top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Kvalikdramatikken: - Emosjonell berg og dalbane

Bergen slo Haugesund 4-1 i dagens kamp i Furuset Forum, nå ligger alt i bergensernes hender om de skal rykke opp eller ikke

Foto: H4Y / OCN


Bergen hadde vist i treningskampene at de var kapable til å slå Haugesund og hadde nok det i minnet når de møtte de til dyst i kvalikdramaet i Furuset Forum. Det var Haugesund som startet best ved erfarne Martin Persson hos Haugesund men Bergen kom raskt tilbake i målprotokollen ved Benjamin Guthu sin andre scoring i kvaliken drøye to minutter etter kampens første scoring. En jevn affære i første periode ble snudd til Bergen-dominans i den andre perioden, som i går var de svært gode til å skape gode sjanser foran Haugesund-målet. Det skulle betale seg i form av at Marek Mertel scorer en kanonscoring fra blå i powerplay som sender pucken i lynets hastighet på direkten og Bergen opp i ledelsen for første gang i kampen.

I tredje periode er også Bergen best og ville mer enn Haugesund og både Benjamin Salte styrer pucken inn og Johann De Jonge fastsetter sluttresultatet til 4-1 for Bergen.

Det var en emosjonell trener Kim Wide man møtte etter kampen i ettermiddag, etter at laget hans har begge henda på rattet før morgendagens kamp mot Haugesund.


- Det gjør det. Jeg liker når ballen ligger i våres hender, vi som bestemmer hva som skal skje. Da blir det som regel bra, forteller en smilende Wide rett etter kampslutt i Furuset Forum.


- Hvordan var det å være på benken i dag?


- Det er jo en emosjonell berg og dalbane. Det er så mye glede, frustrasjon...nei, det er bare fantastisk - det er helt nydelig. Jeg hadde ikke bytta bort det for noe annet i verden.


Men det er fortsatt helt åpent for tre av lagene som tar de siste to plassene. Bergen rykker opp hvis dem slår Tønsberg i morgen, da gjør Haugesund og Furuset opp seg mellom om den siste plassen. Taper Bergen så kan både Haugesund og Furuset rykke opp hvis Haugesund vinner etter full tid. Uansett, Bergen har intensjoner om å vinne mot Tønsberg men selv med fire av fem seire over dem denne sesongen så har Wide fortsatt stor respekt for Vestfold-laget.

- Man skal aldri regne vekk Tønsberg, det har de vist siden jeg så de første gangen. De kan briljere og spille jævlig fin hockey til tider og kampen i går var kanskje ikke beste jeg hadde sett av de men som sagt de kan slå til så vi må være på ballen - det er ingenting annet som gjelder, det er "all-in", forteller Bergen-sjefen.


Juryen i Furuset Forum kåret Benjamin Salte til banens beste og 27-åringen hadde trua på at de kunne slå Haugesund i kveld.


- Ja, vi kom til dette oppgjøret med selvtillit. Vi visste det at hvis vi malte på og spilte vårt spill så kom det til å gå veien, sier bergenseren til Hockey4You.


- Det var ikke noe panikk at Haugesund tok ledelsen?


- Nei, egentlig ikke. Det hadde vi i går også og vi klarte å hente opp en ledelse. Det har vi gjort flere ganger, både mot Tønsberg i serien så det stresser ikke oss.

I den andre garderoben var selvfølgelig mer dyster men også fattet. De lyseblå vet at de må slå Furuset i morgen for å berge plassen. De har møtt hverandre fem ganger denne sesongen hvor Furuset har vunnet tre av kampene og Haugesund har vunnet to av dem.

Etter kampen møter vi en skuffet David Nilsson etter nederlaget mot Bergen.


- Ja, vi kommer ut og forsøker og forsøker men dem vil mer enn oss i dag. Det føltes ut som at de måtte vinne i dag og vi har selvfølgelig en sjanse til i morgen. Men det kjenner ut som dem ville mer enn oss i dag, forklarer Nilsson.


Sjekk ut videoen nedenfor hvor vi har alle målene, feiringen i garderoben til Bergen etter kampen, hele intervjuene av Norges svar på "Kim Wilde" - Kim Wide, Benjamin Salte og Haugesunds eminente back David Nilsson:


Comments


bottom of page