top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Helsvart kveld for Nidaros i Varner Arena

Det ble kattens lek med musa når det norske U20-landslaget overkjørte Nidaros med 9-3 i Asker i går kveld

Foto: Henriette Bergan Mjøs / Etteflettefoto


Det ble en helt annen kamp enn fra dagen før der hvor det norske U20-landslaget umiddelbart tok kommando i kampen med scoring av Johannes Løkkeberg etter bare 8 sekunder fra dropp. Med høyt tempo og press, bet landslaget seg fast i Nidaros sin sone i hele starten av kampen og ledet hele 5-0 etter 13 minutter av første periode. Skuddstatistikken var på hele 27-3 og perioderesultatet 5-1 gjorde at kampen allerede var avgjort etter en periode.


- Det var brutal start dessverre. Vi vet at vi møter et skøytesterkt bra lag og når vi får en i fleisen etter 8 sekunder så blir det tøft. Det er et meget bra landslag, vi kommer hit med tre uker på is og en match i beina så vi visste at det kom til å bli tøft, sier en oppgitt Ole Christian Westad Larssen etter kampslutt.


Det blir noe jevnere utover matchen takket være mye sløsing av sjanser fra det norske landslaget og de to siste periodene ender 2-1 med sluttresultatet 9-3 til Norge. Skuddstatistikken ender på hele 51-12 som forteller noe om dominansen i kampen. Westad Larsen mener det er mye å glede seg til når de norske spillerne skal spille VM på hjemmebane i desember.

- Ja, det er såpass skøytesterkt lag og veldig mye bra tekniske spillere, dem er gode med puck og gode i rundvant så absolutt. Så det ser ikke dumt ut før et VM, på ingen måte, sier Westad Larssen.


Den 16-årige Vålerenga-gutten Stian Solberg er også med på denne samlingen og synes det er morsomt å ta del i å være med U20-landslaget.


- Det er veldig gøy, jeg fikk være med i fjor også. Jeg tror vi får et veldig bra lag i år, det ser veldig bra ut, sier Stian Solberg til Hockey4You og fortsetter:


- Nidaros er et bra lag, det er jo seniorhockey det også men jeg synes vi takler det på en bra måte, løser det bra og kjører over de i dag.


Norge skal spille VM i divisjon 1 gruppe A i Varner Arena i perioden 11-17 desember og møter Kazakhstan, Danmark, Frankrike, Ungarn og Slovenia.


Se høydepunkter og hele intervjuene med Ole Christian Westad Larssen og Stian Solberg i videoen under:


Alle foto: Henriette Bergan Mjøs / Etteflettefoto

Kommentare


bottom of page