top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kontinuitetsbæreren fortsetter i Comet: - Har bydd på sine utfordringer å sitte på benken

En av de viktige brikkene i Comet-laget, Kristian Høvik fortsetter i den grønne drakta også neste sesong

Foto: H4Y / OCN


Kristian Høvik har signert en ny kontrakt med Comet som gjelder for neste sesong. Det betyr at 21-åringen vil gå inn i sin 4. sesong i den grønne drakta der hvor han var 2. keeper bak Jesper Ekeberg forrige sesong.


- Kristian er en ung målvakt med ambisjoner om å etablere seg som en toppkeeper og har også vist at han har viljen til å legge ned jobben. Vi ser at Kristian utvikler seg sesong for sesong, han kommer til å ta steg i årene som kommer. Og det er viktig at vi får med oss haldensere på veien mot Fjordkraft-ligaen, sier sportssjef Martin Engebretsen til Hockey4You og legger til:


- Han er en viktig kontinuitetsbærer for Comet, blodseriøs i treningsarbeidet og ambisjoner som tilsier at utvikling ligger til rette.


En glede å spille for moderklubben - utfordrende å sitte på benken

På tross av at Høvik har blitt henvist mye til benken som 2. keeper så har han tatt opp hansken og ønsker å kjempe om plassen neste sesong.


- Det er alltid en glede å signere for moderklubben, trives veldig bra i Comet og ser ingen grunn til å vende nesa andre steder neste sesong heller, sier Høvik.


Han innrømmer at det ikke har vært spesielt morsomt å være 2. keeper men er forberedt på å kjempe om plassen.

- Jeg må være såpass ærlig å si at det har bydd på sine utfordringer. Det har vært stunder hvor det har tæret på motivasjonen når man har sittet på benken i flere uker på rad og ikke har fått spilt. Det er det som er gøy med å spille hockey og det er å spille kamper, når det blir lengre perioder uten kamper og man noen ganger selv føler man kunne ha fått sjansen så er det klart at det tærer på motivasjonen, sier en åpen og ærlig Høvik til Hockey4You og fortsetter videre:


- Jeg finner alltid motivasjonen til å bare å krige på og fortsette så når jeg får matchene så tar jeg den sjansen og føler jeg gjør det ganske bra når jeg får muligheten. Jeg viste jo det mot spesielt Narvik i den siste matchen, der stod jeg en godkjent kamp vil jeg si. (44 redninger 95,7%) Det er ikke så mye annet å gjøre, jeg er fortsatt 21 år og må minne meg selv på det for jeg har ikke dårlig tid.


Høvik skriver kontrakt med moderklubben som foreløpig den eneste keeperen i en tid hvor klubben er uten trener slik at det er vanskelig å spå hvordan man vil bli satset på. Men 21-åringen er ikke redd for å ta opp hansken for å bli førstekeeperen i klubben.


- Ja, jeg gjør det. Jeg har selvtilliten til å si at jeg kan bli en stabil førstekeeper i 1. divisjon og når det skjer eventuelt jobbe meg opp til Fjordkraft-ligaen, sier Høvik.


- Hvor moro er det å spille i Comet med tanke på at det er litt hockeyfeber i byen?


- Ja, det er noe med det. Er kjempegøy å komme på hjemmematchene og man blir minnet på det når man er på bortematcher hvor det ikke er så mange på matchene. Så kommer man på hjemmebane så er det masse folk og trøkk hver gang - det er klart en del av det også at det er hockeyfeber i Halden, jeg er haldenser og liker meg godt der, avslutter 21-åringen.

Comments


bottom of page