top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

I Comet-samtaler som klubbens nye sjef

Oppdatert: 8. apr.

Comet berget plassen i EHL og er nå på leting etter en ny hovedtrener, Stjernens tidligere sjef Fredrik Johansson er etter det Hockey4You har fått opplyst i samtaler med haldenserne om å overta den ledige jobben


Foto: H4Y


Fredrik Johansson skal være i samtaler med Comet om den ledige jobben etter at Leif Carlsson trakk seg som hovedtrener etter to kamper i EHL-kvaliken i følge Hockey4You sine kilder. Thomas Engebretsen, Dan Nygård og Herman Kopperud tok midlertidig over ansvaret og sørget for at laget berget plassen i EHL med et nødskrik og nå er klubben i gang med å sondere markedet for mulige løsninger for trenerkabalen.


En som er ledig på markedet er tidligere Stjernen-trener Fredrik Johansson som fikk den overraskende beskjeden om at han ikke var ønsket videre i klubben i Fredrikstad.


- Jeg følte meg ønsket lenge, og signalene jeg fikk var positive. Men så ønsket de altså en endring, sa Johansson til Fredriksstad Blad for halvannen uke siden etter at beskjeden om avgangen var annonsert like før.54-åringen som kommer fra lille tettstedet Fagersta i Sverige som har oppfostret NHL-legender som Ulf Samuelsson og Tomas Sandstrom, hadde vært coach for Halmstad Hammers i HockeyEttan i seks sesonger før han takket ja til å trene et utenlandsk lag for første gang i karrieren.


De joviale svenske treneren sørget for at Stjernen kom på en respektabel 5. plass i sin første sesong men røk ut i kvartfinalen mot Sparta. I sin andre sesong havnet laget på 6. plass og røk ut i kvartfinalen mot Vålerenga.


Etter sesongen valgte Stjernen og Johansson å skille lag som venner men den karismatiske treneren skal angivelig fortsatt ønske om å fortsette karrieren i Norge og skal nå være i samtaler med Comet. Stjernen på sin side valgte å signere Lørenskogs trener Niklas Andresen som Johanssons erstatter.


Det skal være interesse fra begge parter men den økonomiske pakken gjenstår før man kan ta hverandre i hånda, får Hockey4You opplyst. Går alt etter planen og partene skulle bli enige vil trolig Comet annonsere sin nye trener innen kort tid.


Comet benekter Johanssons kandidatur

Derimot benekter Comet ovenfor Hockey4You at Fredrik Johansson er aktuell som hovedtrener men at de skal angivelig ha annen kandidat til stillingen som trolig blir presentert i slutten av neste uke.


- Det jeg kan si er at han ikke er aktuell per dags dato, forteller Tore Jobs i sportslig utvalg i Comet om Fredrik Johansson.


- Har dere snakket med han?


- Vi har vært i kontakt med mange trenere og er i sluttfasen med noen nå og skal presentere i slutten av neste uke, sier Jobs til Hockey4You.Klubben er godt fornøyd med trenerduoen Thomas Engebretsen/Dan Nygård som sammen med en skadet Herman Kopperud ledet klubben til videre EHL-spill i kvaliken. Trolig ønsker Comet at trenerduoen fortsetter i klubben som en del av støtteapparatet til en ny hovedtrener og skal ha samtaler med dem i løpet av denne uken.


- Selvklart er vi fornøyd. Dem viser et jævla hjerte for klubben. Når jeg ringte Dan (Nygård) så svarte han ja på direkten uten noen diskusjon, det samme gjelder Thomas (Engebretsen). Og de gjorde det gratis i den perioden for Comet og det skal de ha all ære for. Og så får vi håpe vi kan finne noen løsninger med å ha med dem videre i en rolle rundt klubben men den nye treneren skal også være involvert i dette, fortsetter Jobs.


I samtaler med flere klubber

Hovedpersonen selv ønsker heller ikke å bekrefte samtaler med Comet men går langt i fortelle at han er i kontakt med flere klubber som både er norske, svenske og andre utenlandske lag.


- Jeg har pratet med noen klubber, det har jeg gjort. Men så er det en bit som gjenstår men det er ingen beslutning som er tatt. Men jeg har lyttet til tilbud og ser hva det kan lede til, sier Johansson til Hockey4You.


Han bekrefter dog at han trives bra i Norge hvor han synes at EHL er en morsom liga som han har blitt kjent med over de to siste sesongene, derfor er han også åpen for å kunne fortsette med et norskt lag.- Samtidig skal det stemme for begge parter uansett hvem man prater med men det har vært to interessante år hvor jeg trivdes godt i Stjernen. Men så blir det litt annerledes for Stjernen nå som de skal dra ned på budsjettene og mister noen spillere så de vil jo bygge om littegrann. Men jeg trives bra i Norge, påpeker han.


- Hvordan vil du beskrive dine to sesonger i Stjernen?


- Første året gjorde vi det bra med 90 poeng som er det beste de hadde hatt siden 2002 tror jeg. Det var veldig tight forrige sesong som var veldig bra men så får vi skader som stort sett går utover førsterekka på slutten av sesongen. I år hadde vi et litt annerledes lag som har vært litt yngre og kanskje litt mer ujevne men er helt okey allikevel. Vi møter Vålerenga som er et bra lag og vi kan ikke sammenligne oss med dem, vi gjorde veldig bra matcher mot dem før sluttspillet men så er det sluttspill, da må man stå fram og da var de bedre enn oss, forklarer den svenske treneren.Han fortsetter:


- Det har vært to ulike år vil jeg si, kanskje litt mer berg- og dalbane denne sesongen.


Johansson har blitt igjen i Fredrikstad etter at Stjernen-kontrakten har blitt avsluttet, etter det Hockey4You erfarer for å føre blant annet samtaler med norske klubber som har vist sin interesse for 54-åringen.

Comments


bottom of page