top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik med storseier over Ski, Narvik vant storoppgjøret og ellevilt drama i Bergen

Oppdatert: 14. jan.

En innholdsrik helg for 1. divisjon der hvor det var flere viktige kamper som skulle avgjøres inn mot den viktig sluttspurten av sesongen

Det første oppgjøret ute var i Gjøvik Fjellhall der hvor Ski måtte klare seg uten sin stjernespiller Axel Näsström som var utlånt til Stjernen i sin andre kamp på rad og senest i EHL i 2-5 tapet mot Stavanger Oilers. Det har også vært flere andre endringer i Ski-troppen der hvor blant annet Carls Forsmark har avsluttet kontrakten med laget og inn har man hentet svenske Melvin Krause fra Mörrums.

Men et Gjøvik-lag i storform slo Ski 6-2 borte på onsdag og vant også komfortabelt 10-2 hjemme på lørdag etter to scoringer av blant annet Sebastian Labori og Robin Saxehaug. I tillegg endte Razmuz Waxin med hele 6 poeng i kampen for hjemmelaget etter et mil og fem assist.

I oppgjøret mellom Hasle-Løren og Grüner har det også vært endringer i spilletroppene for lagene. Hasle-Løren har hentet inn Snorre Svarstad på lån fra Lillehammer for resten av sesongen samt signert latviske Roberts Vorona fra Hofors. På den andre siden har Grüner hentet backen Pelle Kvandal i fra Ski Ishockey.

Hasle-Løren ledet kampen etter 2 perioder men Grüner snudde kampen til sin fordel og vant 4-2 etter siste målet i åpen kasse.

Storoppgjøret mellom Narvik og Nidaros bød på god underholdning for hjemmepublikummet der hvor hjemmelaget fikk en pangstart etter drøye minuttet av kampen. Og det var Narvik som skulle dra det lengste strået etter å ha ledet 3-0 så vinner de til slutt oppgjøret 4-2 og befester sin posisjon på toppen av tabellen.

Men det var i Bergenshallen det virkelige store dramaet skulle utfolde seg. Første ble kampen utsatt med en time etter at Furuset ble forsinket over fjellet med bussen. Og selve kampen ble svært tett og jevn der hvor lagene fulgte hverandre helt til døra men Furuset lå et lite hestehode foran i kappløpet. Bergen snudde til sin fordel met 56 sekunder igjen av kampen til 4-3 men Furuset får straffe når det gjenstår 30 sekunder igjen. Den scorer Petter Grønstad på slik at kampen går til sudden death.

Selv om Bergen hadde powerplay i to minutter i sudden så er det Furuset som avgjør med 17 sekunder igjen å spille ved Stian Holth som blir den store helten og sikrer ekstrapoenget til Oslo-laget. Det gjør at Furuset fortsatt er på 4. plass med 39 poeng, det samme som Nidaros på 5. plass. Gjøvik på 3. plass med sine 45 poeng. Narvik leder 1. divisjon med totalt 59 poeng foran Grüner med 56 poeng.

Det er duket for to nye oppgjør i morgen mellom Bergen og Furuset kl. 12.30 samt Narvik og Nidaros kl. 14.00.

Edit: Vi kom til skade for å skrive at det var Felix Amundsen som hadde scoret Furusets avgjørende mål, det er feil for det var Stian Holth som sikret ekstrapoenget for Oslo-laget. Vi beklager feilen.