top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-Løren henter spiller fra Manglerud Star

Bunnlaget Hasle-Løren har i dag hentet Mads Vestby fra Manglerud Star

Foto: Lisbeth Halvorsen


21-åringen Mads Vestby er klar for Hasle-Løren i dag. Dette bekrefter klubben til Hockey4You og spilleren skal være spilleklar allerede til søndagens kamp mot Narvik.


Vestby kommer i fra spill fra Fjordkraft-ligaen og har hatt begrenset med spilletid hos de grønnkledde hvor på at spilleren har blitt enig med Manglerud om å fritt gå til en annen klubb for å kunne utvikle seg videre.


- Vi har hatt kontakt med han hele tiden og han trente med oss i pre-season. Han har mange kamerater i Hasle og vi har sagt til han at hvis han ville så er døra åpen. Så det er en veldig god nyhet for oss når han tok valget med å signere for oss, sier assisterende trener Magnus Færøy.


Hasle-treneren mener Vestby blir et godt tilskudd til laget etter som de mangler bredde i troppen, noe som har vært klubbens største utfordring denne sesongen. - Det som vi ønsker er en offensiv type som smeller litt på da, at man er skøytesterk og trår til skikkelig. Det er det vi føler at vi trenger litt at vi får en offensiv forward som kan bulke litt.

Færøy bekrefter at Raymond Sørensen er skadet og blir ute for resten av sesongen samtidig som Morten Ilseng er på vei tilbake fra skade. Klubben har fortsatt bare en seier og tapte trippeloppgjørene mot Nidaros som var i helgen og kampene bar preg av at laget var tynt besatt. Man spilte gjerne godt i første del av kampene men ble fort veid for lette og ble slitne i den andre halvdelen av matchene. Derfor mener Færøy at det er et stort lyspunkt at de kan hente Vestby som en forsterkning og ikke kunne gå i negative nyheter. - Det er på en måte godt å se at det er mulig å få inn forsterkninger et stykke ut i sesongen som gjør at vi er enda bedre rustet og at det ikke bare er frustrerende nyheter. Det er et håp at han kan bidra med at de matchene som har vært sånne "nesten-matcher" for oss i år, der føler vi lissom at det kanskje er 1-2 spillere fra av å vippe vår vei, sier Færøy før han fortsetter:


- Hadde det gjort det i alle de matchene hvor det har ligget og vippet så hadde det sett helt annerledes ut, det så vi seinest borte mot Gjøvik (tap 4-6) der hvor stillinga var 3-3 når det gjenstod 10 minutter. Så vipper det ikke vår vei og det er bare tilfeldigheter egentlig.


Hockey4You møter hovedpersonen på 2. divisjons kamp mellom Ski og Kongsvinger der hvor Vestby innrømmer å ha sesongkort for å kunne se på moderklubben sin. 21-åringen skal ha vært i samtaler med Ski om spill denne sesongen men valgte å gå til kameratene i Hasle-Løren og tidligere kollegaer fra Haugesund-tiden.

Foto: Jon Anders Johansen


- Ja, jeg kjenner jo flere av spillerne på laget. Jeg gikk jo på Wang med flere av gutta der og jeg har spilt med noen når jeg var i Haugesund forrige sesong, sier Vestby.


Han har også vært en del av den turbulente tiden i Manglerud der hvor klubben sliter økonomisk og har måtte fristille importene sine. Vestby understreker at han forlater Manglerud som følge av for lite spilletid og ikke noe annet.


- Ja, det er kun derfor egentlig. Hasle-Løren har sagt at jeg komme til dem å få spille en del, det er å spille kamp som er gøy. I tillegg er det 1. divisjon og jeg har fortsatt lyst til å spille på et høyt nivå fortsatt, sier Vestby til Hockey4You.


Tre spillere innen topp fem på poengligaen

Førsterekka til Hasle-Løren med Rolf Thomas Aastad, Rasmus Forsberg og Philip Larsson har produsert offensivt og utrolig nok ligger de inne alle tre innen topp fem på poengligaen i 1. divisjon, dette selv om klubben kun har vunnet en kamp og ligger sist på tabellen. Assisterende trener Færøy forstår at folk stusser over dette.

- Det henger nok litt igjen med den spilletiden de har hatt, dem spiller jo nesten 30 minutter hver match og en helt sinnsyk spilletid. Dem har jo nesten alltid puck men og så har dem også utfordringer i egen sone, det er jo ikke nødvendigvis at de går av med pluss i hver kamp men vi jobber konstant med det også, utdyper han.


- Den gjennomgående utfordringen vi har er at vi slipper til for mye i egen sone og det er noe vi jobber med alle rekkene med å få lukket igjen bak der. Det er ikke før det at vi kan vinne, det hjelper ikke å score fem mål når vi slipper inn ni eller ti.


Klubben bekrefter samtidig at Adrian Wingerli er løst fra kontrakten og med det frigjør man en importplass. Wingerli kom fra Bergen og har spilt 8 kamper for klubben uten å gjøre noen poeng.

- Tanken var at han skulle være med å produsere litt fremover og det har han ikke helt fått til. Samtidig som vi ser at det største problemet vårt er vel egentlig defensivt, sier assisterende treneren.


Klubben har ennå ikke bestemt seg for om de kommer til å hente noen importer men prøver heller kanskje å bygge mer lag for fremtiden. Samtidig er Færøy innforstått med at de ligger der de ligger på tabellen og ser nedover på eventuelt hvilke motstandere man kan møte i et negativt kval.


- Ja, det er ikke verre enn å se på tabellen så er det større sjanse for at man kommer i en kvalik. Vi spiller selvfølgelig for poenga men vi spiller også for å utvikle gruppa, da gjelder det å yte så godt som mulig i alle matchene i sesongen, avslutter han.


Statistikk Mads Vestby:


Comments


bottom of page