top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Keeper-selvmål vippet kampen til en Kongsvinger-seier

Det ble en svært jevnspilt kamp som kunne ha gått begge veier men til slutt var det ulykkelige Hasle-keeperen Laurynas Lubys som satte pucken i eget mål som vippet seieren til Kongsvinger


Foto: H4Y


Det var duket for kvalik-kamp mellom Hasle-Løren og Kongsvinger der hvor oppgjøret skulle bli av det svært jevne slaget. Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen og den vippet begge veier underveis. Hasle-Løren som var anført at hjemvendte Philip Larsson som banket inn to mål med børsa og Victor Zetterberg som vanlig toneangivende for Kongsvinger puttet også to mål i kampen.


Etter to perioder stod det 3-3 mellom lagene og det var små marginer for hvem som skulle stikke av med seieren. Og Kongsvinger kommer best ut av det etter at de allerede etter 26 sekunder går opp til en 4-3 ledelse Tom Ivar Hesbråten som fikk stå alene foran mål og sette pucken kontant bak Lubys i Hasle-målet.



Men det tok ikke lang tid før Isak Billet brakte balanse i regnskapet mellom lagene etter en retur fra keeper Alexander Eriksson, 4-4 etter 5.42 av den tredje perioden.


Men så skulle det utrolige skje bare 32 sekunder senere. Mens Hasle-Løren har powerplay skulle Hasle-keeper Laurynas Lubys ut av mål og ta i mot en puck for så å sende en pasning til en medspiller ved å sende pucken videre bak målet - av alle ting klarer Lubys å sende pucken i eget mål i stedet og gir dermed Kongsvinger ledelsen 5-4


Det skulle også bli skjebnesvangert for kamputfallet ettersom Kongsvinger kontrollerer resten av perioden og vinner til slutt det jevne oppgjøret. Vi møter en meget fornøyd Tom Ivar Hesbråten som fremhever kampen som en solid lagseier.



- Jævlig fornøyd, det er moro å se. Det er stort, de gutta fra Hamar står fram og Victor (Zetterberg) setter de puckene han skal så det er en jævla bra lagseier. Vi har mye undertall som vil dreper også og det gir oss energi og så var vi litt heldig når Hasle-keeperen sender i eget mål der. Men seier er seier, sier Tom Ivar Hesbråten etter kampen.


Han påpeker at Kongsvinger kommer med mye rutine kontra Hasle som har et ungt lag.


- Vi tetter igjen midtsona og de må dumpe, vi spiller enkelt hele veien og tar de sjansene vi får, sier han.


Samtidig påpeker han at det var veldig moro å spille på et såpass høyt nivå som det var på kampen i dag.


- Det er lenge siden jeg har spilt på et høyt nivå og det går litt fortere enn i 2. divisjon men man kommer inn i det etter hvert. Jeg har jo spilt hockey hele livet og i en kvalik er det viktig å gjøre de arbeidsoppgavene utover hele banen. I matcher i 2. divisjon kan du slappe av litt, flippe, vippe og ha det litt moro men kvalik er det vi spiller hele sesongen for og nå er vi her og det er moro, avslutter Hesbråten.



bottom of page