top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Håkon Nilsen med kontrakt i Kladno: - Det blir moro å spille mot bra spillere

Tidligere i dag ble det klart at Håkon Nilsen får en to måneders kontrakt med Rytiri Kladno i tsjekkiske Extraliga. Nilsen gleder seg til seriestart på fredag.

Foto: Roman Mares / Rytiri Kladno


Nilsen får mulighet til å fortsette å leve ut proffdrømmen i enda to nye måneder i Tsjekkia. Dette ble klart i dag etter at han ankom klubben for en drøy måned siden for en tryout og 6 spilte treningskamper senere fikk han forlenget oppholdet som den syvende backen i klubben. Sportssjef David Čermák i Rytiri Kladno er fornøyd med den første norske signeringen i klubbens historie. - Vi bestemte oss for å signere Håkon selv om vi allerede hadde 6 importer i laget. Vi sliter i øyeblikket med noen skader og han får nå definitivt sin sjanse takke være det. Han er en høyrefattet back noe som passer oss, sier Čermák til hjemmesiden for Kladno.

Hovedpersonen selv synes det er utrolig kult å få kunne få være med videre i den 97-år gamle klubben, som for øvrig har seks ligamesterskap mens siste tittelen er fra helt tilbake i 1980.


- Ja, hvis de ikke hadde vært fornøyd så hadde de sendt meg hjem så det er i allefall positivt og en start så da er det bare å kjøre på og håpe at jeg får en annen kontrakt om to måneder, sier Nilsen.


Kontrakten han nå har fått er ikke den største han har hatt men han legger likevel til at det ikke er det viktigste for han i Tsjekkia.

- Nei, det er ikke så veldig mye men det er heller ikke så viktig akkurat nå, det er mer viktig å komme inn i ligaen og det å spille i en bra liga med bra spillere.Laget har spilt hele 9 treningskamper før seriestart førstkommende fredag mot Vitkovice som har endt med 6 seire og 3 tap for klubben, blant annet var laget en tur i Tyskland og møtte Ingolstadt hvor Nilsen fikk med seg en assist. Det at man i utgangspunktet er en import for mye i laget av hva de får lov til å stille med på kamp bekymrer ikke 23-åringen nevneverdig.

- Det blir jo skader og sånn i hockeyen så de har sagt at de har lyst til å ta med syv backer i tilfelle det skulle bli skader så det er bare å gjøre det beste man kan for å holde seg i lineupen.

Den norske backen forteller om at de fleste spillerne på laget snakker tsjekkisk og at alle treninger foregår på det hjemlige språket. Det gjør at Nilsen sammen med fem spillere fra Canada og en fra USA holder seg sammen i garderoben og utenfor isen på fritiden og har fått et godt samhold. - Ja, det meste går på tsjekkisk så vi importene holder oss sammen i en gruppe og snakker engelsk med hverandre slik at vi ikke sitter der og sier ingenting, ikke sant? Treninger blir styrt på tsjekkisk da så da må vi spørre noen som både snakker tsjekkisk og engelsk om hva som skjer. Man vet på et visst nivå hva som blir sagt og man hører det hver dag og man kan finne ut hva de sier bare ved å se på tavla - det er litt gjetting men det går bra, sier Nilsen til Hockey4You.


- Hvis oppholdet her skulle vare lenger, er det et språk du vil lære deg?


- Nei, det er et vanskelig språk. Det hadde vært kult å snakke det men det tror jeg blir for vanskelig - de snakker så fort at det er helt sjukt.


"Man merker det er forskjell fra hjemme i forhold til nivået og spillerkvaliteten"

Den unge backen forteller om et flott klubb som kjører kun morgentreninger og proft miljø i alle ledd. Samholdet med importgutta fungerer godt der hvor de spiser lunsj og bowler en del sammen på fritiden i Kladno. Videre forteller han om en helt annen type hockey i Tsjekkia enn den man finner hjemme i Norge.


- Ja, jeg synes det er bra hockey selv om det er hardt. Man merker det er forskjell fra hjemme i forhold til nivået og spillerkvaliteten. Spillerne i ligaen er veldig bra, det blir moro å spille mot bra spillere og få testet seg, det er kjempemoro. På en annen side så har jeg bare spilt seks treningskamper så det kan bli helt annerledes når serien starter opp.

Foto: Roman Mares / Rytiri Kladno


Backen har slitt med en liten skade og har derfor stått over tre av treningskampene men er tilbake på isen igjen og spilte senest treningskampen i går mot Litvinov hvor de vant 4-3. Selv føler Nilsen at han gjort sine saker bra i de kampene han har fått muligheten.


- Har syntes at det har gått ganske bra, det tar jo litt tid til å justere seg til farta og sånt og komme tilbake i kampform. Men etter det har det gått ganske bra.


- Har du noen backup-plan om to måneder?


- Jeg tar det litt som det går, har ikke tenkt så mye på det egentlig. Prøver bare å kjøre på og gjøre det beste jeg kan og fokusere på de to månedene her. Så håper jeg kan få en ny kontrakt for resten av sesongen så får vi gå den brua når den tid kommer, avslutter Håkon Nilsen til Hockey4You.Comments


bottom of page