top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gabin Ville til Lillehammer - farens lovord om byen avgjorde

Oppdatert: 29. apr. 2023

I går ble det klart at den franske landslagsforwarden Gabin Ville kommer til Norge og Lillehammer Ishockeyklubb neste sesong, det takket være faren Christophe Ville som spilte i OL i 1994

Foto: Chamonix Hockey Elite


I går ble det klart at den 25 år gamle landslagsspilleren Gabin Ville skal spille for Lillehammer neste sesong. Den etter hvert erfarne franskmannen har blant annet vært på det franske landslaget de siste seks årene, Frankrike som ligger på 13. plass på verdensrankingen rett bak Norge på 12. plass.


Ville kommer fra en sterk sesong i Chamonix i den franske ligaen Ligue Magnus der hvor han ble lagets toppscorer med 44 poeng fordelt på 15 mål og 29 assist., det førte til at han ble kåret til årets spiller av fansen. Allikevel klarte ikke Chamonix å komme til sluttspill etter å ha kommet to poeng bak Mulhouse på sluttspillplass.

Sesongen før spilte han i finske Mestis, på det andre nivået med laget RoKi hvor han ble nr. 8 i poengligaen totalt med 47 poeng på 48 kamper og tok sluttspillbronse med laget. Nå går ferden altså videre til Norge og Lillehammer etter et ønske fra spilleren selv om å spille hockey i utlandet.


- Jeg snakket med klubben og jeg likte virkelig planene klubben la fram om hva de ville som klubb. For meg personlig så ville jeg ta turen til utlandet og vekk fra Frankrike for å utfordre meg selv. Alt i alt hørtes det ut som om det var et flott sted å spille, sier Ville til Hockey4You om overgangen til Innlandet.


Centeren vet lite hva han går til og har ikke rukket å se så mye klipp fra Lillehammer ennå og det meste av infoen han har fått er gjennom agenten og faren. For faren er nemlig Christophe Ville som spilte på det franske landslaget på 90-tallet og var da med i OL på Lillehammer i 1994.


- Ja, det var jo før jeg ble født. Men faren min har vært på Lillehammer når han spilte i OL så han har fortalt meg hvor flott byen og landet var fra den tiden så det hadde en stor betydning for min avgjørelse om gå dit, sier han.


Selv har han vært i Norge noen ganger tidligere når det franske landslaget har spilt landskamper her hjemme men har aldri vært lengre enn til Oslo. Og han har også snakket med tidligere Grüner-keeper Quentin Papillon.


- Ja, vi spiller jo sammen på landslaget og spilte sammen på juniorlandslaget i tillegg til at vi møttes i serien så det var jo klart at jeg kunne spørre han om det. Han trivdes her og anbefalte meg å ta turen til Norge, sier han.


Selv kommer han fra en sterk sesong i den franske ligaen der hvor han spilte for klubben i hjembyen.

- Ja, det var en god sesong for meg personlig men dessverre gikk det ikke like bra med laget. Vi gjorde det vi kunne men havnet med to poeng fra sluttspillplass, det var jo en stor skuffelse for oss. Men alt i alt så kan man nok ikke klage for laget tok flest poeng i serien noen gang i klubbens historie.


Hockey4You har ikke lykkes å få tak i Lillehammers leder i sportsutvalget Lars Bergseng men han uttaler følgende til klubbens hjemmeside:

"Ville er en center med gode offensive og defensive kvaliteter. Han har gode skøyteferdigheter, bra fysikk, et godt blikk for spillet og har erfaring internasjonalt med det franske landslaget. Vi mener han kommer til å gli godt inn i vår filosofi og ser frem til å få han på plass her i Lillehammer."


Alle foto: Chamonix Hockey Elite


Statistikk Gabin Ville:


Comments


bottom of page