top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Grüner med seier i den første kvartfinalen over Storhamar

Hjemmelaget vant komfortabelt over Storhamar i går kveld, returoppgjøret spilles allerede i dag på Hamar

Det var en god første periode av begge lag som produserte sjanser men som Grüner kom best ut av med sin ene scoring. I den andre periode overtok hjemmelaget mye av kampen og dominerte til tider. Høydepunktet var riktignok Eline Østberg første mål i Storhamar-drakta etter et skudd fra blå som gikk forbi en dekket Ida Due-Sørensen i Grüner-målet.

I den tredje perioden kontrollerte Grüner kampen og puttet ytterligere tre mål slik at sluttresultatet endte med komfortable 7-1.

Selv med 6 måls seier så er ikke Grüner-kaptein Frida Arnkvist avslappet av den grunn og mener at Grüner må jobbe hardt for å vinne den andre kampen også.

- Vi skal kjøre på like hardt i morgen som vi gjorde i dag. Storhamar er et hardt lag å møte, de spiller veldig fysisk så vi håper på en samme kamp i morgen og at vi er like klare for å ta dem, sier Arnkvist til Hockey4You.

På tross av at Storhamar har kommet sist på tabellen så har Arnkvist respekt for de gulkledde og mener de har utviklet seg til et bedre lag utover sesongen.

- Hvis vi gjør det bra og hvis vi går på skøyter så er vi mye bedre enn dem. De er et flinkt lag og kommet seg veldig fra starten av sesongen og sett en god utvikling på det laget der så vi håper de fortsetter i elite neste år.

Eline Østberg i Storhamar scoret sitt første mål i den gule drakta og tok selvfølgelig vare på pucken etter kampen. Selv om laget hennes tapte med 6 mål så synes hun at Storhamar gjorde en god kamp.

- Vi hadde ikke helt dagen i dag men jeg synes egentlig at vi gjorde en ganske bra kamp utpå at vi ikke var helt på fra start, sier Østberg.

Det merkelige sluttspilloppsettet av Norges Ishockeyforbund er lagt opp slik at lagene møtes to ganger i kvartfinalen. Hvis Storhamar skulle vinne etter full tid i den andre kampen så går kampen til 10 minutter sudden death i spill 5 mot 5. Skulle ingen av lagene score så avgjøres kvartfinalene på straffer.

I den andre kvartfinalekampen vinner Wing med 6-1 over Vålerenga på Jordal Amfi etter blant annet to mål fra Emma Solvang.