top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Grüner med seier i toppkampen mot Narvik på hjemmebane

Grüner og Narvik møttes til toppkamp i 1. divisjon og hjemmelaget snudde fra 1-2 til 3-2 og topper dermed tabellen, enn å lenge

Det var duket for et toppoppgjør på Grünerløkka i går kveld der hvor Narvik ledet ligaen med 1 poengs margin foran Grüner med én kamp mindre spilt. Grüner med to tap på rad hadde en del å revansjere mot et Narvik på roadtrip der hvor de skal spille fire kamper på fem dager. Begge lag med spillere ute til denne kampen, for hjemmelaget Nikolai Olsvik, Markus Aas-Eng Mikkelsen og Dominyk Bogdziul ute med skader, for bortelaget Erik Harr ute med skade og William Magnusson med resterende 3 kamper av den velkjente suspensjonen han pådro seg i Trondheim.

Dog har Narvik hentet inn en leiesoldat for anledningen i Patrick Eriksson som har to kamper for Tønsberg i 2. divisjon denne sesongen og har i utgangspunktet lagt opp. Nevnte Eriksson skal være med Narvik i alle fire kampene som foregår over fem dager.

Det var Narvik som kom best ut når tromsøværingen Andreas Hilbertsen sender i vei en puck mot målet som noe overraskende går direkte inn og 1-0 til bortelaget allerede etter underkant av to minutter av toppoppgjøret.

Men Grüner ristet fort av seg åpningsjokket og dominerte resten av perioden og Narvik-målvakt Fabian Plogås fikk mye å gjøre underveis i perioden. Og i powerplay setter også Lukas Fransson en flott scoring med et skudd oppe i redet og utagbart for Plogås som var dekket på skuddet. På tross av Grüner-dominans i perioden, ble det ikke flere mål til noen av lagene.

I den andre perioden hang Narvik langt bedre med og tidlig i perioden oppstår det en litt merkelig situasjon der hvor nordlendingene har powerplay og Grüner får på ny en avventende utvisning. Nartvik prøver å gi fra seg pucken mens ingen av hjemmelagets spillere prøver å ta pucken, dette utnytter den innleide soldaten Patrick Eriksson som feier pucken inn i Grüner-målet og sin første scoring i Narvik-drakta.

I den tredje perioden overtar Grüner matchen igjen og får en tidlig scoring og utligning ved Lars Erik Francke-Enersen før Erik Lavik sender hjemmelaget opp i en 3-2 ledelse etter underkant av fem minutter.

Narvik får muligheten til å utligne når Kevin Berg får game misconduct for takling mot hode og med det fem minutter powerplay. Her gjør Grüner et glimrende arbeid i boxplay og rir unna og sikrer til slutt seieren i toppoppgjøret. En kamp som på mange måter var underholdende og en toppkamp verdig i 1. divisjon.

Grüners målscorer Lukas Fransson satte sin 13. scoring for sesongen i powerplay og synes det var en morsom kamp å spille.

- Jaja, det var bra fart i kampen og begge lag spilte bra. Jeg synes i første og spesielt i tredje at vi er sneppet vassere i en velspilt kamp. Det er jævlig deilig å vinne disse toppmatchene, sier Fransson.

- Og så blir det mål da og keeperen ser ikke en dritt?

- Haha, det er jo "Phille" Larsson foran mål der vettu og han dekker bra der faktisk. En bra dropp fra Lavik og så får jeg en bra mulighet, en bra variant.

Og den notoriske målscoreren har fortsatt den gode trenden fra Bergen forrige sesong og står nå med 28 poeng på 19 kamper så langt.

- Det har funket bra synes jeg og trives i Oslo også. Må si at overgangen har funket ganske fint, synes vi har et jævla bra lag med bra treninger hver dag så det flyter på bra, sier han.

Grüner mer villig til å vinne

Etter kampen møtte vi tromsøværingen Andreas Hilbertsen som tok tapet med fatning og innrømmer at Grüner ville vinne mer enn hva nordlendingene gjorde.

- Det var nå artig at vi så tidlig kunne få ledelsen men Grüner var mye bedre enn oss i første og tredje perioden vil jeg si. I den andre perioden synes jeg vi hadde bra kontroll men mye av tida så var de egentlig mer villig til å vinne mer enn oss, sier unggutten.

Han fikk gleden av å sette det første målet i kampen og virket overrasket over at pucken gikk inn bak Grüner-målvakt Anton Malmborg.

- Ja, det er ikke hverdagskost å score mål men det er jo artig og fint å få seg et mål, det er artig å bidra, sier 20-åringen som satte sin tredje scoring så langt i sesongen.

- Hvordan er det å spille fire kamper på fem dager?

- Det er klart at det er tøft og det blir mye belastning på kroppen men er det en gruppe som klarer det så er det denne. Vi må bare bite i det og tenke at det er det siste før juleferien, avslutter han.

I de øvrige kampene vant Gjøvik nok en sterk seier på bortebane mot Nidaros etter å ha ligget under 1-4 så klarer de å snu kampen og vinne 5-4 på sudden death. Furuset vinner den viktige kampen mot Ski Ishockey i Ski Ishall med 2-1.

Allerede i dag møter Narvik til kamp igjen mot Hasle-Løren med det noe spesielle tidspunktet kl. 15.00 før turen går videre til Gjøvik på lørdag og tilbake til Ski på søndag.