top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Håkon Nilsen på tryout i Tsjekkia: - Kjempemoro å få spille igjen

Håkon Nilsen har gått fra Manglerud Star til å prøve seg ut i den tsjekkiske toppligaen og det nyopprykkede laget Rytiri Kladno med Jaromir Jagr i førersetet

Foto: Roman Mares / Rytiri Kladno


Håkon Nilsen kom til Tsjekkia for 3 uker siden med fly rett fra USA og besøkte venner i Tsjekkia da han ved en tilfeldighet hørte at Kladno var ute etter en back. Han tok kontakt med klubben og snakket med sjefen sjøl som husket han fra forrige gang han besøkte klubben i 2017 og med det så ble de enige om en treukers tryout med laget.

Laget spilte en treningskamp i går med 3000 tilskuere på tribunen hvor Kladno vant 3-1 over Dukla Jihlava med Håkon Nilsen på isen. Han kan fortelle at det handler mye om Jagr når han er i klubben.

- Ja, det gjør det. Han er jo en superstjerne og en legende her altså, det er ingen tvil om det. Man merker det, alle på tribunen har 68 på ryggen men det er kjempekult og det er kjempemoro å få spille igjen, sier Nilsen til Hockey4You.


Nilsen prøver å fokusere på å gjøre en god figur som mulig for å kunne lande en kontrakt med klubben og fikk tilbakemelding fra kampen i går at han hadde spilt bra.

De spiller allerede en ny treningskamp på tirsdag mor samme lag hvor Nilsen atter en gang skal vise seg fram for klubbens representanter. Han var som nevnt der på prøvespill i samme klubb når han var 19 år og mener selv at han er bedre rustet i dag enn i 2017.

- Hehe, jeg håper jo det da, har trena mye siden den gang. Når jeg var her i 2017 så var det ikke så mye tryout men bare for å se hvordan hockeyen var. Jeg hadde et par år til i OHL så jeg hadde tenkt å dra tilbake igjen.


Når er det først og fremst proffdrømmen Nilsen prøver å få til men han har heller ikke lukket noen dører for å komme til norsk hockey igjen. 23-åringen forteller at han fortsatt har kontakt med Manglerud men at det først og fremst handler om Tsjekkia nå og få seg en kontrakt der. Og da må han overbevise Jagr om at han er god nok for laget.

- Ja, det er han jeg snakker med og han er en fin type å snakke med. Man bare merker at det er en type som kan mye hockey og har spilt i mange år, avslutter Nilsen.


Håkon Nilsen har spilt de siste to sesongene i Manglerud Star og er uten kontrakt for øyeblikket.


Foto: Roman Mares / Rytiri Kladno Fra forrige sesong, klubben har en stor fanbase i ryggen

Comments


bottom of page