top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Haugesund med en viktig seier, helsvart kveld for Comet

Utvisninger skulle avgjøre kveldens kamp til Haugesunds fordel hvor bortelaget lagde tre mål på slutten av kampen i spill 5 mot 3

Foto: H4Y / OCN


Haugesund har fått en katastrofestart på sesongen og stod før kampen kun med 3 seire mot henholdsvis Furuset og Hasle-Løren før kampen. Det betyr at klubben lå på nest sisteplass i og er langt unna målsetningene om å kjempe i toppen. For Comet sin del hadde de 4 strake seire før to tøffe bortetap mot Narvik, kamper i nord som bar preg av dominans fra nordlendingenes side.


I kveldens kamp var det Haugesund som var et hode foran i protokollen underveis. Mye sjanser til begge lag i en kamp som ble dominert av utvisninger og 5 minuttere. Det skulle vise seg å bli avgjørende for Comet nå de på stillingen 4-4 fikk en 5 minutter mot seg. Haugesund lot seg ikke be to ganger og tok ledelsen i tredje periode, og til slutt vant kampen med sifrene 7-4.


Haugesunds Martin Lund synes det var digg med seier etter å ha vunnet andre kampen på rad. Han mener at det ikke er noe krise foreløpig med tanke på seriestarten til Seagulls.


- Det var godt det, vi trenger det etter den tunge starten. Det er ingen krise for det er en lang sesong. Som sagt en tung start men vi visste vi kom til å møte bra motstand, vi viser i dag at vi kan regnes med der oppe, forteller Lund til Hockey4You.


Vi snakket også med en av de to nysignerte spillerne for Seagulls. Mads Vestby startet sesongen med oppkjøring i Manglerud Star i Fjordkraft-ligaen før han gikk til moderklubben Ski Hockey i 2. divisjon til seriestart og fikk spilt 3 kamper før han meldte overgang til Haugesund med to assist i dag. I tillegg har Seagulls signert svensken Richard Warging nå nylig.

- Det er sterkt og jeg synes det gikk kjempebra i dag, alle gutta jobba hardt så jeg er fornøyd, sier Vestby før han fortsetter:


- For min egen del synes jeg det gikk overraskende bra med to assist og at jeg fikk spille mye, jeg er fornøyd.


En som derimot ikke var fornøyd var Comets Dan Nygård som måtte konstatere at hjemmelaget gikk på sitt tredje tap på rad, noe som han ikke kunne huske sist Comet hadde gjort så lenge han hadde spilt der.


- Det her er helsvart og det er vanskelig å sette ord på åssen ting har blitt som det har blitt nå i dag faktisk. Dette er noe som vi ikke skal være kjent av i det hele tatt, vi må skjerpe oss, ta oss sjøl i nakken og virkelig steppe opp. Dette er ikke morsomt for verken supportere, sponsorer eller for oss som sitter her inne - dette skal ikke vi være kjent av, sier Nygård.


Nygård påpeker også at Comet har et disiplinproblem som må tas tak i hvis de skal unngå å tape kamper i fremtiden, Herman Kopperud fikk 5 + game misconduct for knetakling og Christian Hägg fikk matchstraff for butt-ending, noe som avgjorde kampen til Haugesunds fordel. Begge utvisningene sett ut i fra video, ble korrekt dømt av kveldens hoveddommere Olav Brattbakk og Michael Johansson.


- Det er ikke tvil om at vi kanskje har et disiplinproblem, vi har pratet om det internt og det er kanskje på tide at vi gjør noe med det. Vi må slutte å ta dumme utvisninger, vi vet at utvisninger fører ofte til mål og mål preger matcher. tar man mye utvisninger da så ender det fort opp med stygge sifre, forteller Nygård.


Se mål og andre situasjoner samt hele intervjuene med Martin Lund, Mads Vestby og Dan Nygård i videoen under.


Bilder fra kampen:

Foto: H4Y / OCNComments


bottom of page