top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Grüner til Final 4 selv med tap i CC Amfi - vant i sudden etter straffer

Det var Storhamar som vant den opprinnelige kampen men med 1-1 i kamper ble Final 4-billetten gitt til den som vant på ekstra sudden death

Det var en kamp som var av helt annen karakter enn første oppgjøret i Grünerhallen. Der hvor Grüner vant den første kampen med 7-1 stoppet ikke Storhamar fra å gjøre en meget god kamp hjemme i CC Amfi. Grüner startet kampen best og oppskriftsmessig med et mål fra Ingunn Anseth drøyt 6 minutter ut i kampen, allikevel var det Storhamar som førte kampen og hadde de beste sjansene. Men stillingen skulle holde seg helt til slutten av tredje periode hvor Grüner får en utvisning og Storhamar tar en timeout på stillingen 0-1 med tre minutter igjen å spille.

Med kniven på strupen klarer hjemmelaget å utligne i powerplay med scoring signert av Isabel Walberg slik at lagene måtte ty til sudden death og straffer for å avgjøre vinneren. Det ble ingen mål i sudden og på straffene scoret Storhamar to ganger og Grüner ingen slik at kampen i seg selv så vant hjemmelaget med 2-1.

Men ved et merkelig tureningsoppsett gjorde at det skulle spilles en ny sudden death og straffer for å avgjøre hvem av lagene som skulle gå videre til Final 4 i Grünerhallen.

Her var det Grüner som var best ved ved en scoring av Helene Fimreite 6 minutter ut i sudden death som gjorde at bortelaget gikk videre og Storhamar måtte ta sommerferie.

- Det var deilig, var den verste hockeymatchen jeg har vært med på så det var deilig at den satt til slutt, smiler Ingunn Anseth etter kampen.

26-åringen ble kåret til banens beste av den lokale juryen på Hamar i tillegg til at hun scorte Grüners første mål i kampen. Anseth innrømmer at Grüner falt litt ned på nivået i forhold til kampen dagen før i Oslo.

- Storhamar kjemper bra og har et godt spill som vi ikke klarer å ødelegge til tider. All ære til dem for de har kommet virkelig utover den sesongen her og de har kjempa bra, vi slet litt med egne pasninger og personlige feil så da blir det hardt å vinne hockeymatcher, sier Anseth.

- 1-1 i kamper er vi jo fornøyd med da så kjempa vi til siste slutt i allefall og det var en fair kamp som kunne gå begge veier, forteller Storhamar-kaptein Marthe Østeraas etter kampen.

39-åringen er inne i sin første sesong som kaptein for Storhamar-laget som valgte å ta steget opp i Bambusa-ligaen etter å ha vært i 1. divisjon. Laget valgte å flytte opp i Bambusa-ligaen som følge av koronasituasjonen og for at de skulle få et toppidrettsstempel og få lov til å trene.

- Det har vært litt ustabilt, vi har tapt mye noen kamper og så har vi spilt bra noen kamper. Vi har poeng mot nesten alle lag i serien unntatt Stavanger så det er vi fornøyd med, fortsetter Østeraas.

Se mål og hele intervjuene med Ingunn Anseth og Marthe Østeraas i videoen under: