og A-laget. Styreleder Gloppen mener at denne endringen skal medføre at Messa blir spisset inn mot elitedelen i klubben og at han ikke får for store oppgaver i tillegg til stillingen på Wang Toppidrettsgymnas.

Selv om spillere melder om turbulens og fraværende kommunikasjon oppfatter ikke styrelederen at det er noen turbulens rundt Lørenskog av den grunn.


- Jeg føler ikke at jeg opplever at det er så mye turbulens men det er klart at det vil jo være diskusjoner, det er veldig mange som har eierskap til klubben også rundt A-laget. Så det vil være forskjellige meninger om ting men jeg har ikke opplevd det som en voldsom turbulens egentlig. Det er mange klubben som har meninger om alt fra hvor mye istid et yngre lag skal ha til hvem som skal spille på A-laget og hvem som skal være trener, det tenker jeg vi tåler å ha diskusjoner og ulike meninger om da uten at man skal kalle det for en turbulens, sier Gloppen.Styrelederen har fått med seg kritikken fra spillerne og mener det er flere grunner til at ting kanskje ikke har vært helt på stell etter sesongslutt.


- Det som man sikter til at det har vært et lite vakuum der etter sesongen, noe av det handler kanskje om det med at det tar litt tid å områ seg et nytt styre og så tror jeg det handler litt om at styret brukte litt tid på å få plass den sportslige ledelsen og hvem som skulle ha det sportslige ansvaret. Det siste er nok at sportssjefen mulig hadde en for bred rolle i klubben med å ha det sportslige ansvaret fra hockeyskolen og opp, men akkurat det er før jeg tiltrådte som styreleder, sier Gloppen til Hockey4You og legger til:


- Sportssjefen har en rolle med 50/50 i forhold til klubb og Wang og den rollen han har i klubb har nok vært litt omfattende. Derfor har vi valgt å spisse det inn mot elitebiten så jeg ser jo at han har fått gjort en helt annen jobb i år med oppfølging av A-lagstrenerne og spillersigneringer.

- Hva tenker du om de spillerne som har forlatt klubben?


- Jeg vet ikke konkret årsaken til at enkeltspillere forlater klubben eller velger å bli men jeg håper jo absolutt ikke er noen felles trekk i forhold til hvordan de opplever klubben og satsingen fremover. Det jeg kan si om satsingen vår rundt A-laget er jo at vi må innse på en måte hvilken økonomisk situasjon vi er i som vi må bygge opp fremover - vi kan tilby amatørkontrakter og har ingen lønninger, forteller styreleder Gloppen.


Trenerteamet fortsetter og mange av spillerne fortsetter

Trenerkabalen har tatt lang tid i Lørenskog men i dag har klubben annonsert at de fortsetter med det samme trenerteamet som forrige sesong, da med hovedtrener Niklas Andresen og assistent Espen Olsen Lie.


I tillegg har Lørenskog gått ut med at hele 14 spillere har signert for klubben neste sesong derav Kalle Rode fra Gjøvik som en nysignering.


Comments


bottom of page